207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 22:28:34
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 15, 2012, 21:20:33 #0
vivare

boğaz kelebeği temizliği yaptıran var mı hiç ?

mrb arkadaşlar...
1.4 90 hp benzinli 207 aracım 72.000 km de. bugüne kadar hiç boğaz kelebeği temizliği yaptırtmadım.
motorda tekleme yada bi sıkıntı yok ancak soğukta ilk 3-5 dakika kendine gelene kadar  arabanın nazlana nazlana giden performansından memnun değilim. sizce yaptırsam faydası olur mu ?
birde bizim araçlarda subap ayarı varmı.? bu konuda bilgi paylaşırsanız cok sevinirim...
Oku Ocak 16, 2012, 19:26:23 #1
zurven

Ynt: boğaz kelebeği temizliği yaptıran var mı hiç ?

benm aracımda ilk çalışmadan sonra nazlanıyo ama benmkisi lpg li..soğuk havalarda lpg ilk başlarda biraz performansı düşürüyo gibi..senn söölediğin şu bogaz kelebeği temizletme olayının fayda sı olacak sa ben de yaptırayım bu aralar yakıtı da artı:)
Oku Ocak 16, 2012, 19:27:25 #2
zurven

junker bilir bunu Smiley
Oku Ocak 16, 2012, 19:30:51 #3
junker

Soğukta yakıt biraz artar da boğaz kelebeği ile ilgili pek bilgim yok malesef, ama pek de boğaz kelebeği tıkandı diyene rastlamadım sanki...

Oku Ocak 17, 2012, 00:17:32 #4
vivare

benim aracımda da lpg var. yaklaşık bir yıldır kullanıyorum lpg li. boğaz kelebeği temizliğinin faydası olacağını
düşünüyorum. o bölgede kurum bağlamışsa arabanın hava akışını bozuyor diye biliyoruum..  bi fırsat bulduğumda yaptıracağım bakalım.
demekki pek yaptıran da yok bugüne kadar.
Oku Ocak 17, 2012, 02:03:15 #5
twobye

Serviste  yada tamircide yapılıysa bile farkeden yok demekki.

Oku Ocak 17, 2012, 11:31:05 #6
erdeka84

arkadaşlar  bu ''boğaz kelebeği'' dediğiniz kısım ''hava debimetresi''  mi?? yoksa farklı mı??
Oku Ocak 17, 2012, 21:34:02 #7
vivare

GAZ KELEBEGI DE DENIYOR. HAVA FILTRESINDEN MOTORA GIREN BORUNUN ORADA BI YERDE OLMALI. TAM OLARAK BILMIYORUM. HAVA DEBIMETRESI BUNDAN FARKLI BIRSEY SANIRIM.
Oku Ocak 17, 2012, 21:43:32 #8
umit-ziya

Havadebimetresi cok farkli bisey ? Gaz kelebeginin farkli marka ve model araclarda performans ve aracin duzenli calismasina etki ettigini duymustum ? Ama bizim araclardada ayni sey gecerli mi bilemem ? Saygilar

1.4 vti 95bg active
Oku Ocak 17, 2012, 21:55:01 #9
zurven

bilen biri şu gaz kelebeğinin tam koordinatlarını verirse sevinirim..hava filtresinnin olduğu bölümde mi bu
Oku Ocak 17, 2012, 23:57:33 #10
Naman

Gaz kelebeği temizliği genelde yapılmaz ama pedal ile kalibrasyonu yapılır. Lakin kalibrasyonu bozuk kelebek soğuk sıcak farketmeksizin gaz pedalına dengesiz tepkiler verir.. mesela bigün gaza basarsınız yürümez ertesi gün fazla yürür.. Veya gazdan ayağınızı çekersiniz araba yarım saniyede gaz vermeye devam eder vb.

LPG'li araçlarda soğuk havalarda rölanti kavramaları nazlı olur bu normal bir durumdur. LPG sistemine göre 'otomatik' modda tutarak depoda da çeyrek depo benzin bulundurmanızı tavsiye ederim. 'otomatik' moda sahip araçlarda bu bahsettiğiniz sorun yaşanmaması için sistem benzinden destek alır.
Oku Ocak 18, 2012, 20:31:54 #11
zurven

teşkürler naman
Oku Şubat 06, 2012, 11:51:28 #12
y.meriç

boğaz kelebeği hava filtresinin takıltığı yerdedir ve en azından her iki(2) (özellkle açık hava filtresi kullanan araçlar) bakımda bir temizlenmesi gereklidir ordaki kurumlar önemsiz gibi görünüyor ama araçın çekişini bile etkiliyor
Oku Şubat 06, 2012, 19:41:18 #13
vivare

ben gecenlerde aracin trigerini ve diger yag degisimini yaptirirken bogaz kelebegini de temizlettim. Tahmin ettigim gibi pek fazla kurum falan yoktu ama trigerin degismesinden midir oranin temizlenmesindenmi bilmem aracim muthis serilesti. Motor sesi azaldi. Arac ilk gunku performansina geri dondu diyebilirim. Ara sira temizletmenizi tavsiye ederim. Sokerek temizletirseniz daha saglikli
Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan