Ben 2010 Mayıs ayında aldım arabayı 1.4 2tronic 90hp milessim(kampanyası falan varmış birde satın aldığım abimiz bir güzellik yaptı 27binden aldık ha fiyat iyimidir kötümüdür bilmem çok ani oldu.)... Bana araba biraz fazla yakıyor gibi geldi(yol bilgisayarında 8lt.den aşağı duşemedim) fakat bu araba benim ilk arabam daha önce başka bir araba kullanmışlığım yok belki sürüş tekniğimdendir bilmiyorum.. Benim asıl merak ettiğim halk dilinde '' motorun açılması '' diye tabir edilen şeyin günümüzde hala geçerli olup olmadığı ? ''yaw onlar kalktı gerek yok '' diyene de rastladım ''ver arabayı açarız motorunu çıkalım gölbaşı yoluna'' diyene de... Bu fazla benzin yakışı motorla ilgili midir ? ( Arabam 2.500km.'ye geliyor şu aralar 2350km. civarların bakıma götürme vaktimde geldi buradan biraz bilgi alırsam orada daha rahat derdimi anlatabilirim diye düşünüyorum çünkü pek arabadan anladığım söylenemez.) Şimdiden teşekkürler...
Motor açma eskide kaldı, Aracınızı kullanım tekniği ile ilgilidir yakıt tüketimleri bende aynı aracı kullanıyorum ilk zamanlarda bende sizin gibi düşünüyorudum ama sonraları araç ve siz yavaş yavaş kendinizi bulmaya başlıyorsunuz.Şu an yapacağınız aracı sert kullamamak ve dur kalklarda ani gaza basmayacaksınız bu şekilde yakıt tüketimini biraz daha düşürebilirsiniz ve araç sehir içi 7-7,5 litre arası yakması bana göre normal.
2.500 km bakımına gelince aracınızda sorun yoksa gitmek mecburiyetinde değilsinizki bunu peu müşteri hizmetleride söylüyor ama gitmekte fayda var gitmek sizin yararınıza olur.
2500 bakımında yaptıkları işlemlere gelince (Ücretsiz Mini bakım):
----Motor yağ ve su kontrol
----Lastik havaları kontrolü
----Bilgisayar ile geel kontrol
----Far ve sinyal kontrolü
ve sizin söyleyeceğinizekstra kontroller
Örnek:Kapıdan ses geliyor(Yağlıyorlar hadi git diyorlar)
Forumda stikersız araç kalmasın..