207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 01:07:21
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Şubat 05, 2012, 12:32:26 #0
anubis026

emniyet kemeri/airbag arızalı hatası

Selamlar,
araçta emniyet kemeri / airbag arızalı hatası alıyorum. emniyet kemerlerinin arızalı olduğunu sanmıyorum. kendim de biraz test ettim bir iki kere sert çektim tutuşu normal. bu durumda airbag arızalımıdır?  bana kaça patlar servise götürsem?
Oku Şubat 05, 2012, 13:05:00 #1
junker

Ynt: emniyet kemeri/airbag arızalı hatası

Aracı pp2000 e bağlatırsan hangi airbag/kemer gergisi olduğu anlaşılıp daha kolay çözüme gidebilirsiniz.

Oku Şubat 05, 2012, 13:32:48 #2
twobye

Selamlar,
araçta emniyet kemeri / airbag arızalı hatası alıyorum. emniyet kemerlerinin arızalı olduğunu sanmıyorum. kendim de biraz test ettim bir iki kere sert çektim tutuşu normal. bu durumda airbag arızalımıdır?  bana kaça patlar servise götürsem?

Ekranda tam olarak ne yazıyor hatada.

Oku Şubat 05, 2012, 13:41:03 #3
anubis026

aracı pp2000' e nasıl bağlatıcam, serviste mi? ekranda "emniyet kemeri/airbag arızalı" uyarısı veriyor aracı çalıştırınca. ön gösterge panelinde de sürekli emniyet kemeri arıza uyarısı var ya o yanık duruyor.
Oku Şubat 05, 2012, 13:51:05 #4
BJ986

yanlış anlaşılmak istemem ama o emniyet kemeri arızası dediğiniz emniyet kemeri uyarı lambası olmasın takılmadığı zamanlarda öten hani? Huh?

A&A
Oku Şubat 05, 2012, 15:15:28 #5
anubis026

yanlış anlaşılmak istemem ama o emniyet kemeri arızası dediğiniz emniyet kemeri uyarı lambası olmasın takılmadığı zamanlarda öten hani? Huh?

peki emniyet kemeri takılmadığı zaman yol bilgisayarında bu şekilde hata verir mi?
şurdan yola çıkalım; bu emniyet kemeri uyarı işareti sürekli yanıyorsa bu kemer takılmadığından mı yoksa arızalı olduğundan mıdır? kafam karıştı valla, dediğiniz gibiyse tam mallıkmış benimkisi Smiley
Oku Şubat 05, 2012, 16:00:49 #6
junker

Sorun emniyet kemeri takılı olmaması ise ekrana arıza yazmaz.

Oku Şubat 05, 2012, 16:04:27 #7
twobye

ekranda arıza yazısı çıkıyormu yoksa gösterge panelinde işaret mi yanıyor?

Oku Şubat 05, 2012, 16:08:58 #8
anubis026

İkisi de. hem aracı çalıştırınca ekranda belirtiğim hatayı veriyor hemde gösterge panelinde emniyet kemeri işareti yanık duruyor.
Oku Şubat 05, 2012, 16:10:14 #9
junker

İkisi de. hem aracı çalıştırınca ekranda belirtiğim hatayı veriyor hemde gösterge panelinde emniyet kemeri işareti yanık duruyor.

Gösterge panelindeki işaret kemer takılı olmadığı için; ancak ekrandaki yazı bir sorun olduğunu gösteriyor.

Oku Şubat 05, 2012, 16:11:14 #10
twobye

Ekranda ingilizce olarak tam ne yazıyor.

Oku Şubat 05, 2012, 16:13:27 #11
anubis026

http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/code/index_tr_tr.htm

airbag/ emniyet kemeri uyarı işareti yanıyor sürekli.

Ekranda türkçe olarak " emniyet kemeri/airbag arızalı" uyarısını veriyor araç ilk çalışınca. sonra kayboluyor tabi. menüden seçeneklerden sorgulatınca da tek bu hatayı buluyor.
Oku Şubat 05, 2012, 16:15:16 #12
junker

Aracın premium olduğuna göre koltuklarda da airbag var, koltukları altlarındaki soketleri bir kontrol et ilk etapta.

Oku Şubat 05, 2012, 18:43:07 #13
twobye

Aynen ön koltukların altında soketler var airbag soketleri onların tam oturmuş olduğundan emin ol servise götürmeden önce.

Oku Şubat 05, 2012, 19:14:02 #14
anubis026

bugün biraz temizlik yaptım araçta. bahsettiğiniz koltukların altındaki bağlantılara baktım, çıkmış bi bağlantı yoktu. boşta beyaz bi kablo vardı gerçi her iki koltuğun altında da . fakat işin ilginç yani bu kez çalıştırdığımda bahsettiğim hatayı da göstergedeki uyarıyı da vermedi. anlamadım ben bu işi.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan