207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 00:02:26
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 30, 2012, 23:45:32 #0
sserdar

HULKİ CEVİZOĞLUNUN başına gelenler. Yeniçağ Gazetesinden alıntıdır!

Peugeout ve tüketici hakları
Ülke gündeminde öne çıkarılan “köpük konulardan” daha önemlileri sessiz sedasız halk tarafından yaşanıyor.
Köpürtülen ama halkı ilgilendirmeyen magazinin dışındaki gerçeklerden biri de “tüketici hakları.”
İnsan haklarının en temel noktalarından biri.
Birkaç yıl önce başımdan geçen bir olayı, bir otomobil olayını “örnek” olsun diye kısaca paylaşayım.
Anadolu’da çok seyahat ediyorum, yollarda kalmayalım, zamanla yarışıyoruz, sorunlarla karşılaşmayalım diye, alacağım otomobilin üst modelini tercih ettim. Dış görüntüsünü de çok sevdim ve bir Peugeot 607 aldım. Bu Fransızların milli arabası. Hem cumhurbaşkanlarının makam aracı, hem de sokak ticari taksi olarak yaygın biçimde kullanılıyor.
Aldıktan iki ay sonra, sırasıyla şu arızalar meydana geldi:
“Kliması bozuldu, sıcak üflemeye başladı; radyosu bozuldu; arka cam perdesi bozuldu; cam suyu deposu delindi; şoför koltuğu yerinden oynadı; fren balataları ve sonra diskleri defalarca değiştirildi, kamyon sesi gibi ses çıkardığı için; aracın içinden pastırma kokusu gibi bir koku eksik olmadı, bunun antifrizden kaynaklandığını söyledi kendi servisi; 6 silindirin sırasıyla önce 2. silindiri, sonra 4. silindiri çalışmadı.”
Yoruldunuz değil mi okurken?
Ben de Peugeot servislerinde ve mahkemelerde yoruldum.
Tüketici Yasasına göre, aracın değiştirilmesini isteyince, sıfır araçtan ek para istediler!.. Peugeot’nun Türkiye genel müdürüyle telefonda görüşmek istedim. Telefon görüşmesi için bir ay sonraya gün verdiler!.. Sanayi Bakanlığı’na başvurdum, onlar ilgililerle konuştular, sonuç vermedi..
En sonunda 2 yıl süren mahkeme sonunda yasal haklarımı elde ettim.
Orada da ne sıkıntılarla karşılaştım. Mahkemenin belirlediği “bilirkişi” üretim hatalarından kaynaklanan tüm bu sıkıntıların “normal” olduğunu söyledi!.. Ama ben yine de yılmadım. Ve kazandım. (Bu bilirkişilik konusunu bir başka Pazar başka örneklerle tekrar yazarım.)
Halkın gücünden söz ettim ya, tüketici hakları konusunda sizler de yılmayın.
İyi pazarlar.

Bende 4 yıldır peugeot kullanıyorum ama tek sorunla dahi karşılaşmadım. Bu şans meselesi her markada olabilecek durumlar bunlar yinede herşeye rağmen PEUGEOT diyorum. Ben Hulki CEVİZOĞLU'nun bu kitabını okumuştum bu şikayetini kitabında da dile getirmiş sizlerle paylaşmak istedim.
Oku Ocak 30, 2012, 23:57:23 #1
alimerto

Ynt: HULKİ CEVİZOĞLUNUN başına gelenler. Yeniçağ Gazetesinden alıntıdır!

dediğiniz gibi bu iş biraz da şans işi! daha önceki araçlarım 2.el idi ve sorunları mutlaka oldu! ilk defa sıfır bi pug aldım inş. böyle sorunlarla karşılaşmam, kimsede karşılaşmasın isterim!

sürünen aslan 207 sw Smiley)
Oku Ocak 30, 2012, 23:59:09 #2
gauto

Çok şükür bakım dışında servise uğramadım henüz. Öyle pek uğrayana da rastlamadım açıkçası... Şans..

Yakıtını yağını ver yeter...
Oku Ocak 31, 2012, 10:53:26 #3
sserdar

İstesen arabaya bukadar arıza yaptıramazsın bu ne böyle ya Cheesy
Oku Ocak 31, 2012, 12:02:40 #4
yavuzks

araba zorlanmadan kullanıldığı taktirde kolay kolay sorun çıkartacağını sanmıyorum, arabana bakarsan oda sana bakar, sıfır diye ikinci el satmışlardır kesin hulkiye Cheesy

Sınıfının Küçücük Kalpli Kocaman Çocuğu 207 1.4HDI...
Oku Ocak 31, 2012, 15:28:46 #5
sserdar

araba zorlanmadan kullanıldığı taktirde kolay kolay sorun çıkartacağını sanmıyorum, arabana bakarsan oda sana bakar, sıfır diye ikinci el satmışlardır kesin hulkiye Cheesy

Sayın Hulki CEVİZOĞLU bu durumdan sonra Peugeot görünce kimbilir neler düşünüyordur? Cheesy Yolunu filan değiştiriyormudur acaba Grin
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2012, 15:41:54 Gönderen: sserdar »
Oku Ocak 31, 2012, 15:37:46 #6
VoLKaNKK

Bu sorunlar olduğunda araç değişimi yapılsaydı (eğer böyle bir hakkı varsa) bu yazı çok daha farklı bir yönde Peugeot'a teşekkür olarak yazılmazmıydı?

Her araba bozulabilir ama önemli olan ondan sonrası bence.

Umarım bizim başımıza gelmez.
Oku Ocak 31, 2012, 15:39:55 #7
sserdar

Allah göstermesin bunlar başıma gelmeye başlarsa bakmam gözünün yaşına satarım Smiley Benimkide biliyor başına geleceği hiç üzmüyor beni Grin
Oku Ocak 31, 2012, 17:06:35 #8
Naman

Bu çok eski mevzudur diye hatırlıyorum. Peugeot'nun da bir kontra açıklaması vardı hatta.
Oku Ocak 31, 2012, 19:31:41 #9
serkane

şikayet sitelerini okursanız mercedes ve bmw dahil tüm markalarda şikayet var, şans işi tamamen.

207 1.4 trendy2-tronic / 2009
Oku Ocak 31, 2012, 21:05:20 #10
outdoor

Ben bu "şans işi" terimini bir türlü anlayamıyorum. "Kader" gibi, "nazar" gibi, "tahtaya vurmak" gibi bir şey...

Aynı bantta, aynı işçiler ve/veya makineler tarafından, aynı sistematikle, aynı parçalar kullanılarak üretilen iki mamulün, işi "şansa" havale edecek derecede farklı olması; akla, mantığa, teknolojiye aykırıdır. Dünyanın her yerinde, havada, karada, denizde 2x2=4 eder. Şans işi 5 ettiği görülmemiştir.

Bu işte "şans"tan çok "kasıt" olabilir. Arızalı, bozuk, özürlü, kazalı ya da benzer bir durumda olan araçların üçüncü dünya ülkelerine kakalanıyor olmasından başka bir olasılık gelmiyor benim aklıma. Tüketici yasalarının en çok üreticiden yana çalıştığı Türkiye gibi ülkeler, ahlaksız üreticiler için elde patlayacak malları pazarlayacak cennetten bir köşedir. Nitekim olan da budur.

Tüketici hakem heyeti elemanları bile tüketiciyi yokuşa sürmeden başvuru kabul etmemeye and içmiş gibiler. Böyle bir ülkede sözde tüketiciyi koruma yasaları böyle ahlaksız üreticileri cesaretlendirmekten başka bir işe yaramıyor.

Evet, hakkımızı arayalım, sonuna kadar mücadele edelim. Çünkü ne kadar haklı olursanız olsun, sözüm ona sizi koruyan ne kadar yasa olursa olsun, ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getirmeden hakkınızı vermiyorlar.

Ha, o "hakkını alma" konusu var ya! O da "şans işi"...
Oku Ocak 31, 2012, 22:37:00 #11
serkane

Ben bu "şans işi" terimini bir türlü anlayamıyorum. "Kader" gibi, "nazar" gibi, "tahtaya vurmak" gibi bir şey...

Aynı bantta, aynı işçiler ve/veya makineler tarafından, aynı sistematikle, aynı parçalar kullanılarak üretilen iki mamulün, işi "şansa" havale edecek derecede farklı olması; akla, mantığa, teknolojiye aykırıdır. Dünyanın her yerinde, havada, karada, denizde 2x2=4 eder. Şans işi 5 ettiği görülmemiştir.

Bu işte "şans"tan çok "kasıt" olabilir. Arızalı, bozuk, özürlü, kazalı ya da benzer bir durumda olan araçların üçüncü dünya ülkelerine kakalanıyor olmasından başka bir olasılık gelmiyor benim aklıma. Tüketici yasalarının en çok üreticiden yana çalıştığı Türkiye gibi ülkeler, ahlaksız üreticiler için elde patlayacak malları pazarlayacak cennetten bir köşedir. Nitekim olan da budur.

Tüketici hakem heyeti elemanları bile tüketiciyi yokuşa sürmeden başvuru kabul etmemeye and içmiş gibiler. Böyle bir ülkede sözde tüketiciyi koruma yasaları böyle ahlaksız üreticileri cesaretlendirmekten başka bir işe yaramıyor.

Evet, hakkımızı arayalım, sonuna kadar mücadele edelim. Çünkü ne kadar haklı olursanız olsun, sözüm ona sizi koruyan ne kadar yasa olursa olsun, ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getirmeden hakkınızı vermiyorlar.

yorumunuza kesinlikle katılmıyorum. bu şans işi dediğimiz sadece arabalar için değil, tüm elektronik cihazlar için geçerlidir. sonuçta cihazlar aynı banttan, aynı işçiden geçiyor ancak bu cihazın nerede ve ne zaman arıza yapacağı belli olmaz. örneğin çoğumuzun başına gelmiştir, bir pc her an bozulabilir, yada bir parçası bozuk çıkmıştır, bunu bant bilemez. siz kendinizi 3.dünya ülkeleri vatandaşı olarak görebilirsiniz, ama kullandığınız araç bu tanımladığınız sınıfa girmemektedir. ayrıca tüm marka ve modellerde her türlü sıkıntı yaşanıyor. zannetmeyinki almanyadaki tüm bmw ler kusursuz çalışıyor!

207 1.4 trendy2-tronic / 2009
Oku Şubat 01, 2012, 10:13:29 #12
sserdar

Peugeot'un böyle bir strateji izleyeceğini sanmıyorum. Eğer ki böyle bir düşünce içerisindeyse kendisi kaybeder. Müşteri velinimettir.
Oku Şubat 01, 2012, 14:46:14 #13
defjam

abi bizdede 607 var 2006 model daha bugüne kadar tık demedi fazla kullanmıyoruz ama araba mükemmel bencede şans işi
Oku Şubat 01, 2012, 14:52:42 #14
yavuzks

tamamen şans işi.ayrıca hangi ülke bizim kadar arabalara para harcıyo.fransada bizim ülkemizdeki kadar pug varmı acaba.adamlar böyle bi pazara hainlik etmeyi göze alamaz.

Sınıfının Küçücük Kalpli Kocaman Çocuğu 207 1.4HDI...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan