Bende hep aynı opet istasyonundan alıyorum ama inşaallah böyle bi durum yoktur.
Arkadaşlar eğer bir motor bu duruma gelse illaki bi siyah duman filan bişey atar değil mi?
Ben çok merak ediyorum gaza çok yüklendiğim vakit siyah duman atması azda olsa oluyor fakat bu durum tüm dizel araçlarda görülüyor. Arkadaşlar sabahları özellikle soğuk havalarda aracımın egsoztundan beyaz buhar gibi duman çıkıyor. Isındıktan sonra geçiyor benzer durumla karşılaşan varmı dizel araçlarda bu durum normalmidir??
Beyaz duman atması bulunduğumuz mevsimden dolayı motorun geç ısınmasının bir sonucudur
Normal bir durum anlaşılan soğuklarda yapıyor bunu çünkü
Ben de OPET ten alıyorum
Benim araçta sabahları beyaz hatta mazi duman atıyor aynı zamanda gaz yanığı gibi bir koku (veya ben öyle sanıyorum). Benim tahminin bir miktar yağ yakma olabilir. Yakın zamanda servise gideceğim ben de açıp bakmak gerekirse kurum temizliği yaptırmayı düşünüyorum çünkü maalesef mazot kalitesi düşük.
O koku bende de geliyor motor soğukken ilk çalıştırmada

))
Arkadaşlar aracımı servise götürdüm.
Yukarıda bahsettiğim duman ve koku motordan daha doğrusu kurum bağlamasından falan kaynaklanmıyormuş.
Sorun enjökterlerden 1 tanesinin tam randımanlı çalışmamasıymış. Bu yüzden yakıt orantısız olarak gitmekte, mazot yanmadan araçtan çıktığından koku gelmekte imiş (süreci hatalı anlatmış olabilirim ama genel anlamda enjektör sorunu). Dolayısıyla daha önceden de belirttiğim gibi yakıt sarfiyatında artış olmuştu.
Bunu aracı bilgisayara bağlayıp enjektör değerlerine baktığımızda da gördük. Gerçekten de rölantide, değerler özellikle bir enjöktörde diğerlerinden oldukça farklı idi. Gaz verdiğimizde ise hepsinin değeri aynı konuma geliyordu.
Sorunun çözümü için ise farklı alternatifler mevcut. Sonuçta hepsi çalışıyor. 4 tanesi sanıyorum 2000 TL'den fazla. Ustamızda böyle birşeye gerek olmadığını, sökülüp özel bir sıvıda bekletilip temizlendiğini söyledi. Şu an aracım serviste. İşlem tamamlandıktan sonra izlenimlerimi yazarım.