207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 01:54:43
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Şubat 24, 2008, 10:13:10 #0
theansw3r

Hava Filtresi

Bir motorun verimli calisabilmesi icin gerekli olan parcalardan biri hava flitresidir.

Motorun hava emis yolundaki tek engel olan hava flitresi, disaridan emilen havanin temizlenerek motorun yanma odasina iletilmesini saglar.

Hava filtresinin verimli çalisabilmesi için zararli maddeleri yüksek oranda süzmesi gerekir. Spor hava filtreleri de bu fikir baz alinarak gelistirilmistir.

Otomobillerdeki orjinal kagit filtrelerin aksine, bu filtreler iki farkli maddeden uretiliyor: Sunger ve yagli pamuk-tel karisimi(koton). Sungel filtrelerin gecirgenligi daha fazla oldugu icin daha cok performans elde ediliyor. Ancak bu filtrelerde toz gecirme riski daha yuksek. Yagli pamuk-tel karisimi filtrelerse, yag ihtiva ettikleri icin tozu daha iyi tutabiliyorlar. Tabii gecirgenlikleri sunger kadar yuksek olamiyor. Filtreler otomobile iki sekilde uygulanabiliyor; Acik ve Kutu ici. Kutu ici filtreler, otomobilin orjinal filtre yuvasina takilarak daha fazla gecirgenlik saglaniyor. Acik filtlerse emme manifolduna bir aparat yardimiyla baglaniyor. Hem kutu ici hem acik yagli filtrelerin tumu, periyoduk araliklarla temizlenip yeniden kullanilabiliyor.

Ozellikle acik tip filtrelerde, otomobilin motor hacmi ve orjinal hava filtresinin yapisma gore belli bir guc artisi saglanabiliyor. Otomobilin orjinal filtre sisteminde, kaybolan hava akisi hizi ve yogunlugu, acik tip filtreler sayesinde daha efektif hale geliyor ve yanma odasina giren hava miktari daha fazla oldugu icin yanma da daha siddetli oluyor ve boylece belli bir guc artici elde ediliyor.

Not: alıntıdır

we believe in sky, we dont belive in sunroof. we believe in freedom...
Oku Şubat 26, 2008, 12:35:11 #1
EMRE

Ynt: Hava Filtresi

Aracımdaki hava filtre kiti. Pipercross Viper Kit (CARBON FIBER)

Oku Mart 07, 2008, 19:38:34 #2
sozelsters

Emre kardeş,bir iki şey öğrenmek istiyorum.
1-araçta performans artışı ne kadar oldu
2-yakıtta ne değişti
3-ses nasıl

Oku Mart 07, 2008, 20:37:36 #3
EMRE

1- Hava filtre kiti ile performans artışı fazla olmaz zaten. 2-3 hp diyebiliriz.
2- Yakıtı çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum.
3- Kapalı filtre olduğu için ses fazla çıkmıyor. Yakından dikkatli dinleyince duyabilirsin biraz.

Resmini birazdan ekliyorum...

Oku Mart 07, 2008, 20:38:17 #4
EMRE

Oku Mart 07, 2008, 21:27:26 #5
4815162342

yakıtı illaki etkileyecek, eğerki araçta performans artışı varsa ve bunu hava filtesi ile sağlıyorsanız bunun anlamı şu demektir...emme rahatladığından silindirlere daha fazla hava, dolayısıyla yakıt girişi oalcaktır...ve buda hava filtresi kullanan arkadaşlarımdan duyduğuma göre öyle küçümsenecek düzeyde bi artış değil...performans acısındanda aracın kalkışı daha iyileşir..

Oku Mart 08, 2008, 00:07:32 #6
Crazy Frog

bende şöyle biliyorum, kutu içi hava filtresi az da olsa yakıt tüketimini azaltıyo, aslında açık hava filtresi de.. ama açık hava filtresi kullananlar ses duymak için fazla yüklendiklerinden daha çok yakıyolar, bunu da yakıt tüketimim arttı şeklinde yorumluyolar Grin
bi yerde okumuştum bunu

Oku Mart 08, 2008, 18:16:34 #7
CeM

Bence de filitrenin çok yakmasının en önemli sebeplerinden biri de ses duymak için yuksek devirlerde gitmek.

Oku Ekim 20, 2008, 14:37:46 #8
serseri3579

arkdaslar bende hava fılıtresını degıstırcem uzerınde orjınal fıltre var kıng dragon onerdıler kullanan arkadaslar varsa dusuncelerını tecrubelrını ogrenmek ısterım

Şeytana söyleyin tüyünü (207) bende unutmuş
Oku Ekim 20, 2008, 14:53:44 #9
4815162342

king dragon un çok güzel sesi var. bir arkaaşımın aracında var.

Oku Ekim 20, 2008, 16:45:08 #10
serseri3579

207 lere uyuyormu acaba tam olarak teknık bır bılgım yok

Oku Ekim 21, 2008, 00:43:02 #11
burak130

arkadaşlar ben oncekı aracımda alta kullanıyodum mukemmeldi
Oku Ekim 21, 2008, 12:58:16 #12
4815162342

207 lere uyuyormu acaba tam olarak teknık bır bılgım yok
king dragon un açık hava filtresiydi söylemeyi unutmuşum sen kutu içi mi arıosun yoksa açık mı?

Oku Ekim 21, 2008, 13:24:25 #13
serseri3579

207 lerdekı kapalı degılmı acık degıl bıldıgım bende kapalı tıp arıyorum Cool

Oku Ekim 21, 2008, 14:18:38 #14
4815162342

207 kapalı tip .

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan