207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 23:45:49
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 29, 2012, 14:43:55 #15
matara

Ynt: Motorun Kurum Bağlaması!!!207 1.6 HDİ 90 HP Alıntıdır!!!

Ne demek kardeşim bildiğimiz kadarı ile paylaşmak istedim.. Yanlış bir bilgimiz var ise af ola  Cool

Oku Ocak 29, 2012, 20:55:31 #16
sserdar

"matara" çok güzel bilgiler açıklamaların için çok teşekkür ederim arkadaşım. Yeni konu açmak istemedim. 2007 modellerin ön tamponunu biliyorsunuz benim aracın ön tamponda çekme yerinin kapağı düşmüş sol taraftaki bugün sordum ufacık plastik kapağa 30 lira diyorlar bune böyle bu kadar pahalımı olur ya???
Oku Ocak 31, 2012, 15:50:24 #17
VoLKaNKK

Öncelikle dizel araçlar soğuk havalarda ilk çalıştırmada ve motor ısınana kadar siyah duman değil beyaz duman atar. Bu gayet normal bir durumdur. Motor ısındığında beyaz duman kesilir. Aynı zamanda benzinli araçlarda yine motor soğukken beyaz duman atarlar....

Gelelim siyah dumana. Yazın siyah duman atmayan dizel bulmanız çok zordur ve zaten atması da normaldir. Bunun kesinlikle tek sebebi yoktur ancak miktarı ve yoğunluğu arızaya işaret edebilir. Hemen normal olan durumları sıralayım...

ZENGİN KARIŞIM : Siyah dumanın en çok görüldüğü durumdur. Somut olarak anlatmak gerekirse gaza birden yüklendiğinizde ve dip gaz bindirmeye devam ettiğinizde motor bu emri yerine getirmek için daha fazla yakıt daha az hava karışımı yaparak siyah dumana sebep olacaktır. Eğer aracınızda chip tuning varsa bu siyah dumanın yoğunluğu daha fazla olacaktır çünkü chip daha fazla güç demektir ve ihtiyaç duyulduğunda normalden çok fazla zengin karışım yapılmasına neden olur.

YAKIT : Aldığımız yakıtın kalitesi her zaman standart değerde değildir. Kötü yakıt siyah dumanı arttırıcı faktördür. Kükürt oranı ne kadar düşükse kurumlanma o kadar az olur ve siyah duman da azalır. Mümkün oldukça temiz yakıt sattığına emin olduğunuz istasyondan ve akşam saatlerinde yakıt almanız daha uygundur.

HAVA SICAKLIKLARI : Yanma verimi hava ısısına göre değişir. Bu turbo dizel araçlar için çok belirgindir çünkü ne kadar soğuk ve yoğun hava olursa yanma verimi o kadar artar ve ECU fakir karışım yaparak bile optimal verimi sağlayabilir yani daha fazla hava daha az yakıt karışımı yapar. Bu sebeple kışın siyah duman yaz aylarına göre çok daha azdır ve sabit hızda seyrederken kışın yaz aylarına göre daha az yakıt tüketirsiniz, rampaları çok daha seri tırmanırsınız.

EGR : Arızalı olsun olmasın (arızalı EGR daha fazla siyah dumana sebep olur) EGR başlı başına siyah dumanın sebebi olabilir çünkü bildiğiniz gibi EGR dışarı atılması zararlı olan gazları tekrar silindirlere geri gönderiyor ve bu da yanma verimini düşürüyor. Verimin sabit kalması için ECU normalden daha fazla zengin karışım yapılmasına neden oluyor ve bu da her gaza dokunduğunuzda siyah duman olarak geri dönüyor. EGR aynı zamanda zamanla motorda kurumlanmaya sebep olacaktır ve bu siyah dumanı daha sık görmenize sebep olacaktır.

SÜRÜŞ KARAKTERİSTİĞİ : Şüphesiz sürekli agresif kullanmak, yüksek devirlerde kullanmak, ani bindirmeler yapmak sürekli zengin karışıma sebep olur ve bu da doğal olarak siyah dumana.

Bunun dışında motor enjeksiyon aksamındaki bir arıza, hava filtresinin çok kirli olması, hava debi sensörünün arızalı olması, EGR sisteminin arızalı olması siyah dumana sebep olur.

Harika paylaşım. Teşekkürler.
Oku Ocak 31, 2012, 15:53:12 #18
VoLKaNKK

Bende hep aynı opet istasyonundan alıyorum ama inşaallah böyle bi durum yoktur.

Arkadaşlar eğer bir motor bu duruma gelse illaki bi siyah duman filan bişey atar değil mi?

Ben çok merak ediyorum gaza çok yüklendiğim vakit siyah duman atması azda olsa oluyor fakat bu durum tüm dizel araçlarda görülüyor. Arkadaşlar sabahları özellikle soğuk havalarda aracımın egsoztundan beyaz buhar gibi duman çıkıyor. Isındıktan sonra geçiyor benzer durumla karşılaşan varmı dizel araçlarda bu durum normalmidir??
Beyaz duman atması bulunduğumuz mevsimden dolayı motorun geç ısınmasının bir sonucudur

Normal bir durum anlaşılan soğuklarda yapıyor bunu çünkü

Ben de OPET ten alıyorum
Benim araçta sabahları beyaz hatta mazi duman atıyor aynı zamanda gaz yanığı gibi bir koku (veya ben öyle sanıyorum). Benim tahminin bir miktar yağ yakma olabilir. Yakın zamanda servise gideceğim ben de açıp bakmak gerekirse kurum temizliği yaptırmayı düşünüyorum çünkü maalesef mazot kalitesi düşük.
Oku Ocak 31, 2012, 17:01:15 #19
alimerto

motoru açtırıp, kurum temizliği yaptırmak araca ne gibi zararı ve faydası olur? bilgisi olan var mı?

sürünen aslan 207 sw Smiley)
Oku Ocak 31, 2012, 17:16:36 #20
Crazy Frog

motoru açtırıp, kurum temizliği yaptırmak araca ne gibi zararı ve faydası olur? bilgisi olan var mı?

Servislerde Carbon-Clean adı altında yapıyorlar bu işlemi ve motoru açmaya da gerek yok. Büyük ihtimalle bir arıza olduğu için açmışlardır bu motor bloğunu.

Oku Şubat 01, 2012, 10:19:35 #21
sserdar

Arkadaşlar eğer bir motor bu duruma gelse illaki bi siyah duman filan bişey atar değil mi?

Ben çok merak ediyorum gaza çok yüklendiğim vakit siyah duman atması azda olsa oluyor fakat bu durum tüm dizel araçlarda görülüyor. Arkadaşlar sabahları özellikle soğuk havalarda aracımın egsoztundan beyaz buhar gibi duman çıkıyor. Isındıktan sonra geçiyor benzer durumla karşılaşan varmı dizel araçlarda bu durum normalmidir??
Beyaz duman atması bulunduğumuz mevsimden dolayı motorun geç ısınmasının bir sonucudur

Ben de OPET ten alıyorum
Benim araçta sabahları beyaz hatta mazi duman atıyor aynı zamanda gaz yanığı gibi bir koku (veya ben öyle sanıyorum). Benim tahminin bir miktar yağ yakma olabilir. Yakın zamanda servise gideceğim ben de açıp bakmak gerekirse kurum temizliği yaptırmayı düşünüyorum çünkü maalesef mazot kalitesi düşük.

O koku bende de geliyor motor soğukken ilk çalıştırmada Smiley))
Oku Şubat 12, 2012, 13:10:24 #22
Naman

Arkadaşlar bu araç yağ yakmış.. Üzerindeki terlemeye bakılacak olursa da uzun süre bakımsız kalmış.

Fotoğrafın kullanılan yakıtla pek alakası yok.

Bu fotoğraf silindir kapağı üzerinde bulunan common-rail odasının fotoğrafı. Yakıt-Hava karışımının 90-92bg 16v HDi'larda atmosferlerden 1600 kat(1.4'lerde 1300 bar) daha fazla basınca ulaştırıldığı yerdir. Kararma vb bir yere kadar normaldir. Ancak bu motorda yakıta yağ karışmış muhtemelen bu fotoğrafların altında kalan silindir kapağı contasında muazzam bir kaçak var. Zira common-rail contası da zaten dış yüzeye kaçırmış.

Böyle bir durumu Carbon-Clean vb temizleyemez. Öyle güçlü bir kimyasal değildir. Carbon Clean enjektör temizler biraz da sübapları temizler başka bir işe yaramaz.

Bu gibi bir durumda common railin sökülüp tanzikli suyla temizlenmesi gerekir. Kapak ta muhtemelen aynı durumda olduğundan(egzantrik üzerindeki yağ da yanık) onun da önce bir kapakçıya gidip orada detaylı temizliği yapılmalıdır.

Tekrarlayayım, bu görüntünün sebebi yakıt değildir. Eurodizel kullandığınız sürece ki artık başka dizel kullanılması imkansız yakıtla ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız.

Egsozdan kara duman çıkması da araç torkuyla doğru orantılıdır. sürekli olmadığı sürece normaldir. Bu yüzden dizel araçların egsoz uçları yere bakar ve bir çoğu tampon arkasında gizlidir. benzinliler ise arkaya bakar.
Oku Şubat 12, 2012, 13:22:18 #23
sserdar

Arkadaşlar bu araç yağ yakmış.. Üzerindeki terlemeye bakılacak olursa da uzun süre bakımsız kalmış.

Fotoğrafın kullanılan yakıtla pek alakası yok.

Bu fotoğraf silindir kapağı üzerinde bulunan common-rail odasının fotoğrafı. Yakıt-Hava karışımının 90-92bg 16v HDi'larda atmosferlerden 1600 kat(1.4'lerde 1300 bar) daha fazla basınca ulaştırıldığı yerdir. Kararma vb bir yere kadar normaldir. Ancak bu motorda yakıta yağ karışmış muhtemelen bu fotoğrafların altında kalan silindir kapağı contasında muazzam bir kaçak var. Zira common-rail contası da zaten dış yüzeye kaçırmış.

Böyle bir durumu Carbon-Clean vb temizleyemez. Öyle güçlü bir kimyasal değildir. Carbon Clean enjektör temizler biraz da sübapları temizler başka bir işe yaramaz.

Bu gibi bir durumda common railin sökülüp tanzikli suyla temizlenmesi gerekir. Kapak ta muhtemelen aynı durumda olduğundan(egzantrik üzerindeki yağ da yanık) onun da önce bir kapakçıya gidip orada detaylı temizliği yapılmalıdır.

Tekrarlayayım, bu görüntünün sebebi yakıt değildir. Eurodizel kullandığınız sürece ki artık başka dizel kullanılması imkansız yakıtla ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız.

Egsozdan kara duman çıkması da araç torkuyla doğru orantılıdır. sürekli olmadığı sürece normaldir. Bu yüzden dizel araçların egsoz uçları yere bakar ve bir çoğu tampon arkasında gizlidir. benzinliler ise arkaya bakar.

Teşekkür ederim. Güzel ve aydınlatıcı bir bilgi daha...
Oku Şubat 12, 2012, 13:29:19 #24
Ozgur

Outdoorun egzosu neden görünmüyor diyordum, cevabı almış oldum, teşekkürler Naman.
Oku Şubat 12, 2012, 23:56:25 #25
alimerto

işte 207tr.com'un en çok sevdiğim özelliklerinden biri de bu, açıklayıcı bilgiler için teşekkürler Naman ve saygılar!  Wink

sürünen aslan 207 sw Smiley)
Oku Şubat 16, 2012, 14:14:58 #26
VoLKaNKK

Ben de OPET ten alıyorum

O koku bende de geliyor motor soğukken ilk çalıştırmada Smiley))

Arkadaşlar aracımı servise götürdüm.
Yukarıda bahsettiğim duman ve koku motordan daha doğrusu kurum bağlamasından falan kaynaklanmıyormuş.
Sorun enjökterlerden 1 tanesinin tam randımanlı çalışmamasıymış. Bu yüzden yakıt orantısız olarak gitmekte, mazot yanmadan araçtan çıktığından koku gelmekte imiş (süreci hatalı anlatmış olabilirim ama genel anlamda enjektör sorunu). Dolayısıyla daha önceden de belirttiğim gibi yakıt sarfiyatında artış olmuştu.
Bunu aracı bilgisayara bağlayıp enjektör değerlerine baktığımızda da gördük. Gerçekten de rölantide, değerler özellikle bir enjöktörde diğerlerinden oldukça farklı idi. Gaz verdiğimizde ise hepsinin değeri aynı konuma geliyordu.
Sorunun çözümü için ise farklı alternatifler mevcut. Sonuçta hepsi çalışıyor. 4 tanesi sanıyorum 2000 TL'den fazla. Ustamızda böyle birşeye gerek olmadığını, sökülüp özel bir sıvıda bekletilip temizlendiğini söyledi. Şu an aracım serviste. İşlem tamamlandıktan sonra izlenimlerimi yazarım.
Oku Şubat 22, 2012, 14:43:27 #27
sserdar

Bu arada geçengün mazot katkısı koydum benzinlikten aldım sesi filan azaldı çekişte de bir miktar artış hisettim. Bunlar sağlıklımı sizce gerçekten ben farkı hissettim. Eurodiesel alıyorsan bunlardan katmaya gerek filan yok diyorlar bir sıkıntı olmaz değil mi?
Oku Şubat 22, 2012, 15:36:44 #28
Ozgur

Mazot eurodizelse, bilinen yerden alınıyorsa no problem
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan