207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 22:04:34
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 13, 2012, 12:07:44 #0
twobye

Plakaya Ceza Kalkıyor

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, trafik polislerinin plakaya ceza yazma uygulamasına son verileceğini açıkladı.

Oğuz Kaan Köksal, “Polis yolda plakasını aldığı araca cezayı kesiyor. Cezanın ulaşması 15 günü buluyor.

Sürücü hangi hatayı yaptığını bile unutuyor. Halbuki sürücü ne hata yaptığını bilmeli ve bir daha yapmamalı.

Polislerimiz cezayı kesip sürücüye orada versin” dedi.

Oku Ocak 13, 2012, 18:43:33 #1
motörhead

Ynt: Plakaya Ceza Kalkıyor

Sağol paylaşım için de ben haberden çok ceza kesilen kadının mutluluğuna takıldım. Ahhahahaha

It's not the ride, it's the rider
Oku Ocak 14, 2012, 03:52:16 #2
threshold

Sağol paylaşım için de ben haberden çok ceza kesilen kadının mutluluğuna takıldım. Ahhahahaha
o eşinin ceza yemesine sevinmiş,yenge sağda dikkat ettiysen Wink

****  RC under construction  ****
Oku Ocak 14, 2012, 13:51:22 #3
207arda

guzel haber kardesım Wink

AZ YAKAR COK KACAR Wink
Oku Ocak 14, 2012, 16:35:04 #4
motörhead

o eşinin ceza yemesine sevinmiş,yenge sağda dikkat ettiysen Wink
Grin Grin Grin

It's not the ride, it's the rider
Oku Ocak 15, 2012, 01:28:08 #5
alimerto

bence de iyi olmuş! 2-3 sene önce ceza kağıdı geldi ve toplam 3 ayrı maddeden 155 tl ceza kesilmiş! araştırdım maddeleri; 1.si kırmızı ışık ihlali 2.si trafiğe tehlikeye atmak 3.sü ise şerit ihlali yapmakmış ve hepsi aynı yerde ve aynı anda gerçekleşmiş! ama hatırlayamadım. çünkü gelen ceza ve bunları yaptığım tarih arasında 6 ay geçmişdi! itiraz edemedim ve erken ödemeden yararlanıp 120 tl civarında yatırmıştım!

sürünen aslan 207 sw Smiley)
Oku Ocak 15, 2012, 01:45:40 #6
twobye

Eve ceza geliyorsa şuna dikkat edin,tebliğ tarihi (tebliğ için dağıtıma çıktığı tarih) ile cezanın işlendiği gün arasında 7 günden fazla olmamalı, itiraz edebiliyorsunuz bu taktirde.

Oku Ocak 15, 2012, 13:35:12 #7
threshold

haberiniz olsun ilk kez bursa otobanında radara rastladım ve frene bastım çok da frene basmadım yeter bu kadar diyordum hız sınırı hata payı dahil 133 km miş daha fazla frene basmam gerekiyormuş Embarrassed saf gibi radara baka baka geçtim-hayatta orda bişey olmazdı gafilavlandım

Oku Ocak 15, 2012, 13:39:18 #8
twobye

Radara girmeniz için hız sınırını %10 aşmış olmanın gerekiyor. Mesela diyelim hız sınırı 100 km sizin 110 km ye kadar hakkınız var. Buda ne içindir, sollama yapmak için falan.

Oku Ocak 15, 2012, 13:43:57 #9
threshold

Radara girmeniz için hız sınırını %10 aşmış olmanın gerekiyor. Mesela diyelim hız sınırı 100 km sizin 110 km ye kadar hakkınız var. Buda ne içindir, sollama yapmak için falan.
malum öyle de otobanda adamı görünce uzaylı gibi suratına baktım kaldım,şaka gibiydi..

Oku Ocak 15, 2012, 13:46:34 #10
twobye

Radar da senin fren yaptığını farkettiği anda öyle bakıyor sana Cheesy

Oku Ocak 15, 2012, 21:24:40 #11
Naman

Yok bu ondan değil Smiley Olası ölçüm hataları, takometre hataları vb. sebeplere tolerans için %10 vardır.

Gidiş-Geliş yollarda sollama yapılırken hız sınırı yoktur. Yani 90'la gideni rahat rahat sollayabilirsiniz.

Ama duble yol ve otoyollarda sollama olsa olmasa da hız kurallarına uyulması gerekiyor.

Ayrıca ilk cezanın tarihini takiben 1 yıl içinde toplam 5 kere %30 ve üzeri hız cezası yiyenlerin ehliyeti 1 yıllığına gidiyor.. Eskiden %50'ydi bu 30'a çektiler çaktırmadan 2 sene evvel.

Bu da 50 kms sürate izin verilen ş.içi bir yolda 70'le radara girerseniz 2 katı ceza ve 1 hak gitti anlamına geliyor Smiley
Oku Ocak 15, 2012, 21:29:16 #12
twobye

Yok bu ondan değil Smiley Olası ölçüm hataları, takometre hataları vb. sebeplere tolerans için %10 vardır.

Gidiş-Geliş yollarda sollama yapılırken hız sınırı yoktur. Yani 90'la gideni rahat rahat sollayabilirsiniz.

Ama duble yol ve otoyollarda sollama olsa olmasa da hız kurallarına uyulması gerekiyor.

Ayrıca ilk cezanın tarihini takiben 1 yıl içinde toplam 5 kere %30 ve üzeri hız cezası yiyenlerin ehliyeti 1 yıllığına gidiyor.. Eskiden %50'ydi bu 30'a çektiler çaktırmadan 2 sene evvel.

Bu da 50 kms sürate izin verilen ş.içi bir yolda 70'le radara girerseniz 2 katı ceza ve 1 hak gitti anlamına geliyor Smiley

Bu dediklerini bilmiyordum abi iyi oldu, Bugün Üyelerden Threshold (rc)  arda207 ve sserdar ile bulustuk seni arayacaktık müsaitmisin diye telefonuna ulasamadım, Threshold  istanbuldan geldi kısa süre burada.

Oku Ocak 15, 2012, 21:39:23 #13
threshold

beyler hepiniz sağolun tanıştığımıza çok memnun oldum-müthiş vakit geçirdik Smiley naman da olsaydı güzel olurdu...

Oku Ocak 15, 2012, 22:28:31 #14
207arda

superdı superdı Wink

AZ YAKAR COK KACAR Wink
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan