207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 19:58:39
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 01, 2012, 23:21:18 #0
twobye

Trafik Kazası

Merhaba arkadaşlar.

Bazı arkadaşlar biliyor fakat ben bu konuyu açmak istedim

1 aralık tarihinde kaza geçirdim araba ile.

Ben Mercedes te Satış Danışmanı olarak çalışıyorum otombil grubunda.

Kaza günü 2010 model e 200 test aracına benzin almak amacı ile benzinliğe gitmişim araç ile.

Dönüş yolunda baya bir hızımı artırmışım 200ün üzerinde bir hıza çıkmışım.

Fakat sebebini bilmediğimiz ve benim hatırlayamadığım bir sebebpten ötürü sol şeritte fren yapmışım yaklaşık 4 5 metre daha sonra hiç freni kesmeden sağ şerite kırmışım direksiyonu ve çapraz yönde düz şekilde frenleme devam etmiş.

Sonra yoldan dışarı çıkıp toprak alanda devam edip boşlukta bulunan moloz yığınına çarpmısım kafadan. Çarptıktan sonra  önden arkada doğdu takla atmaya başlamışım ve araç yükselmeye başlamış 10 metre kadar yukarı çıkmış ve ağacın dallarına çarpmısım.

Düşmüş daha sonra araba bir kaç takla sonra durmuş.

Tabi emniyet kemerim takılı olduğu için bendeki hasar minimum seviyede olmuş.

Araçta diz bölümünde dahi hava yastığı oldugu ve çok sağlam oldugu için beni korumuş.

Fakat başımı çarpmamdan ve hava yastıgından dolayı beynimde travma oluşmuş. Köprücük kemiğim kırılmış sol başparmağıma yakın oldan tendonum yırtılmış ve kesilmiş.Kaburga bölgem zedelenmiş hafif.

Karşı şeritten geçtiğini iddia eden tır şöförü görmüş beni ve gelmiş. Karayolları ve ambulansa haber vermiş.  Beni araçtan öldü diye çıkarmışlar tabi durumu görünce.

6gün yoğun bakımda yatmışım,bir süre hastahane odasında. Yoğun bakımın 2. günü elimi ameliyat etmişler,tendonu dikmişler.

Tabi yoğun bakımda kaldığım dönem ve kazadan çıktığımda yüzüm şişmiş baya bi, yüzüm yanmış hafif airbag den dolayı.

kazanın 20. günü Köprücük kemiğinden ameliyat oldum.

Şimdi dinleniyorum.

Demek istediğim sizlere şudurki,

Ben direksiyonuna ve şöförlüğüne oldukça güvenen birisiyimdir. Çevremde bana oldukça güvenir. Ailem dahi benim kullandığım araca gözleri kapalı binerler. Arkadaşlarımda aynı şekilde.

Fakat iş öyle basit değil. Sen direksiyonuna ne kadar güvenirsen güven trafik bu başka birisinin hatasını,yolun hatasını, aracın sorunu canınla ödeyebilirsin.

Hızım oldukça yüksekmiş kaza esnasında, tamam ben hızı seven ve dikkat eden birisiyim ama bundan sonra daha dikkatli olacağım. Araçta başka birisi olabilirdi yada başka birilerine çarpabilirdim.

Hız yaparken 2 kere düşünün arkadaşlar.

Kaza yaptığım araç mercedes olmasaydı yaşamımı kaybetmiştim.

Bu bana büyük bir ders  oldu.

Sizde dikkat edin sevdiklerinizi üzmeyin

« Son Düzenleme: Ocak 01, 2012, 23:39:03 Gönderen: twobye »

Oku Ocak 01, 2012, 23:30:16 #1
umit-ziya

Ynt: Trafik Kazası

Buyuk gecmis olsun benim olaydan bilgim yoktu umarim en kisa zamanda eski sagliginiza kavusursunuz ? Cok guzel tecrubeyle dolu bi paylasim olmus ? Surat gercektende felakettir ? Herkese guvenli kazasiz belasiz surusler diliyorum ? Zorlu turkiye yollarinda ?

1.4 vti 95bg active
Oku Ocak 02, 2012, 02:04:28 #2
threshold

Tuğbay çok çok teşekkür ederim böyle bir açıklamaya yüreğin olmasına ve emek harcamana-hızın faturasını çok güzel açıklamışsın.Allah düşmanıma bile vermesin,hayat hızın getireceği tatminden çok daha değerlidir hayatımıza değer verelim...
(sağlam araç fotosunun altına bir de senin hasarlı mercedesi koysaydın diye düşündüm bi an)

****  RC under construction  ****
Oku Ocak 02, 2012, 02:29:04 #3
twobye

Şöyle söyleyeyim abi ben görmedim arabayı ama görenler anlatıyor, ön taraf iptal,bagaj kısmı iptal. Sürücü tarafı ve yolcu tarafı sağlam. O kazada camlar dahi kırılmamış.

Bizim ve benzeri araçlarla bu kazayı yaptığımı hayal edemiyorum.

Abi hadi kurtuldum ben,ama o hastahane sıkıntısı çekilmez.

Ben yoğun bakımda bilinçsiz yatarken sevdiklerimin yaşadıklarını az çok tahmin edebiliyorum, kötü bir duygu.

Oku Ocak 02, 2012, 09:02:32 #4
Woshborn

İçim cız etti be kardeşim, Allah yardımcın olmuş,

yolara  gelince bende direksiyonuma güvenirim ama bundan 8-9 ay önce devamlı geçtiğim bir viraja hızlı girdim ve spin attın ama arabanın kantrolünü tekrar kazandığımda kafam allak bullaktı  içimden ne ve nasıl oldu geçti ve tekrar aynı yolla dan aynı şekilde geçtim ama hiçbişry olmadı bu sefer, zaten bunuda çözebilmiş değilim nasıl spin attım

araba kullanmak için direksiyonunuz iyi olmasın güvenlemeyin daha dikkatli  ve daha emniyetli sürün Allah herkesin ardımcısı olsun.

Forumda stikersız araç kalmasın..
Oku Ocak 02, 2012, 09:17:08 #5
207SW

Geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış,, ALLAH cc beterinden saklasın.. Sad

J F
Oku Ocak 02, 2012, 10:03:21 #6
alimerto

gelmiş geçmiş olsun, ALLAH cc. daha beterinden saklasın herkesi (amin) sürat felaketdir, dünyanın en iyi yarışçıları bile trafik kazalarında hayatlarını kaybetmişlerdir! büyük geçmiş olsun tekrar, kazasız mutlu mesut sağlıklı günler inş.!!!

sürünen aslan 207 sw Smiley)
Oku Ocak 02, 2012, 11:02:36 #7
bederdem

büyük geçmiş olsun.umarım bir an önce eski sağlığına kavuşursun ...
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2012, 11:11:40 Gönderen: bederdem »

2009 Peugeot 207 SW OUTDOOR 1.6 HDI 90 HP
Oku Ocak 02, 2012, 13:57:12 #8
shaddy

Geçmiş olsun, Allah bir daha böyle şeyler yaşatmasın.

Aslan Parçası
207 1.4 HDI Trendy Siyah
Oku Ocak 02, 2012, 14:13:47 #9
umut268

büyük geçmiş olsun, Allah korumuş.
Oku Ocak 02, 2012, 14:54:38 #10
şahin-peugeot

Çok büyük geçmiş olsun ,Allah bir daha kaza göstermesin

306 GTI stock
308 Auto6R
Oku Ocak 02, 2012, 15:55:59 #11
rgn06

Arabayı görmüş biri olarak aramızda olman büyük şans. Allah bir daha göstermesin.
Oku Ocak 02, 2012, 16:14:59 #12
oemren

çok geçmiş olsun. Kusura bakmazsan bir sorum olucak
- şirketin bu kaza sonrası tutumu nasıl oldu? Bildiğim kadarıyla işe yeni girmiştin ve mercedes gibi kurumsal bir firmada kazayı nasıl karşıladılar?

207 1,4 90 bg. 2-Tronic
Oku Ocak 02, 2012, 16:24:41 #13
rgn06

Walla araçların kaskosu olduğu için araçtan çok kardeşimizin sağlığına bir şey olcak diye endişe ediyolar.
Oku Ocak 02, 2012, 16:37:26 #14
emreonur

geçmiş olsun, allah daha fazla kaza bela göstermesin kimseye, acil şifa dilerim.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan