Selamın Aleyküm arkadaşlar Atom Gri Renginde 207 1.4 hdi aracım var jant almayı düşünüyorum da ne renk nasıl bi jant yakışır bi fikir verin bana lütfen...Nereye yazacagımı bilemedim ondan buraya yazdım.
Jant seçimi bizim araçlar için çok önemli. Çünkü aracın genel karakterini ve görüntüsünü inanılmaz değiştiriyor jantlar. Karar vermeden önce bilmeniz gereken bir iki detay var, belki biliyorsunuzdur ama ben yine de yazmak isterim.
Öncelikle alacağın jantın bijon aralığı 4x108 olmalı. Maalesef en az jant modeli de bu ebatta bulunuyor. 4x108'e uyumlu jantlar arasında beğendiğin olmazsa, farklı bijon aralıklarında beğendiğin jantları da aracımıza uygulamak mümkün olabiliyor. Bunun için spacer dediğimiz bir aparat ile uyum sağlanabiliyor.
İkinci olarak 17" mi yoksa 16" mi durumu var. Şu bir gerçek ki jant ebadı ne kadar büyür ve lastik yanağı daralırsa, araç o kadar spor duruyor. 207'sinde 18" kullanan arkadaşlarım bile var hatta. Ama bunun için 100 hp ve üstü bir araç şart. Zira bu ebatta bir jant ile aracın çekişi düşecektir. Bir de lastik yanağı ne kadar daralırsa, lastikte esneme olmayacağı için araç da o oranda sertleşecektir.
Bu durumlar yüzünden sizin aracınız için tavsiye edilebilecek en ideal jant 16" olacaktır. Özellikle Yavuz arkadaşımızın jantları benim de çok hoşuma gidiyor. 16" tercih ediliyorsa, çok iyi bir seçim bence. 75hp olan aracınızda 17" ve üzeri jantlarda çekiş ve yakıt anlamında biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz çünkü. Aracın güzel görünmesi daha önemliyse (benim için öyledir mesela) durum değişir tabi

Bir diğer mesele ise seçeceğiniz jantın modeli ile ilgili.
Bizim araçların yapısı sebebiyle ince kollu ve ofsetli jantlar araca pek yakışmıyor. Ama bu tamamen zevk meselesi tabii ki. Genelde kalın kollu ve yıldız jantlar çok daha şık duruyor.
Örneğin:
206 RC jantı

Yeni model 207RC jantı

Yavuz arkadaşımızın aracında bulunan

308cc jantı

Tercih tamamen sizin tabii ki, bunlar size fikir vermek amacıyla yazılmıştır. Jant konusunda zevkler çok değişkendir. Ama ben zamanında ince kollu bir jant almış ve fazlasıyla pişman olmuş birisi olarak bunları yazmayı kendime görev bildim
Aşağıdaki fotoğrafta soldaki jantlar benim sağdaki ise Zambabe'nin aracının.