207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 01:31:01
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Şubat 06, 2012, 23:04:46 #0
uygur

207 UZUN FAR AYARI

Arkadaşlar aracımı yeni aldım ve bugün farkettim ki uzun farların biri aşağı, biri yukarı bakıyor.
Kısalardada aynı sorun vardı ama onun yerini bulup bir duvara yanaşıp hallettim. Fakat uzunların nereden ayarlandığını bulamadım bir türlü.
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

207 1.6 hdi Premium-Cam tavan
Kum Gri
Oku Şubat 06, 2012, 23:12:33 #1
twobye

Ynt: 207 UZUN FAR AYARI

Normalde sol taraf sağ taraftan daha yakın mesafeyi aydınlatır sizdede aynı mı?

Oku Şubat 06, 2012, 23:27:50 #2
zurven

bildiğim kadarıyla uzun ayarı yok ..eğer sağ taraf uzun sol taraf kısa ise sorun yok çünkü böyle olması gerekiyor...
Oku Şubat 06, 2012, 23:37:52 #3
junker

Uzun kisa far icin ayri ayar yok, eger bariz bir fark oldugunu dusunuyorsaniz ampullerin yerine duzgun oturup oturmadigini kontrol edin.

Oku Şubat 06, 2012, 23:50:37 #4
uygur

Teşekkür ederim.
Evet bariz fark var çünkü sağ taraf kısalarla aynı hizadayken, sol taraf resmen yere bakıyor...
Gözü toprağa bakıyor gidicimi acep Smiley Ben sabah ilk iş ampulü bir kontrol edeyim

Kum Gri
Oku Şubat 12, 2012, 19:48:56 #5
uygur

Far ampulünü söküp tekrar taktım ama sonuç değişmedi.
Ya ampulün kafası yamuk aşağı doğru bakıyor yada yuvada bir sorun var.

Kum Gri
Oku Şubat 12, 2012, 20:01:11 #6
junker

Acaba kısa far da mı ayarsız, belki ayar bozuktur ama kısada farketmiyorsunuzdur?

Oku Şubat 12, 2012, 20:08:36 #7
uygur

Acaba kısa far da mı ayarsız, belki ayar bozuktur ama kısada farketmiyorsunuzdur?

Düz zeminde duvara 3 mt. mesafede baktım, Kısa far ayarsızdı ama ayarladım şimdi ikiside aynı hizada ve sıkıntı yok.
Uzunları yaktığımda sağ taraftaki kısayla aynı hizada ama sol taraftaki H1 kısa farın alt tarafında kalıyor.

Kum Gri
Oku Şubat 12, 2012, 20:14:19 #8
junker

Düz zeminde duvara 3 mt. mesafede baktım, Kısa far ayarsızdı ama ayarladım şimdi ikiside aynı hizada ve sıkıntı yok.
Uzunları yaktığımda sağ taraftaki kısayla aynı hizada ama sol taraftaki H1 kısa farın alt tarafında kalıyor.

Keşke çıkarmışken birde sağ sol yapsaydın h1 leri, en azından ampuldense anlaşılır.

Oku Şubat 12, 2012, 20:18:52 #9
uygur

Keşke çıkarmışken birde sağ sol yapsaydın h1 leri, en azından ampuldense anlaşılır.

Valla aklıma geldi ama inan ellerimde derman kalmadı. Ellerimde ufak değilki, paraladım her tarafını daracık yerlere sokmaya uğraşırken. Havada soğuk olunca acı dayanılmaz oldu bende bıraktım başka zamana...

Kum Gri
Oku Şubat 12, 2012, 20:26:57 #10
junker

Valla aklıma geldi ama inan ellerimde derman kalmadı. Ellerimde ufak değilki, paraladım her tarafını daracık yerlere sokmaya uğraşırken. Havada soğuk olunca acı dayanılmaz oldu bende bıraktım başka zamana...

Sorma, benimde xenonlar bir haftadır bagajda geziyor hava soğuk diye dokunmadım daha.

Oku Şubat 27, 2012, 23:23:44 #11
ersanozcan

Arkadaşlar aracımı yeni aldım ve bugün farkettim ki uzun farların biri aşağı, biri yukarı bakıyor.
Kısalardada aynı sorun vardı ama onun yerini bulup bir duvara yanaşıp hallettim. Fakat uzunların nereden ayarlandığını bulamadım bir türlü.
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Uygur,
Yolcu tarafında olan far daha ileriye ve daha dışarı doğru bakar,Bunun sebebide yol kenarını ve ters yön (Sürücü - Yolcu) olduğundan dolayı ileriyi daha iyi göstermesidir.
İyi Günler.
Oku Şubat 27, 2012, 23:35:59 #12
uygur

Hallettim aslında uzun far gayet normal ve olması gereken yerdeymiş fakat kısa far ampulü yerinden oynayıp yukarıyı göstermeye başlamış. Bende farı aşağıya indirdikçe kısalar normale dönüyor ama uzunlar yere bakıyordu.
Neyseki teşhisi koyup sorunu hallettim Smiley

Kum Gri
Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan