207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 21:47:03
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 09, 2012, 23:01:14 #0
mali

araç kaplama

arkadaslar merhaba bı konu hakkında bılgı alacaktım
malum 207 lerde ses sorunu var yada benım gordulerımde var sımdı aracı mat sıyaha kaplatmayı dusunuyorum ama saglıklı ıscılık ıcın bı cok parcasınısokecegım ses artarmı sızce
 Huh?
Oku Ocak 09, 2012, 23:30:50 #1
umit-ziya

Ynt: araç kaplama

Ses olayi daha cok ic dosemelerle ic parcalarla ilgili ? Bi etkisi olacagini sanmam ? Fiyat kaca anlastiniz ?

1.4 vti 95bg active
Oku Ocak 10, 2012, 00:57:50 #2
mali

para vermıyorum kendı ısım Cheesy
Oku Ocak 10, 2012, 14:32:30 #3
alidata

Öncelikle şunu söyliyeyim, mat siyah süper olur. Bu işlemin boyayı koruma anlamında da faydası olacaktır ama sesi etkilemez. Bu işlem için sökülecek olan parçaların sonradan sesi artıracağını da sanmam (Farlar, plastik aksamlar, vb). Bizim araçların kronik sesleri daha çok sert süspansiyon sebebiyle alt takımlar ve rüzgar sesleri şeklinde.
Yani duyacağın sesler aynı kalacaktır. Sesin azalmasını istiyorsanız ses yalıtımı yaptırmalısınız.
http://www.ziebart.com.tr/ic647/ses-yalitim-sistemi.htm
http://www.aracbilgisi.com/arac-donanimi/73-arac-tamiri/1845-araclarda-gurultu-ses-izolasyonu.html
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 14:35:46 Gönderen: alidata »

Oku Ocak 10, 2012, 15:12:05 #4
mali

aynen ustaya gonderdım bugun aracı mekanıkte herhangı sorun yok sadece dedıgın gıbı sert suspansıyon olması bıde dedıkı soguk havada lastıkler sertlesır o yuzdende sesı duyarsın dedı ama küt küt vurmasının dısında gacır gacır da ses gelıyor onu cozemedım o sesı kovalıyorum
Oku Ocak 10, 2012, 15:31:21 #5
bederdem

aynen ustaya gonderdım bugun aracı mekanıkte herhangı sorun yok sadece dedıgın gıbı sert suspansıyon olması bıde dedıkı soguk havada lastıkler sertlesır o yuzdende sesı duyarsın dedı ama küt küt vurmasının dısında gacır gacır da ses gelıyor onu cozemedım o sesı kovalıyorum

gacır gacır diye bahsettiğiniz ses yay sesi olma ihtimali yok değil mi.

2009 Peugeot 207 SW OUTDOOR 1.6 HDI 90 HP
Oku Ocak 12, 2012, 10:24:00 #6
mali

gacır gacır diye bahsettiğiniz ses yay sesi olma ihtimali yok değil mi.

bende  oyle tahmın ettım ama adam ınatla yay olmadıgını soyledı sesı bahane edıp 3,5 cm yay taktıracaktım onada gırme dedı malum ıstanbul yolları kostebek yuvası gıbı Sad
Oku Ocak 12, 2012, 10:54:42 #7
bederdem

şu an aracın üstündeki yaylar orjinal yaylarımı eğer değil ise bahsettiğin iki sesin nedenide yaylardan olabilir.(benimki varsayım sadece kontrol etmek amaçlı yoksa bende pek anlamam) ön takımıda kontrol ettilermi

Oku Ocak 12, 2012, 11:38:35 #8
mali

şu an aracın üstündeki yaylar orjinal yaylarımı eğer değil ise bahsettiğin iki sesin nedenide yaylardan olabilir.(benimki varsayım sadece kontrol etmek amaçlı yoksa bende pek anlamam) ön takımıda kontrol ettilermi
evet hocam orjınal sanırım yanı soyle dıyeyım ben aracın ıkıncı sahıbıyım ama orjınal aldım kendım modlamaya basladım suan ıcın yaklasık 8.000 lıra harcadım ama yaylar hala orjınal Cheesy sanırsam bıde su var bıraz sert kullanıyorum arabalarımı yanı ben mala hızmet etmeyı sevmıyorum o bana hızmet etsın dıyorum dedıgın gıbı on takım olabılır zaten peugeotların en buyuk sıkıntısı dıye bılıyorum dandık on takım bıde ona baktırayım
Oku Ocak 12, 2012, 22:46:28 #9
bederdem

evet, bu işlerden anlayan birine baktırmakta yarar var. aracınızı merak ettim müsait bi zamanınızda fotoları yüklerseniz güzel olur

Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan