207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 01:53:42
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Kasım 07, 2008, 22:27:35 #15
dante_rsi

Ynt: Hava Filtresi

arkadaşlar yeni üye oldum konuyu gördüm bilgilendirmek istedim... bende 1.6 16v 115hp megane var 2 senedir k&n rc3250 açık tip hava filtresi kullanıyorum 2ay önce filtreyi değiştirdim ve k&n rc 3250nin verimi çok iyi başka marka kullanmadığımdan diğerleri hakkında bişi söyleymeceğim. yakış konusunda bizzat denedim ilk ay aracımı normal devirlerde seri kullandım aracın yakışı hissedilicek derecede düştü tabiki açık hava filtresi olduğundan daha çok ses ve performans amaçlı kullanıyorum ben o yüzden gaza fazla asıldığınızda yakışta artış oluyor bu artış %25 oranında fakat verdiği ses ve aracın çekişindeki hisssedilir farkı görünce emin olun buna değiyor... temizlik konusuna gelince filtreyi basınçlı havaya tutmak çok zaralı gözeneklerini tıkanmasına yada genişlemesine neden oluyor.. filtre temizliği için üretilmiş olan sprey setler var. filtreye sıkarak ılık su dolu kovaya filtreyi tamamen sokun ve bir kaç saat bekletin ardından filtreyi çıkarıp kendiliğinden kuruması için    kalorifer önünde bırakın filtre sanki yeniymiş gibi tertemiz oluyo...

umarım bilgiler yararlı olur...
Oku Kasım 10, 2008, 10:06:15 #16
karsiyakaliozi

207 rc aracım için alta marka filtre dusunuyorum bu filtreden kullanan yada bilen varsa düşüncelerinizi öğrenmek isterim selamalar
Oku Mayıs 21, 2009, 10:22:49 #17
bk_tuning

kapalı filtrede arkadasın dediği gibi dinlersen sen alırsn  eger basmazsan ses almak icin motoru olumlu etkiler.
Oku Haziran 16, 2009, 22:07:39 #18
EMİRHAN 207 GT

sevgili kardeşim alta kit takıcam diyosun saygı duyarım ama  fiat ı çok pahalı sadece kit 400 $ bence değmez o paraya bendede 207 gt var turbodan hava filtresine giden borunun ucuna taktım bi pipergros sunger filtre köşesinede 30 40 cm aliminyum dirsek çok guzel oldu  sanada tavsiye ederim ama genede sen bilirsin alta nın maliyeti 400 $ (işçilik hariç) benim yaptığım işçilik dahil 150 tl saygılar
Oku Haziran 17, 2009, 05:35:56 #19
itachi

sevgili kardeşim alta kit takıcam diyosun saygı duyarım ama  fiat ı çok pahalı sadece kit 400 $ bence değmez o paraya bendede 207 gt var turbodan hava filtresine giden borunun ucuna taktım bi pipergros sunger filtre köşesinede 30 40 cm aliminyum dirsek çok guzel oldu  sanada tavsiye ederim ama genede sen bilirsin alta nın maliyeti 400 $ (işçilik hariç) benim yaptığım işçilik dahil 150 tl saygılar

"pipergros" filtreleri çok övüyorlar, iyi performans veriyormuş diye duymuştum  Grin Grin Grin
Oku Haziran 17, 2009, 07:10:49 #20
ghost84

Selamlar çok güzel olmuş sanırım viper kit ?
hava girişini nereye verdiniz motorun altına doğrumu ?
Oku Haziran 17, 2009, 21:50:06 #21
ghost84

Alta nın kitini gördüm ancak anlayamadığım şu,tam motorun arkasında sünger filtre bütün sıcağı çekmezmi ? ve ayrıca inanılmaz pahalı onun yerine karbon kapalı filtre alıp aynı yere takıp,hava girişini motorun altına konumlandırmak daha mantıklı geliyor
Oku Haziran 20, 2009, 18:40:03 #22
white rc

Alta nın kitini gördüm ancak anlayamadığım şu,tam motorun arkasında sünger filtre bütün sıcağı çekmezmi ? ve ayrıca inanılmaz pahalı onun yerine karbon kapalı filtre alıp aynı yere takıp,hava girişini motorun altına konumlandırmak daha mantıklı geliyor
denedik altayı da denedik ama bildiğin sıcak hava içinde Wink minide de zaten eğer scoopu açarsanız 7-8 hp vaad ediyor ben filtreyi pipercross kiti gibi yerleştirdim ama ses az geldi şimdi aşağı doğru bakıyo ve souk hava çektiği garanti sadece yağmurla aramız yok onu da halletcem inş Wink
Oku Haziran 20, 2009, 22:07:20 #23
ghost84

Bi usta varmış şaşmazda krom boru yapıomuş ona yaptırcam normalde boruyla aşağı sallandırıyoduk bide krom boru ısıdan korursa daha iyi olacak,su çekmesin diye altada davlumbaz parçasından bi parça koyduruyorum alttan su gelme şansıda olmuyo en ucuz ve iyi çözüm böyle gözüküyo Smiley
Jant olayı çıldırttı beni 4x108 jant yok doğru düzgün bi tane konig buldum 4x100 spacer olayından çekiniyorum kafam çok karışık
Oku Haziran 22, 2009, 13:59:24 #24
white rc

filtre işi karışık ne zaman müsait olursan buluşuruz dier gt rclerle bi buluşma ayarlar bakarız çaresine Wink
Oku Haziran 22, 2009, 22:13:38 #25
ghost84

bi kaç hafta önce arabayı yıkatıyodum beşevlerde geçtin sende ordan:)
Oku Ağustos 19, 2009, 21:26:54 #26
Koloni

kutu içi hava filtresi içiç bi kaç sorum olacak  çok bilgim yok kusura bakmayın  Undecided

1. 207 comfort için hava filtresi düşünüyorum (kutu içi) bu sesi çok etkilermi?
2. kendimizmi değiştiriyoruz yoksa taktırmamızmı gerekiyor
3. gerçekten araç için faydalımı

KML
Oku Ağustos 20, 2009, 15:53:41 #27
RC_MAN

rc icin açık hava filtresi videoları izledim sizce nekadar saglıklı ve en önemlisi ses

http://videos.streetfire.net/video/PROSHOP-GARAGE-207-RC_699447.htm

207 RC TURBOKOLİK
Oku Ağustos 21, 2009, 10:04:27 #28
karsiyakaliozi

kutu içi hava filtresi içiç bi kaç sorum olacak  çok bilgim yok kusura bakmayın  Undecided

dostum kutu ıcı fıltre ses vermez kendın değiştirebilirsin arac için faydalı sayılır ve filtre değiştirme derdin biter 1.000.000 mil kullanma garantısı veren firmalar var temizlenmesi sartıyla  selamlar
Oku Ağustos 21, 2009, 16:14:29 #29
Koloni

Alıntı
Alıntı sahibi: Koloni üzerinde Ağustos 19, 2009, 21:26:54
kutu içi hava filtresi içiç bi kaç sorum olacak  çok bilgim yok kusura bakmayın 

dostum kutu ıcı fıltre ses vermez kendın değiştirebilirsin arac için faydalı sayılır ve filtre değiştirme derdin biter 1.000.000 mil kullanma garantısı veren firmalar var temizlenmesi sartıyla  selamlar

teşekkür ederim cevap için  Wink

KML
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan