207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 00:48:42
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Şubat 03, 2012, 21:18:27 #0
zurven

ÇoK İlgİnÇ :)

Aracım 1.4hp 2007 model benzinli bi 207....

dün akşam yolda seyir halindeyken, arkamdaki aracın uzunlarını yakması dikiz aynasına yansıdı ve gözümü aldı..ben de sinirlenip dikiz aynasını yukarı doğru kaldırdım ama arkamdaki aracın farlarını haala görebiliyordum tek farkla; kararan dikiz aynası gibi oldu..
benm bildiğim aracımda bu modelde kararan dikiz aynası özelliği yok... ama bi kaç kez denedim aynayı yukarı kaldırınca arkamdaki farları güneş gözlüğü takmışım gibi görüyorum...
bu neden olabilir aynanın açısı mı bööle yapıyo yoksa benm bilmediğim,otomatik değil de, manuel kararan dikiz aynası mı var aracımda Smiley
Oku Şubat 03, 2012, 21:27:42 #1
umit-ziya

Ynt: ÇoK İlgİnÇ :)

Cok da ilginc degil aslinda hocam ? İsigi parlak yansitan aynanin kendisi.? Karanlik yansitanda aynanin disinda bi cam var o Wink siz aynayi aldirinca bi tek ayna donuyo disindaki caminyonu ayni kaliyo ? Olay budur Wink

1.4 vti 95bg active
Oku Şubat 03, 2012, 21:30:47 #2
zurven

Cok da ilginc degil aslinda hocam ? İsigi parlak yansitan aynanin kendisi.? Karanlik yansitanda aynanin disinda bi cam var o Wink siz aynayi aldirinca bi tek ayna donuyo disindaki caminyonu ayni kaliyo ? Olay budur Wink

anlamadım:)
Oku Şubat 03, 2012, 21:32:38 #3
zurven

mesela sen kullanıyomuydun bu özelliği...yani genel olarak 207 kullanıcıları gözünü alan farda bu taktikle kararan dikiz aynası moduna geçiyolarmı...
Oku Şubat 03, 2012, 21:36:25 #4
umit-ziya

Aslinda bu mod onun icin kullanilmiyo hocam o aynayi yukari konumdayken tam arka camdan disari gorecek sekilde ayarlayin ? Onu tık diye asagi konuma alinca arka koltukta oturanlari gorursunuz ? Aslinda aynanin ayarini fazla kurcalamadan hem yolu hem koltuklari gormenizi sagliyo o ozellik ?

1.4 vti 95bg active
Oku Şubat 03, 2012, 21:41:46 #5
zurven

Aslinda bu mod onun icin kullanilmiyo hocam o aynayi yukari konumdayken tam arka camdan disari gorecek sekilde ayarlayin ? Onu tık diye asagi konuma alinca arka koltukta oturanlari gorursunuz ? Aslinda aynanin ayarini fazla kurcalamadan hem yolu hem koltuklari gormenizi sagliyo o ozellik ?

tamm senn dediğni anladım alttaki klips ile aşağı yukarı yapmaktan baksediyosun..ben elimle yapmıştım tamamen spontene gelişen bi olay sonucu yaptım..klipsle ayarlamadım yani
Oku Şubat 03, 2012, 21:43:17 #6
zurven

benm aynayı elimle tavanı görecek şekilde ayarlamıştım kararan diki aynası gibi oldu
Oku Şubat 03, 2012, 21:44:54 #7
zurven

yani aynada çift görüntü üst üste gelmiş gibi oldu ...dikkatli bakarsan aracın tavanı görünüyo ,yüzeysel bakarsan da arkadaki araç görünüyo koyu renkte tabi
Oku Şubat 03, 2012, 21:48:00 #8
umit-ziya

Dedigim gibi cam goruntusu o hocam ? Ama is goruyosa kullanabilirsiniz Wink

1.4 vti 95bg active
Oku Şubat 03, 2012, 21:57:35 #9
zurven

vala bi kaç akşam daha uygulayacam hatta el feneri tutup deneyebilirim park halindeyken...sağlıklı sonuç alırsam aracı satarken--manuel kararan dikiz aynası --diye eklerim Smiley
Oku Şubat 03, 2012, 22:12:00 #10
Naman

O klips zaten elle yapılan hareketi yapıyor aslında Smiley Açısı da çok iyi ayarlı olduğundan klipsi aşağı indirdiğinizde ayna otomatik olarak 'gece+arkadaki öküz' moduna giriyor Smiley

O klips yukarıdayken(aynanın arkasında kaybolmuş gibi durur) gündüz modudur. Kendinize doğru aşağı çektiğinizde gece moduna geçer.. Zaten dikkatle bakarsanız klipsi kendinize doğru aşağı pozisyona çekerken ayna da daha yukarı hatta tavanı göstermeye başlar. Lakin geceleyin ikinci yansıtıcı ile arka camı görürsünüz.

Oku Şubat 03, 2012, 23:01:53 #11
zurven

O klips zaten elle yapılan hareketi yapıyor aslında Smiley Açısı da çok iyi ayarlı olduğundan klipsi aşağı indirdiğinizde ayna otomatik olarak 'gece+arkadaki öküz' moduna giriyor Smiley

O klips yukarıdayken(aynanın arkasında kaybolmuş gibi durur) gündüz modudur. Kendinize doğru aşağı çektiğinizde gece moduna geçer.. Zaten dikkatle bakarsanız klipsi kendinize doğru aşağı pozisyona çekerken ayna da daha yukarı hatta tavanı göstermeye başlar. Lakin geceleyin ikinci yansıtıcı ile arka camı görürsünüz.

haa işte aynen öyle oldu naman..teşekkür ederim ben bu özelliği bilmiyodum..artık buna kararan dikiz aynası diyebilir miyiz Smiley
Oku Şubat 03, 2012, 23:51:33 #12
terzuu

hayır diyemessin. kararan dikiz aynası ayna altında on of butonu oluyor ordan aç kapa yapıyorsun.on olduğunda aynayı ısıtarak koyulaştırıyor ve arkadan gelen araç bütün farlarını sislerini de açsa hiç bir şekilde göz alma olmuyor hatta gündüz gibi gözüküyor.

BİZE HER YER TRABZON...!
Oku Şubat 04, 2012, 00:05:56 #13
Naman

haa işte aynen öyle oldu naman..teşekkür ederim ben bu özelliği bilmiyodum..artık buna kararan dikiz aynası diyebilir miyiz Smiley

Elektrolikid(otomatik kararan) olmayan tüm aynalarda var bu özellik Smiley
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2012, 00:09:28 Gönderen: junker »
Oku Şubat 04, 2012, 20:59:09 #14
ibrahimt

o ayar zaten arkadakı aracın farı gozunu almasın dıye değil mi?
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan