207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 00:11:19
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Şubat 03, 2012, 22:08:09 #15
Naman

Ynt: 207 gt hakında bilgi???

evet evet parça numarası bu.. Sonu mutlaka S5 olmalı.. A9 veya J8 olmamalı..
Oku Şubat 04, 2012, 09:08:42 #16
ersin51

şase numrasından girdi yetkili servisten sipariş verdim inşallah sorun cıkmaz teşekürler..

E.BİNİCİ
Oku Şubat 04, 2012, 15:09:15 #17
Naman

Hata yapmış. Mutlaka düzelttirin. Gelecek olan yine deforme olacaktır.

Bu arada stock yazılımdaysanız onu da güncellettirin. Yeni sürümü çıktı
Oku Şubat 04, 2012, 17:14:10 #18
ersin51

bilgilerin için cok teşekür ediyorum kardeşim zahmet olmassa aklıma takılanlarıda sorayım Smiley sente atlamış olsa nasıl anlarız? benim aracda biraz performans eksikligi var ama aldıgım kişi  bakmamış araca şimdi şipariş verdigim parçalar bujı.hava filitresi.yağ.birde hortum patlagı cıktı inşallah bunları değiştimde performas düzelir ben 206 gt ve 106 gt kulandım onlara göre cok düşük performans acaba gt lerin genelinde mi var esp tuşuna bastıgımda esp üzerindeki ışık yanmıyor ve bastıgımda devre dişi kalmış olması grekirken aracc patınaj yapmıyor bu sorun nerden olabilir..saygılarımla.

E.BİNİCİ
Oku Şubat 06, 2012, 12:46:15 #19
Naman

Selam,

Sentenin en sağlıklı kontrolü üst kapağın açılıp özel ekipman ile kontrol edilmesidir. Ama belirti olarak,

- Aracın güvenli moda girmesi ve bunu P2191 hata kodundan dolayı yapıyor olması.
- Motor sıcakken(>80 C) ve klima kapalıyken rölantide motorda 30 sn'lik periyotlarda birden fazla titreme olması.
- Aracın bir gün güzel bir gün kötü gitmesi
- Sakin giderken birden yapılan dip gazda vuruntu/avans sesi gibi bir ses duyulması bu esnada egsozdan siyaha dönük mavimsi bir duman atması.

belirtileri sıralanabilir.

Yağ dediğim gibi çok çok önemli tam sentetik 5W30'dan(şiddetle tavsiye: TOTAL) başka yağ olmaz motoru sararsın. Aksini iddia eden ustaya da bir daha günahını bile teslim etme. Yağla birlikte mutlaka filtreyi de değiştir. Zira yanlış yağ geçti içinden. Yağ basıncını düşürebilir.
Düşük performans sergilemesi bakımsızlıktan olabilir. Sonuçta Turbo motor bu atmosferikler gibi kütük değillerdir. Bakımsızlığını hemen hissettirir. Saydığın parçaların değişmesi güzel. Lokasyon neresidir bilmiyorum ama etrafında yetkili servis varsa oraya götürüp yazılımını da güncelleştir mutlaka. Bunu bir tek yetkililerden yapabilirsin.
Performans sorunu hallolmadan modifiye işine girmeni tavsiye etmem.

ESP bu araçlarda 'zorunlu' bir özelliktir maalesef. 50 km/s sürat ve altındayken kapatabilirsin ama yalandan kapanır yoksa yine açıktır. 50'nin üstünde ise maalesef hiç kapanmaz. Bu bi tek RC'lerde serbesttir Sad
Oku Şubat 06, 2012, 14:05:30 #20
ersin51

kardeşim bilgilerin için cok teşekür ediyorum bujı,hava filitrresi,benzin filitresi,patlak olan hortumu değişince sorun gitmesse en yakın servise gitmem gerekiyo bilgilerin ve zaman ayırdıgın için tekrardan sagol saygılar...

E.BİNİCİ
Oku Şubat 08, 2012, 18:16:31 #21
ersin51

naman kardeşim hortumun şiparişini nekadar senin dediğin gini siprişini versemde a9 olarak gelmiş bı sıkıntı olurmu?

E.BİNİCİ
Oku Şubat 09, 2012, 01:13:41 #22
Naman

Hocam 2000km'de bir turbo ağzını kontrol et. yırtılma olabilir bir de tam ucunda bir conta daha vardır o da hortum içinde serbest kalabilir. Bunlara bakmak gerekiyor dönem dönem.. Kelepçe aşırı sıkı olmamalı. Aşırı sıkmak deformasyonu arttırıyor. Ayrıca tam tersi etki yapıp hortumun turbodan ayrılmasına da sebep oluyor.

O yüzden 2000 km'de bir kontrol iyi olur. Bu parça maalesef hatalı. Bu aslında düzeltildi ama bazı tecrübesiz servisler maalesef bundan sipariş geçiyorlar hala.. Fransızın da işine geliyor stoğunu eritiyor.
Oku Şubat 16, 2012, 20:22:52 #23
ersin51

naman kardeşim merhaba bilgilerin için ilk öncelikle teşekür ediyorum araçda dediğim parçaları değiştirdim gercekten gidişinde biraz etkili oldu ama şimdi yeni bi arıza ile karşı karşıyayım şehir içinde 1 ve 2 viteste aracı kullanırken turbo gayet iyi ama 1 2 3 vitesde dip gaz yaptıgımda araç 110 km hıza geldiği zaman turbo devreden cıkıyor tekrar devreye sokmak için aracı durdurup stop edip çaliştırdımmı turbo yeniden devreye giriyor aracı makinaya baglattım 2 tane hata verio katalıtik konvektör ve arka park sensörü haberleşme dioo bu sorunu bizim burdaki ustalar anlayamadı Sad onların tavsiyesi yetkili servise git demeleri yarın benzin filitresini değiştiricem inşallah sorun gider sence nerden olabilir yetkili servise gitmeden burda senin bilgilerinden yararlanarak dediğin yerlere baksak saygılarımla cevabını beekliorum iyi akşamlar saygılar...

E.BİNİCİ
Oku Şubat 16, 2012, 23:33:05 #24
Naman

Arka park sensörü hatası yüksek ihtimal sensörlerden birinin bozulmuş olmasındandır. Arkadan darbesi var mı aracın?

Katalitik arızası birkaç tip olabilir. Cihazla hata okuttuğunuzda her hatanın bir P kodu vardır. Tekrar okuttur P0420 veya 421 ise ya katalitik iptal edilmiştir ondan verir bunu ya da katalitik yerindedir ama ömrü bitmiştir.

Yerindeyse ve ömrü bitmişse araç bayaa bir kasılır. Egsozdan da kurumlu duman atar.

Katalitik olayını netleştirdikten sonra; 1-2-3 110 yaptığında turbo kestiğinde kenara çek dur boşa at vitesi. motorda bir vibrasyon hissediyorsan silindirlerden birinde veya ikisinde ateşleme durmuş çalışmıyor demektir.
Bu durum en çok orjinal olmayan kötü yazılım atıldığında yaşanır.

Dostum bu arada sana tavsiyem bir adet çin işi obd okuyucu al.. ANdroid'li telefonun varsa bluetooth lu olanından al 20-30 dolar civarıdır fiyatı. Telefondan arabanı canlı yayın olarak izleyebilir nerde ne oluyor bitiyor görebilirsin.
Android yoksa kablolu obd okuyucu alıp laptop a filan da bağlayabilirsin.

Net yanıtlar için oluşan hataların Pxxxx formatındaki kodlarını almak şart.. Uxxxx lar da çıkabilir onlar mühim değil. P'ler önemli.
Oku Şubat 17, 2012, 12:32:49 #25
ersin51

aracın arkasında darbe yok onu kısa zman içerisinde yaptırıcam park sensörü şuan için ömemsiz çünkü turbo sorunu moralimi cok bozmuş durumda daha sıra ona gelmedi Smiley  dediğiniz gibi aracımın arka egsozdan kurum seklinde duman cıkkıyor hatta egsoz ucu ve cevresi siyah kurum baglamış durumda birde yol bilgisayarında 'Depollution System Faulty' hatası veriyor 1 2 vitesde hiç sorun yok dip gazda ama arac 110 km hızı geçtiğinde turbo devreden cıkıyor bugun usda benzin veya deponda pislik var dedi olmassa depoya baktıracagım bugun öğleden sonra gidip makinaya baglatıp arıza kodlarını alıp senle paylaşıcam kardeşim burda bu arabadan anlayan adam yok iş dolaysıyla kayseriye yetkili servise gidemiyorum yardımların için teşekürler...inşallah bu gıcık sorundan kurtulurum Sad

E.BİNİCİ
Oku Şubat 17, 2012, 12:35:37 #26
ersin51

ha unutmadan arac turbodan cıktıgında sizin dediğinizi yaptım rolantide ufak bi tekleme gibi oluyor bujı leri geldi ama daha değiştirme zamanım olmadı bugun öğleden sonra değiştirecem bujıden olabilirmi ?

E.BİNİCİ
Oku Şubat 17, 2012, 19:30:10 #27
ersin51

naman kardeşim bugun aracın bujı,benzin filitresi,enjektörleri carbon denilen ilaçla temizlettim ama turbo yine devreden cıkıyor arıza cihazına baglattım cıkan arıza numaraları P0131,P2261,P0299,P0132,P2262,P0033,P0113,P0238,P0463 Smiley
HA UNUTMADAN ESP İÇİNDE :U1208 hataları verdi hataları sildiğimizde sadece silinmeyen sürekli hata veren p0131 birde esp için:U1208

P 0131 OKJİSEN SENSÖRÜ DEDİ USTA BU PARÇAYI DEĞİŞTİRMEM Mİ GEREKİYOR BEN KATALATIK KONVEKTÖRÜ İPTAL ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM EGSOZ SESİ İÇİN ACABA SENSÖRMÜ ARAZILALI YOKSA KATMI DOLU BÖLE Bİ SIKINTI BAŞINA GELDİMİ YADA GELEN Bİ ARKADAŞINIZ OLDMU?
NOT: BUJI DEĞİŞTİRDİĞİMİZE ESKİ BUJILER AŞIRI DERECEDE KURUM VARDI BU NORMALMİ?  YARDIMLARIN BEKLERİM SAYGILARIMLA...

E.BİNİCİ
Oku Şubat 18, 2012, 03:58:00 #28
Naman

Bujilerden en kötü görünenin fotosunu koyarsan yorum yapabilirim dostum.
Hataların anlamlarını aşağıda yazıyorum:

P0131-3 ve P0132-2: Ustanın dediği doğru o2 sensörü bozulmuş..
P0033-2: Turbo DumpValve Arızası
P0113-2: Hava emiş sıcaklık termostası arızası
P0238-2: Turbo Basınç Ayar Arızası/Basınç sensörü bozuk
P0299-4: Turbo basıncı çok düşük
P0463-?: Bu sadece RC'ye özel bir hata kodu.. Depodaki yakıt miktarının okunamadığını söyler. Şamandıra arızası..
P2261 ve p2262: Dumpvalve e bağlı olarak turbo basıncı çok düşük veya emme basıncı çok yüksek..

Bu hataların çoğu birbirine bağlı.

Tamirata geçmeden önce direksiyon altındaki ve kaput altındaki sigorta panelleri bağlantılarını kontrol etmeni arada bir yama olup olmadığını, sıvı teması ve oksitlenme olmadığını görmen lazım. Bunlardan biri varsa yukarıdaki çoğu elektriksel hata kayıtlarının 'sahte' olduğunu gösterir. HERŞEYDEN ÖNCE bunu mutlaka kontrol ettir.

Bundan sonra yazacaklarımı elektrik tesisatında hiçbir sorun ve fabrika harici bir kablolama yapılmadığı ve doğru bujilerin takıldığı varsayımıyla yazıyorum. Tamir sırası önemli:

o2 sensörü gitmiş.. Bu gidebiliyor bazen, sana denk gelmiş, değişmesi gerekir. Bunu değiştirdiğin zaman P0131 ve 132 bir daha üretilmeyecek. Eğer yine çıkarsa egsoz gazı 600 santigratın üstüne çıkıyor demektir. Bu da pistonları yavaştan eritiyor demektir. Ama çok düşük ihtimal bu.

Dump Valve'te bir abukluk var.. Geçenlerde değiştirdiğin borunun turboya giren kısmının hemen orda içine 2 kutuplu bir kablonun girdiği siyah bir selenoid göreceksin. 3 tane alyen vida tutuyor onu orda..
Oraya aracın önceki sahibi blow-off tesisatı koymuş olabilir. Varsa iptal et bunu.. Selenoide giren kabloyu kontrol et.. Sinyal var mı yok mu baksın bir elektrikçi. Belki kablosu çıkmıştır sadece.. Çıkmışsa tak.. Sorun düzelecektir. Kablo OK ise okumaya devam Smiley.
Onu 5 numara alyen anahtarı ile DİKKATLİCE aç.. İçinde yaylı bir tertibat var. Yerinden çıkartırken Turbonun içine parça kaçmamalı. Çıkardığın zaman etrafında O-Ring bir conta göreceksin. O conta sağlammı kontrol et. Ayrıca dump valve'in göbeğinin altında etrafını saran sarı ince kauçuk bir malzeme var bunda eğer bir yırtılma varsa o dumpvalve değişecek demektir. Conta gidikse ve aynı ebatta+malzemede bulamazsan yine dump valve'in değişmesi gerekir. Son olarak siyah plastik aksamlarına da gözle kontrol yap.. Çatlak varsa değişecek. Kırık varsa turbonun içine kaçmıştır. Turbo'ya zarar vermiştir.
Eğer Dump Valve'in içinde sarı kauçuk zar yoksa başka marka bir dumpvalve takılmış demektir. Fotosunu çekip koyarsan sevinirim.
Dump valve sorununu halledince P0033 299 2261 2262 238 kaybolacaktır.

Eğer 0238 ve 299 kaybolmaz ise, Turbonun wastegate'inde de sorun var demektir. Bu turbonun altında yer alır. İzolasyonu sökmeden ulaşmak zor. Önce kırık mı değil mi onun kontrolü gerekir. Kırıksa kaynakla düzelir.. Kırık yoksa Wastegate pozisyonu kaymış demektir. Bunun vidasıyla tekrar ayarlanıp bir tür kimyasalla pozisyonun sabitlenmesi gerekir. Yoksa yine kayar. Wastegate düzgün çalışmaya başlarsa bu 238 299 hataları gider.. Wastegate müdahelesinden sonra eğer 2263 oluşursa bu sefer wastegate iyi boşaltamıyor demektir ayarı kontrol edin.

P0463 dediğim gibi RC motorunun kodudur aslında.. Burada sanırım bir konfigürasyon hatası var. PP2000 cihazı bağlanarak ECU ayarlarından yakıt pompasına +5V gerilim verilmesi gerekiyor. Bu sadece GT'lere özel bir durum. Bu kapanırsa bu 463 oluşabilir herşeye rağmen. Ama ustan da haklı olabilir şamandırası tıkalı/kısa devre yapmış olabilir. Veya kalibrasyonu kaymıştır. Aracın kontağı açıkken yakıt dolumlarında oluşur bu hata.. Yakıt seviyesi de HERZAMAN yanlış gösterilir.. Hatta genelde sıfır lt. gösterir.

P0113: Emilen hava sıcaklığını okuyan sensörün kısa devre arızası.. Bu öyle pek kolay gidecek bir sensör değildir. Buna şaşırdım. Daha önceden açık filtre uygulaması var idiyse ve su çektiyse ondan olabilir.. başka bir şey gelmiyor aklıma..

Kodların yanında 2 3 4 rakamları var.. Bunlar Tamir öncelik sıralarını belirtiyor.. Önce 2'leri sonra 3'leri 4 leri halletmek gerekiyor. Ters sırada olursa değiştirdiğiniz parçayı da marş bastığınız anda bozabilirsiniz.

Dostum aracın normalde gerçekten güzel bir araçtır ancak bu araçla belliki deneyler yapılmış hunharca.. Bence önceki sahibini iyi niyetle arayıp neler yaptığının olabildiğince detaylı alınması gerekir.

Araç bu haldeyken 4500 devrin üstüne çıkma ilk 2 vites dahil.. Turbonun egsoz tarafının soğutması yok içerdeki gazın durumunu bilmiyoruz. Zarar vermesin.

Öte yandan BOSCH'un veya ACTIA'nın(PP2000 veya Multi-Diag) diag cihazı olan birileri lazım sana mutlaka. Cihaz araca bağlıyken değer okumaları yapmalı ve referanslarıyla karşılaştırmanız lazım

Kolay Gelsin.
Oku Şubat 18, 2012, 09:15:03 #29
ersin51

naman kardeşim senide rahatsız ediyoruz gece gece vakit ayırmışın cok teşekürler allah razı olsun..

ustacım dün ben aracı arıza tespit cihazına baglamadan önce bujıleri değiştim sonra formda bazen yorumları takip ediyorum başka formlardada orda aynı sorun olmuş oksijen sensörünü temizleyip düzelmiş ben de ustaya oksijen sensörünü cıkarıp temizlemesini istedidim onu sküp taktık sonra yağ cubugunun ustundeki siyah kutunun üzerindeki sensörüde cıkarıp temizledi taktı sonra dump valve sizinde dediğiniz gibi 5 alyan 3 vidayı söktük o sırada tabii sensör fişini cektik dump valve söktük ama kirlilikle hiç karşilaşmadık her hangi bir kurum söz konusu değildi ama dump valve cıkarırken içinde küçük yuvarlak bir plastik vardı dediğinizgibi sarı mazeme yırtılmış gibi gözüküyor dum valveden ayrı duruyor o parça tekraraynı şekilde taktık ha aracın öncesinde blow takılmamış  önceki sahibiyle görüştüm önceki sahibidezaten arabadan anlayan bi tip değil paso boş boş binmiş hiç bakmamaış araca Smiley sonra bizim bu formda okumuştum enjektörler kurum yapmış bi arkdaşimizin calgon kilir temizlettim felan demiş bu işlemlerden sonra enjektör temizleme makinasına baglandı araç depodaki benzinle alakayı kestiler motordaki benzin hortumunu cıkardılar ve makinaya bagladılar sonra usta arka koltugun arkada benzin sensörünü cıkardı araç makinadaki benzinle ve corbon kilir denen ilaçlacalışmaya başladı makinadaki benzinbitene kadar calıştı sonra benzin filitresini değiştirdim araç gercekten cok atıkleşti amayine 110 kmden sonra turbo devre dişi kalıyordu Sad sonra makinaya bagladık size önce yazdıgım gibi esp arızasıyla beraber 10 tane arıza cıkardı bunlardan 8 tanesi silindi ben söle düşünüyorum biz bazı sensörler temizlemek için söküp takmiştık ondan o arızaları vermiş olabilirmı? tekrar makinaya bagladık 8 tanesi silinen arızalar bidaha cıkmadı tabiki P 0131 VE U1208 HARİÇ Sad bu arızaların yanında durum: sürekli hata dior.. dumvalve ve oksijen sönsörünü değiştirsem bu sorun gidermiki? araca cok masraf ettim eger onları yapınca da gitmesse inanın moralım cok bozulacak bi yerde okumuştum 207 gt/rc varsa derdin var diye arkadaş güzel analız yapmış Smiley)) offf usta Smiley

E.BİNİCİ
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan