207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 22:14:04
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 14, 2012, 13:55:58 #0
sserdar

Michelin T Serisi lastikler hakkında bilgi Bekliyorum...

Merhaba arkadaşlar aracımın üzerindeki 185/65/15 ebatlarındaki Good year lastiklerimi Michelin energy saver 185/65/15 ebat boyundaki T serisi yeni lastiklerle değiştirdim. İlk gözüme çarpan durum lastiklerin ebatlarının aynı olmasına rağmen michelin marka lastiklerin eski lastiklerimden daha ince olduğu. Yumuşak lastik olsun diye bunları aldım evet çok yumuşak orası doğru fakat uzun yolda giderken aracımın performansı oldukça düştü. Sanki arkadan birisi tutuyormuş gibi eskisi gibi yolda kaymıyor. Bunun sebebi nedir acaba?
Oku Ocak 14, 2012, 14:33:42 #1
Naman

Ynt: Michelin T Serisi lastikler hakkında bilgi Bekliyorum...

Ebatlar aynı ise ölçüler aynıdır ama lastik havalarına göre yere basan alan değişir. Çok şişikse daha inceymiş gibi durabilir ama farketmesi de zordur.

Michelin energy saverların sürtünme katsayıları 4 mevsim lastikler arasında en yüksek olanıdır. Bu yüzden çok az da olsa arkadan çekiyormuş hissi yaratması normaldir.

T endeksinde lastik aldığınız için 190 kms sürat ve üzerinde seyredilen her km de lastiğiniz sağlıksız ve dengesiz bir şekilde aşınacaktır.
Oku Ocak 14, 2012, 18:03:56 #2
**207**

acaba lastikler ne kadara mal oldu?
Oku Ocak 14, 2012, 18:12:52 #3
twobye

Ebatlar aynı ise ölçüler aynıdır ama lastik havalarına göre yere basan alan değişir. Çok şişikse daha inceymiş gibi durabilir ama farketmesi de zordur.

Michelin energy saverların sürtünme katsayıları 4 mevsim lastikler arasında en yüksek olanıdır. Bu yüzden çok az da olsa arkadan çekiyormuş hissi yaratması normaldir.

T endeksinde lastik aldığınız için 190 kms sürat ve üzerinde seyredilen her km de lastiğiniz sağlıksız ve dengesiz bir şekilde aşınacaktır.

Teşekkür ederim naman; zaten 1.4 hdi 70 Hp olan modellerin 190 kms sürat yapması mümkün değil:) alırken banada motor gücünü sordu 1.4 dediğim zaman H serisine gerek yok T al dedi bende bunları aldım taktım ve performansından pek memnun kalmadım. Bu lastikten alacak arkadaşlarımda bunu göz önüne alarak lastik seçimlerini yapsınlar

190km hız yapması mümkün ama gerek yok, biz yaptıkta ne oldu ...

Keşke tabanı genişletseydin biraz ben 195 taban aldım değişimde.

Oku Ocak 14, 2012, 20:11:28 #4
sserdar

acaba lastikler ne kadara mal oldu?

Herşey dahil 600 tl.
Oku Ocak 14, 2012, 20:17:59 #5
sserdar

Teşekkür ederim naman; zaten 1.4 hdi 70 Hp olan modellerin 190 kms sürat yapması mümkün değil:) alırken banada motor gücünü sordu 1.4 dediğim zaman H serisine gerek yok T al dedi bende bunları aldım taktım ve performansından pek memnun kalmadım. Bu lastikten alacak arkadaşlarımda bunu göz önüne alarak lastik seçimlerini yapsınlar

190km hız yapması mümkün ama gerek yok, biz yaptıkta ne oldu ...

Keşke tabanı genişletseydin biraz ben 195 taban aldım değişimde.

Twobye chip filan var galiba senin! Ben eski lastiklerimle 170'i geçiremedim.  170 ten fazla gitmiyor zaten hiç gereğide yok okadar hız=felaket ama senin araba 1.6 90 Hp mi bilmiyorum. Nasıl gidiyor 190 şaşırdım:(

Keşke 195 ebat alsaydım dediğin gibi şimdi çok ince duruyor.Keşke burada biraz araştırma yapıp alsaydım. Ama Kapı içlerinde 185/65/15 yazıyor. İnce lastikler 207 nin heybetini bozuyor:) Birdahaki sefere artık 195 yaparım.
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2012, 20:21:30 Gönderen: sserdar »
Oku Ocak 14, 2012, 20:35:37 #6
twobye

Yok 1.4 hdi 70 hp   modifiye yok.  Düzgün bir yolda 3 kişi ile 196 gördük ama  gerek yok, tehlikeye girmeye gerek yok.

195 taban daha iyi oluyor.

Oku Ocak 14, 2012, 20:38:38 #7
sserdar

Anladım doğru söylüyorsun. Twobye İzmir'de buluşma yapmışsınız videolarınızı gördüm. Eğer takrar buluşma imkanı olursa izmirde bende gelmek isterim sizlerle tanışmak isterim.
Oku Ocak 14, 2012, 20:41:23 #8
twobye

Yarın saat 3 ten sonra  Arda207  Ben  ve  Threshold    buluşacağız çat kahve içeceğiz, istersen uğra sende.

Oku Ocak 14, 2012, 20:43:42 #9
sserdar

Tamam süper pazar günü olması çok iyi oldu bende geleyim! ne zaman nerede buluşacağız?
Oku Ocak 14, 2012, 20:44:42 #10
twobye

Saati ev yeri tam belli değil abi yarın gündüz haberleşip bulusacağız, foruma yazarım zaten ben 12 gibi gir istersen kararlastırmıs oluruz

Oku Ocak 14, 2012, 20:48:21 #11
sserdar

Tamam ben foruma bakarım 12 gibi sen her ihtimale karşı bana mesaj atarsın yeri ve zamanı birde telefonunu yazarsan çok sevinirim. Ben seni ararım..
Oku Ocak 14, 2012, 20:49:04 #12
twobye

Özel mesaj attım.

Oku Şubat 04, 2012, 11:36:45 #13
sserdar

Arkadaş bu lastikleri taktım araba hiç gitmiyor eskiden 170 lere kadar çıkan araba bırak 170 i 130 a gelene kadar bas bas bağrıyor anlamadım bu işi demekki bu lastik uzun yol lastiği değil şehiriçinde iyi
Oku Şubat 04, 2012, 12:47:58 #14
defjam

t serisi kış lastiği değilmi hız yapmasını beklemeyin aracınızdan hatta yakıt sarfiyatı bile artar
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan