207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 02:22:11
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ekim 19, 2008, 11:16:45 #90
4815162342

Ynt: Chip Tuning

her makinanın güvenlik katsayısı vardır. bunu şu şekilde açıklamak mümkün;
bir asansör düşünün 300 kg taşıma kapasitesi olsun. yani panoda maksimum 300 kg taşıyabileceği yazsın. asansör aslında güvenlik katsayısına göre (0.5 olduğunu düşünürsek 450 kg maksimum kapasitesidir) bu yükün üstünde ağırlıkları çekme kapasitesine aslında sahiptir. fakat tam kapasitede kullanılan makinalar pekte güvenli değillerdir. araçlardada bu durum söz konusu, aracın var olan gücünün altında gizlenmiş, sınırlandırılmış potansiyel bir güç mevcut. yani aslında motorunuz fabrika verilerinden aslında daha güçlü fakat gücü sınırlandırılmıştır. bu sayede biz bazı değişikliklerle bu potansiyel gücü ortaya çıkarabiliyoruz, hatta bu güçten daha yuksek guclerde elde edebılıyoruz. fakat güvenlik katsayısını aşmış olduğumuz için, motor ömrünü, ve sürüş güvenliğini azaltmış oluyoruz. umarım açıklayıcı olmuştur kafa karıştırıcı geldiyse merak edene tekrar anlatabilirim.

Hem tehlikeli hemde arabana zararı olan bir uygulama olarak bakıyorum ben bu chip tuninge peki şu açıdan baksak bide hani hep diyorsun ya modifiye bir bütündür motoru güçlendirirsen frenleride güçlendirmen gerekir diğer parçalarıda diye chip tuningin tehlikesini en aza indirmek için extra ne gibi modifiyeler yapılabilir

aslında yine çok detaylı olur fakat şu şekilde minimum olarak yazayım.
yakıt pompası değişimi, yeni subap ayarı, subap değişimi(titanyum), subap yayı değişimi, radyatör değişimi(daha büyük hacimli olanı ile) headers.
minimum bunlar gerekli motor için dediğim gibi aslında daha fazlasıda var fakat bunlar en düşük maliyetle yapılabilecek şeyler. ve chip için en gerekli olanlar listesinde ilk sıralarda olanlar.

Oku Ekim 19, 2008, 11:33:21 #91
BlaCK_HeaRT

Bayada varmış ya Smiley masrafı fazla bir uygulama o kadar paraya deqer mi orası tartışılır

Arkadaşlar SweeMLeePeaCH olan Adımızı BLaCKHeaRT Yaptık Bilqilenize...

Alabildiqine Siyah... 
Oku Ekim 19, 2008, 11:41:02 #92
4815162342

yani... şunuda düşünürüm hep modifiye yapacaksan senin safkan yüksek beygir gücün olacak ki onu arttırasın, zaten düşük güç varsa elinde çok para harcasanda fazla bişi elde edemezsin ancak ben arabamı modifiye ettim dersin, sonra fabrıka cıkısı bır arac gelıp senı solladıgındada kafayı yersın neden bu kadar para harcadım dıye.

Oku Ekim 19, 2008, 11:57:51 #93
BlaCK_HeaRT

olay şu noktaya geliyor 207 performans açısından bir ''CANAVAR'' olmadıqı için chip modifiyesi gereksiz
Gt için filan düşünsek ee onlarda atmosferik motor, işin sonunda alıcağı sonuç tatmin edici olmaz

Alabildiqine Siyah... 
Oku Ekim 19, 2008, 11:59:24 #94
4815162342

olay şu noktaya geliyor 207 performans açısından bir ''CANAVAR'' olmadıqı için chip modifiyesi gereksiz
Gt için filan düşünsek ee onlarda atmosferik motor, işin sonunda alıcağı sonuç tatmin edici olmaz
gt atmosferik motor değil turbo motor .yani overboosted denilen aşırı beslemeli motor
ayrıca ben kesınlıkle gereksız demıyorum kendı acımdan gereksız buluyorum kendı düşüncemide acıkladım neden oldugunu. kimine göre gerekli gelebilir  Wink

Oku Ekim 19, 2008, 12:00:31 #95
BlaCK_HeaRT

Pardon onu bilmiyordum  Wink öğrenmiş olduk 
Mutlaka zewk meselesi isteyen yaptırır 1.6 Hdi kullanıcı olarak ben tamamen sildim kafamdan bu chip işini  Grin
« Son Düzenleme: Ekim 19, 2008, 12:02:14 Gönderen: SweemLeePeaCH »

Alabildiqine Siyah... 
Oku Ekim 19, 2008, 12:38:19 #96
207 gt tek

yaw oynamayın abi şu arabaların motorlarıyla yaw:P Tongue
Oku Aralık 16, 2008, 13:26:12 #97
Akro

arkadaslar bugun itibari ile aracima chip modifiyesi yaptirdim...1.4 HDI 70 ps den 93 ps ye cikti... araba gercekten ara hizlanmalarda cok farketti ... sanki 300 kilo hafifledi su anda cok iyi gidiyor zorlanmiyor arac... 2 saate olay bitti... once beyine yazilim atildi sonra da turbo ayari yapildi... araba baya rahatladi eskisi gibi belirli bir hiza ulasmak icin arabanin gazina fazla yuklenmiyorum daha kisa surede cikip bir ust viteste motoru rahatlatiyorum.... vitesler arasi gecisler bir kisim uzadi aracin guc kazandigini gaza dokundugunuzda anliyorsunuz...

Yılmaz
Oku Aralık 16, 2008, 14:18:02 #98
Crazy Frog

hayirli olsun akro. 23 hp farketmiş araba, motoru 1.6hdi yaptin yani bi bakima. hem de daha hafif Smiley superchips mi uygulattin aracina?

Oku Aralık 16, 2008, 15:09:04 #99
Akro

selam crazy frog evet abсim superships yapildi... sagol ...1.6 gibi oldu araba yerinde durmuyor aslani kafesten disari cikardik bakalim insallah iyi olur boyle gider sorunsuz.. aslinda 1.4 HDI lar 68 ps... biz 70 diyoruz... 25 ps eklendi 93 ps oldu.. seninki de 1.4 tu diilmi..

Yılmaz
Oku Aralık 16, 2008, 16:19:44 #100
Crazy Frog

evet benim de 1.4 hdi da bi elim değip de yaptiramadim hala chip tuning. şimdi pound da yukseldi Sad. hala 500 pound mu fiyat?

biraz da havalar soğudu ya ondan yüksek çıkmış olabilir beygirler.

Oku Aralık 16, 2008, 16:37:52 #101
Akro

pound mu ... ne poundu sende sok etme beni simdi... 500 ytl turkish lira yani ingilterede yaptirmiyoruz ya chipi pound verelim hahahaha... oguzla bir konus sen ankarada oldugun icin o yardimci olur ben gorusmustum .... oguz bizim forumda 206 si olan arkadas o da chip yaptirmisti yakin zamanda...

Yılmaz
Oku Aralık 16, 2008, 17:36:38 #102
Crazy Frog

500 lira mı?

ya ben yazın superchips e mail atmıştım türkiye de kim yapıyo diye, onlarda btg maslak ın iletişim adresini verdiler. sonra onlarla konuşup ankara bayileri ni buldum, fm tuning. orayı arayınca da bana www.superchips.co.uk in sitesine girip 500 pound dediler. hakkaten de 500 pound yazıyodu sitede.

sen nerede yaptırdın istanbul da?

Oku Aralık 16, 2008, 19:35:23 #103
OgUz

Gökhan ne poundu abicim Smiley sen takıl bana hayatını yaşa Smiley
Oku Aralık 16, 2008, 20:42:38 #104
Crazy Frog

OgUz sana da bi sorum olacak..
yakıt tüketimin düştü mü?

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer: