207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 23:24:25
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 22, 2012, 21:47:32 #0
anubis026

Cam otomatiği konsolunu nerden bulabilirim?_

Selamlar, Aracımın sürücü koltuğundaki cam otomatiği düğmelerinin konsolu çok deforme olmuş, bu parçanın orjinalini nerden bulabilirim? Yada alternatif ucuz çözümü olan var mıdır? Boya, kaplama?
Oku Ocak 22, 2012, 21:56:37 #1
Mete

Ynt: Cam otomatiği konsolunu nerden bulabilirim?_

karbon falan kaplanabilir aslında,fazla tutmaz sanıyorum.

God created turbo lag to give the v8's a chance..
Oku Ocak 22, 2012, 22:16:08 #2
anubis026

Eskişehir'de bu işi adam gibi yapan firma var mıdır ki?
Oku Ocak 22, 2012, 22:31:53 #3
matara

Selamlar, Aracımın sürücü koltuğundaki cam otomatiği düğmelerinin konsolu çok deforme olmuş, bu parçanın orjinalini nerden bulabilirim? Yada alternatif ucuz çözümü olan var mıdır? Boya, kaplama?

Merhabalar 4 cam otomatikse 170-180 Tl orjinali bilginiz olsun ön iki cam otomatiği olanların fiyatlarını tam bilmiyorum.. Folyo kaplama yapabilirsiniz daha iyi olur 4 kapıyı genelde 50 Tl ye yapıyorlar..

Oku Ocak 22, 2012, 22:35:19 #4
Kemanyak

Elimize 2000 grid zımpara alıyoruz. Güzelce eski boya artıklarından temizleyip yıkıyoruz. Kuruduktan sonra siyah sprey boya ile ince bir kat boyayıp kurumaya bırakıyoruz. Kuruduktan sonra 2. kat; 2. kat da kurumaya yakın sprey parlak vernik atıp iyice kuruyuncaya kadar bırakıyoruz. İlk günkünden daha parlak ve güzel oluyor. Bugün soför tarafını yaptım ve yarın da yolcu tarafını boyayacağım inşallah. Resim çekemedim ama yarın çeker eklerim buraya.

207 Outdoor 1.6 HDİ
Never change, when it works !
Oku Ocak 22, 2012, 23:24:28 #5
anubis026

4 cam otomatikli tip, orjinali pahalı gibiymiş ama karbon kaplama 50'ye mal olacaksa orjinaliyle değiştirmek daha mantıklı geldi bana.
@kemanyak fotoları çok merak ettim, dediğin gibi olduysa ben de deneyebilirim boyama yöntemini.
Oku Ocak 22, 2012, 23:55:12 #6
matara

4 cam otomatikli tip, orjinali pahalı gibiymiş ama karbon kaplama 50'ye mal olacaksa orjinaliyle değiştirmek daha mantıklı geldi bana.
@kemanyak fotoları çok merak ettim, dediğin gibi olduysa ben de deneyebilirim boyama yöntemini.

4kapının hepsi için 50 TL alıyorlar ama tek şöför tarafını yaptırırsan 30 tl gibi ücret istiyorlar

Oku Ocak 23, 2012, 00:26:21 #7
Kemanyak

Yarın yapım aşamalarını da içeren bir cevap yetiştirmeye çalışırım  Wink Kaplama işi uzun vadede sıkıntılı 206 da denemiş ve memnun kalmamıştım.

207 Outdoor 1.6 HDİ
Oku Ocak 23, 2012, 18:41:53 #8
Kemanyak

Araçtan zarar vermeden yavaşça kontrol ünitesini söküyoruz.

Önce çıkardığımız malzemeleri güzelce yıkayıp duruluyoruz.

Sonra uygun gördüğümüz bir zımpara ile kalan(Eski)boyaları söküyoruz.

Kalın zımparanın ardından 2000 grid zımpara yahut üstü kullanarak boya için uygun ortamı ayarlıyoruz.

Yaklaşık olarak bu sonucu alıncaya kadar ince zımpara işine devam ediyoruz.

Bu arada yıkayıp kurumasını beklediğimiz alt elektrik ünitesini WD40 ile şase ve okside karşı korumaya alıyoruz.

Artık boyaya uygun bir zeminimiz var. Ben metalik siyah ve parlak vernik kullandım dileyen dilediği rengi kullanabilir elbette.

İlk kat

Kurumasını bekledikten sonra (yaklaşık 20 dk) 2. kat

Ve son kat olarak da vernik.

Ben düğme ünitesine de bir kat vernik çektim koruyucu olsun diye arzu eden o şekilde de uygulama yapabilir. Ayrıca daha deforme olmamış kontrol ünitesini korumak için de sadece vernik kullanılabilir.

Sonuç

Yeni boyadığım ünite henüz kurumadığı için takmadım dün yaptığım şoför ünitesini paylaştım. Farklı bir şey yok.
Umarım işinize yarar.

207 Outdoor 1.6 HDİ
Oku Ocak 23, 2012, 18:47:05 #9
ibrahimt

kıyın paraya alın orjinalini en temızı o Smiley boyanıp vernıklenende cok fena gorunmuyor ama yınede kapıda sırıtabılır dıye dusunuyorum.
Oku Ocak 23, 2012, 22:14:19 #10
anubis026

kemanyak teşekkürler fotolar ve çalışma için, güzel referans oldu.
Oku Ocak 23, 2012, 22:29:14 #11
Kemanyak

kıyın paraya alın orjinalini en temızı o Smiley boyanıp vernıklenende cok fena gorunmuyor ama yınede kapıda sırıtabılır dıye dusunuyorum.

Dostum, orjinali 3 senede bu hale geldi zaten sorun da bu orjinal dediğimizde farklı bir uygulama yapılmıyor boya konusunda ki elimizdekilerden ve zımparalarken anladığım şey bu uygulama orjinal uygulamadan daha kaliteli bir uygulama oluyor zira orjinalinde vernik uygulaması yok ! Ayrıca tamamen bir tercih meselesi. Beğenmeyenler elbette olacaktır. Aracın iç temizliğini de yaptıktan sonra sırıtacağını sanmıyorum zira metalik bir uygulama kumaşa çok yakışıyor canlı olarak görmek daha güzel bir etki bırakıyor insanda. Tamamen milli servet gözüyle bakıyorum konuya zaten 150 lirayı neden elin fransızı yesin ?

207 Outdoor 1.6 HDİ
Oku Ocak 23, 2012, 22:33:50 #12
mali

Dostum, orjinali 3 senede bu hale geldi zaten sorun da bu orjinal dediğimizde farklı bir uygulama yapılmıyor boya konusunda ki elimizdekilerden ve zımparalarken anladığım şey bu uygulama orjinal uygulamadan daha kaliteli bir uygulama oluyor zira orjinalinde vernik uygulaması yok ! Ayrıca tamamen bir tercih meselesi. Beğenmeyenler elbette olacaktır. Aracın iç temizliğini de yaptıktan sonra sırıtacağını sanmıyorum zira metalik bir uygulama kumaşa çok yakışıyor canlı olarak görmek daha güzel bir etki bırakıyor insanda. Tamamen milli servet gözüyle bakıyorum konuya zaten 150 lirayı neden elin fransızı yesin ?

valla bende katılıyorum arkadasa once elımızdekınlerı degerlendımek lazım yanı boyamak lazım Tongue baktık olmadı o zaman yenısını alırız kı olmayacak bırsey yok sadece merak ettıgım vernık falan sonradan tırnakla falan cızılmıyormu Huh? onun harıcı calısma cok basarılı
Oku Ocak 23, 2012, 22:55:32 #13
ibrahimt

elinize sağlık hocam yıne yanlıs anlamayın benı Smiley
Oku Ocak 23, 2012, 22:58:04 #14
mali

elinize sağlık hocam yıne yanlıs anlamayın benı Smiley

hahahahah ben kendı adıma anlamadım hocam neden yanlıs anlayayım olmadı senın dedıgını yapmak lazım  Grin Grin Grin Grin
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan