207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 00:10:57
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 31, 2012, 22:34:04 #0
ersin51

207 gt hakında bilgi???

herkese selam arkadaşlar bi konuda yardımcı olmanızı istiycem 207 gt almayı düşünüorum hatta aracı buldum ve pazarlıgı bitmek üzere ama nette gördüğüm şikayetlerden sonra kafam cok karıştı 207 gt lerde sente atlama sorunu esp sorunu  bir cok şikayetler gördüm ve kafam cok kariştı bundan önceki araçlarım 106 gt ve 206 gt idi ve cokmenmundum alıcagım araç 2007 model207 1.6 thp gt  68.000km de bu konuda bilgisi olan beni aydınlatırsa cok sevinirim saygılarımla...

E.BİNİCİ
Oku Ocak 31, 2012, 23:25:40 #1
yavuzks

Ynt: 207 gt hakında bilgi???

herkese selam arkadaşlar bi konuda yardımcı olmanızı istiycem 207 gt almayı düşünüorum hatta aracı buldum ve pazarlıgı bitmek üzere ama nette gördüğüm şikayetlerden sonra kafam cok karıştı 207 gt lerde sente atlama sorunu esp sorunu  bir cok şikayetler gördüm ve kafam cok kariştı bundan önceki araçlarım 106 gt ve 206 gt idi ve cokmenmundum alıcagım araç 2007 model207 1.6 thp gt  68.000km de bu konuda bilgisi olan beni aydınlatırsa cok sevinirim saygılarımla...

Öncelikle hosgeldin yeni üyeler kısmında kendini tanıtirsan, sonrasında bilgisi olan arkadaslar cevap verecektir, iyi forumlar

Sınıfının Küçücük Kalpli Kocaman Çocuğu 207 1.4HDI...
Oku Şubat 01, 2012, 03:19:30 #2
threshold

merhaba ersin,kendini en yakın zamanda tanıtman dileğiyle  Smiley

2007 2008 yıllarında 207gt lerin bahsettiğin sente atma problemi vardı ve sonrasında bu ve benzeri kronik problemleri çözüldü.alacağın araçta böyle bir durum yaşandı mı bilemeyiz tabi.esp sorunu dersen onu ben pek fazla duymadım.eğer şahsi fikrimi sorarsan 2009 ve sonrasını tercih et derim-ama alacağın araçta bu problem yaşanmadıysa ya da yaşanıp çözüldüyse ileride başına bela çıkarmaz bunun için endişelenmene de gerek yok.tercih sana kalmış.

****  RC under construction  ****
Oku Şubat 01, 2012, 23:41:13 #3
Naman

Kesinlikle alınabilir bir araç..

106 GTi'dan daha hızlı olmasını beklememelisin.
206 GTi'dan hızlı olmasını bekleyebilirsin.

Ama her ikisinden de nerdeyse yarı yarıya daha az yakacağından ve yüksek rakımda performans kaybı yaşamayacağından emin olabilirsin.

Ayrıca ikisinden de kat kat konforlu da olacaktır. 106 da 206'da serilerinin zamanında 'en' sporu düşüncesiyle üretildiler bu yüzden 'sert'ler. Ancak 207 GT bir 'en' olarak üretilmediğinden konforlu bir gidişi var.

Sente atlama: Çok sert kullanımlarda aşırı sert kompresyonlarda zincir bir diş atabiliyor. Ama bu tamamen zincirin kondüsyonuyla alakalı. Alır almaz zinciri, egzantrik dişlilerini ve zincir gergisini(günceliyle değiştirilmediyse, güncel olanı çok daha serttir) değiştirirsen sente filan atmaz.

ESP arızası çok sık olarak fren müşirinden dolayı oluşur. Beyin arızası değildir. Pedalın üzerinde pedalın basılıp basılmadığına bakan sensör olduğu yerde yerinden fırladığı zaman araç sürekli frene basıldığını zannetmeye başlıyor ve bu bilgiyi kullanan beyinler arıza moduna giriyor. Sensörü yerine taktıktan sonra veya değiştirdikten sonra bir daha aynı sorun nüksetmiyor. beyinler arıza modundan çıkıyor. Bu GT/RC'ye özgü değil, belli bir modele kadar tüm 207'lerde olabilecek bir hadise.
Oku Şubat 02, 2012, 00:09:50 #4
threshold

deniz konu açılmışken senin techturkey de bahsettiğin konu sebebiyle benimkinin seri numarasına baktım 1219581 20698   .....AW043093640 en
araç şimdiye kadar hiç arıza vermedi ve 13500km de.
ne yapmam gerekiyor,bahsettiğin arıza eninde sonunda bende de gözükecek mi??

Oku Şubat 02, 2012, 20:38:54 #5
ersin51

arkadaşlar cevabınız için cok teşekürediyorum bahsettim araçı bugun aldım ve özel bir serviste gösterdim bi sorun cıkmadı aracı aldık ve yolda gelirken turbo devreden cıktı inanın cok moralim bozuldu arac 130km hızı hiç geçmedi ve performas kaybı oldu ve 100 km sonra istop ettik ve tekrar çalıştırdık turbo devreye girdi ama inanan canım cok sıkıldı bu sorun devam ederse aracı aldıgıma pişman olucagım gibi formda arkadaşlarda da olmuş sorun benzin filitresinden yada kurum bagladıgından söz ediyorlar yarın ilk işim güvenilir bi ustaya göstermek Sad

E.BİNİCİ
Oku Şubat 03, 2012, 02:15:20 #6
threshold

arkadaşlar cevabınız için cok teşekürediyorum bahsettim araçı bugun aldım ve özel bir serviste gösterdim bi sorun cıkmadı aracı aldık ve yolda gelirken turbo devreden cıktı inanın cok moralim bozuldu arac 130km hızı hiç geçmedi ve performas kaybı oldu ve 100 km sonra istop ettik ve tekrar çalıştırdık turbo devreye girdi ama inanan canım cok sıkıldı bu sorun devam ederse aracı aldıgıma pişman olucagım gibi formda arkadaşlarda da olmuş sorun benzin filitresinden yada kurum bagladıgından söz ediyorlar yarın ilk işim güvenilir bi ustaya göstermek Sad
naman kardeşimiz olayda yetkilidir bu yüzden şanslısın.hallolur problemin arabanın keyfini güzelce çıkarırsın.tolga ertem kardeşimizde de benzer sorun vardı halloldu şu an araç 300hp ye doğru gidiyor  Cheesy Cheesy Wink
arabanı güle güle kullan Smiley

Oku Şubat 03, 2012, 02:16:08 #7
Naman

deniz konu açılmışken senin techturkey de bahsettiğin konu sebebiyle benimkinin seri numarasına baktım 1219581 20698   .....AW043093640 en

Şu TUNAP olayını diyorsan senin için geçerli değil. Ama tabi hiç yağ değiştirmediysen yine de değiştirip tam sentetik 5-30a geçmeni tavsiye ederim.
Oku Şubat 03, 2012, 02:18:27 #8
threshold

Şu TUNAP olayını diyorsan senin için geçerli değil. Ama tabi hiç yağ değiştirmediysen yine de değiştirip tam sentetik 5-30a geçmeni tavsiye ederim.
vayy sağol deniz yüreğime su serptin Smiley benim araç 2010 model 7500 km de tam sentetik yağa geçtim

Oku Şubat 03, 2012, 02:18:47 #9
Naman

Arıza okuması yapmadan sakın müdahele ettirmeyin birilerine. Aracınız 100'lerce sebepten birinden ötürü güvenli moda girip çıkıyor. Güvenli moddayken turbo neredeyse kapanır. Klima vb. ekipmanlar da devre dışı kalabilir. Bu mod zaten motoru ve turboyu olası bir hasardan koruma amaçlı var Smiley

Arıza okuması yapmak şart. Çıkacak arıza koduna göre müdahele edilmeli.
Oku Şubat 03, 2012, 02:19:38 #10
Naman

vayy sağol deniz yüreğime su serptin Smiley benim araç 2010 model 7500 km de tam sentetik yağa geçtim

Sıkıntı yağdaydı zaten. erken değiştirenlerde bu sıkıntı yok Smiley
Oku Şubat 03, 2012, 02:26:08 #11
threshold

Sıkıntı yağdaydı zaten. erken değiştirenlerde bu sıkıntı yok Smiley
buna sevindim,dam numaramı net olarak bulamadım kapıdaki tüm numaraları yazdım sana,problem 2010 araçlarında yok diyorsun anladığım kadarıyla...

Oku Şubat 03, 2012, 18:07:54 #12
ersin51

naman kardeşim tavsiyen için teşekür ederim aracı bugun ustaya gösterdim hava filitresinden cıkan turboya giden hortumun ağzını bandlamışlar bantı cıkardık ve hortumu kelepce kesmiş hortumun siparişini verdim inşallah hortumu değiştirdiğimde o sıkıntı ortadan kalkar yağ ve filitresini değiştirdim 5 40 castorol yağ koydum ama formda arkadaşlar 5 3o yağ koymayı önermişler bi sıkıntı olurmu acaba ?

E.BİNİCİ
Oku Şubat 03, 2012, 20:03:43 #13
Naman

O hortumun siparişini MUTLAKA 1440.S5 olarak verin. A9 veya J8 OLMAZ !

Evet bu motorun yağı KESİNLİKLE 5-30'dur. Yoksa 0-30'dur. 5-40'ı aynen boşalttırın. Ve bence TOTAL kullanın.
Oku Şubat 03, 2012, 21:24:51 #14
ersin51

1440.S5  parça numarasımı bu naman kardeş anlıyamadım kusura bakma

E.BİNİCİ
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan