207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 19:41:25
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 09, 2012, 13:12:56 #30
matara

Ynt: LPG'li motorlar hakkında bilmek istediğiniz herşey Burada..

Bi kere su konuyu yanlis biliyosunuz abicim ? Benzinde 100 km de 10 lt yakan araba gaz da da ayni sekilde yakmaz ? 12 lt falan yakar ? Bunu herkez bilir ? Ayrica da 10 lt yakiti otomatik yada triptonik araclar performansli kullanimda zor yakar ? Benim aracim benzinli sehir ici yakiti 6.4 tur ? Sizin ortalama yakitiniz kac ki 18 kr yakabiliyosunuz ? Hele ki istanbul trafigi diyosunuz ? Bi yol bilgisayarinizdaki verileri paylasirmisiniz ? Ortalama hiz vs ? Dizelci arkadslar paylasiyolar boyle bi tuketim yok yani ben anlm vermedim ?

Benzinde 100 km de 10 lt yakan araba gaz da da ayni sekilde yakmaz ? 12 lt falan yakar ? Bunu herkez bilir ? tabiki bende biliyorum ben LPG de oranı verirken abartmak istemedim daha düşük tuttum hatta..
Zaten tahmin yaptım ama 1.6 Benzinli  bir araç orta yoğunluktaki bir trafikte 100 Km de 10 lt  benzin yakar otomatikse bu 12 Lt bulur ama sizin araç 6,4 yakıyorsa süper buda şehir dışında 4,5 – 5 lere kadar düşer süper miş.. Dizel gibi sadece benzinin fiyatı fazla kalıyor..
Bütün araçların teknik verilerine bakın 1,6 benzinli bir araç 8 ile 10 lt gösterir buda 60 km hızla yapılan bir testtir düz yolda  dur kalk yapmadan..  
Dizel araçların zaten çalışma ve yanma prensiplerinde dolayı benzinli araçlardan daha da az yakıldığı bilinir..
Benim verilerime gelince ben kaç defa formda bununla ilgili hep bilgi verdim benim yol bilgisayarımın verilerinde şehir içi 5,5 gözüküyor ortalama hızımda değişik 40 km falan ama ben onu asla baz almam neden derseniz o bilgisayar sizin kullanımınıza bağlı anlık değerler gösteriyor. Yokuş yukarı çıkarken araç 3000 devirde 15-16 hatta 18 leri bile görüyor anlık yakıtta. Ama düz yolda 150 km hızla 3000 devir dakikada anlık tüketimim 4,7 yi gördüm ben, birde 110 km hızla 2000 devirde 4 ü de gördüm.. onlar hep anlık değerlerdir..
Ben 100 TL mazot koyuyorum asla spor kullanamam aracı vites geçişlerim 3000 dvri asla geçmez  ve 540 -530 km yol yaparım   480 e bile düştüğünü asla görmedim zaten bir daha bunu bura da da fazla belirtmeyeceğim en sonunda nazar değecek valla

Oku Ocak 09, 2012, 13:18:51 #31
Mete

Bi kere su konuyu yanlis biliyosunuz abicim ? Benzinde 100 km de 10 lt yakan araba gaz da da ayni sekilde yakmaz ? 12 lt falan yakar ? Bunu herkez bilir ? Ayrica da 10 lt yakiti otomatik yada triptonik araclar performansli kullanimda zor yakar ? Benim aracim benzinli sehir ici yakiti 6.4 tur ? Sizin ortalama yakitiniz kac ki 18 kr yakabiliyosunuz ? Hele ki istanbul trafigi diyosunuz ? Bi yol bilgisayarinizdaki verileri paylasirmisiniz ? Ortalama hiz vs ? Dizelci arkadslar paylasiyolar boyle bi tuketim yok yani ben anlm vermedim ?

Benzinde 100 km de 10 lt yakan araba gaz da da ayni sekilde yakmaz ? 12 lt falan yakar ? Bunu herkez bilir ? tabiki bende biliyorum ben LPG de oranı verirken abartmak istemedim daha düşük tuttum hatta..
Zaten tahmin yaptım ama 1.6 Benzinli  bir araç orta yoğunluktaki bir trafikte 100 Km de 10 lt  benzin yakar otomatikse bu 12 Lt bulur ama sizin araç 6,4 yakıyorsa süper buda şehir dışında 4,5 – 5 lere kadar düşer süper miş.. Dizel gibi sadece benzinin fiyatı fazla kalıyor..
Bütün araçların teknik verilerine bakın 1,6 benzinli bir araç 8 ile 10 lt gösterir buda 60 km hızla yapılan bir testtir düz yolda  dur kalk yapmadan..  
Dizel araçların zaten çalışma ve yanma prensiplerinde dolayı benzinli araçlardan daha da az yakıldığı bilinir..
Benim verilerime gelince ben kaç defa formda bununla ilgili hep bilgi verdim benim yol bilgisayarımın verilerinde şehir içi 5,5 gözüküyor ortalama hızımda değişik 40 km falan ama ben onu asla baz almam neden derseniz o bilgisayar sizin kullanımınıza bağlı anlık değerler gösteriyor. Yokuş yukarı çıkarken araç 3000 devirde 15-16 hatta 18 leri bile görüyor anlık yakıtta. Ama düz yolda 150 km hızla 3000 devir dakikada anlık tüketimim 4,7 yi gördüm ben, birde 110 km hızla 2000 devirde 4 ü de gördüm.. onlar hep anlık değerlerdir..
Ben 100 TL mazot koyuyorum asla spor kullanamam aracı vites geçişlerim 3000 dvri asla geçmez  ve 540 -530 km yol yaparım   480 e bile düştüğünü asla görmedim zaten bir daha bunu bura da da fazla belirtmeyeceğim en sonunda nazar değecek valla

150 km hızla 4.7 çok iyi ya,bizim 1.4ler 150kmde en az anlık 8 9 yakar Grin bu da büyük hacmin güzelligi işte.keşke 1.6 alsaymısız..

God created turbo lag to give the v8's a chance..
Oku Ocak 09, 2012, 13:20:38 #32
matara

Bence artik dizelci arkadaslarin bunu kabul etmesi lazim yeni sistem lpg li araclar bana gore tabi dizelden daha az yakiyor. Bizde mesela dizelin torku nu ve bizdeki performans dusuklugunu kabul etmemiz lazim sahsi fikrim.

Smiley LPG li araç az yakılyor tabi ona bişi denmez. ama asla dizel den az yaktığına inanmam Smiley hem benzin hemde LPG ikisi bir arada bir kere  Smiley

LPG li aracın olduğunda bir kere ikinci sınıf vatandaş muammelesi görüyorsun Smiley gezen bombasın bir kere bir sızdırdınmı alim allah seni uzaydan toplarlar. Kapalı yerlere giremessin yokuş ta bayılırsın şakası bir yana tercih tabi bunlar..

Oku Ocak 09, 2012, 13:46:14 #33
umit-ziya

Sizin aracda gercekten cok az yakiyomus ozellikle yuksek hizdaki degerleri cok hosuma gitti ? Masallah nazar degmesin araciniza da ? Zaten bu forumda anladim ben 1.6 hdi in ne kadar iyi oldugunu hem yakit hem performans ? Sonraki aracimda muhtemelen 1.6 olucak

1.4 vti 95bg active
Oku Ocak 09, 2012, 19:36:26 #34
rgn06

Öncelikle bu konu dizel lpg kavgasına dönüşmüş gibi... İkisininde ekonomik olması, zaten bu amaç için traktör gibi çalışan dizel motoru, ya da orjinal aracı deldirip orasını burasını kurcalatarak LPG sistemine geçişimizin amacı bu.

Benim yaptığım hesap yol bilgisayarına göre yaptığım hesap işin doğrusu depoyu doldurursun kmyi sıfırlarsın gaz bitince hesap yapılır açıkçası tahmini değer ama 3 krs fazladır 2 kuruş eksiktir ama sunu biliyorum EKONOMİK. Hatta 1.4 hdi Bipper ve 1.4 lpgli araçların tüketimine baktığımda lpgli araç daha ekonomik fakat atla deve fark yok.

Metenin dediği gibi bu güzergaha göre, sürücüye göre değişir.ben Eryaman'da oturuyorum. Eryamandan kızılaya kadar gidene kadar kırmızı ışıkta bile durmadan gidebiliyorum. Benim istanbul gibi köprü trafiğim iş çıkışı E5 tıkanması olayım yok. Ben İstanbulda yaşıyor olsaydım açık konuşuyorum aracım  mümkün değil
8.5 litreden aşağı düşmezdi.
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2012, 19:45:19 Gönderen: rgn06 »
Oku Şubat 25, 2012, 13:38:45 #35
Y.Orcun

aracımda yakıt dönüşümü yapıldıktan sonra performans olarak pek bir fark olmadı açıkcası rampalarda yine benzinli gibi çıkıyordum. aracı sürdükçe tüpe ayar çektirmek gerekebliyor. çok yakması ya da motorun boğulması ayarsızlıktan olabiliyor. ve her zaman söylüyorum ben ankara'da oturuyorum siz bana AVM ismi söyleyin ben otoparkında fotoğraf çektireyim becerebilirsem siteye koyayım.

aracım 2-tronic simit tüp var ve 30tl.(2,09tl.) gazla 215km.yi gördüm şehir içi. kış koşulları kar lastiği derken bu 215km. 180km.civarlarına düştü. birde bu aralar ne hikmetse aracı çok zorluyorum. bakkaldan yumurta alıp koyasım geliyor pedalın altına.

207 1.4 2 tronic 90hp Milessim.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Yigit-Orcun-Photography/115625241784298?ref=ts
Oku Şubat 25, 2012, 14:01:00 #36
umit-ziya

Arkadaslar bende bu aralar prins lpg sistemlerini arastiriyorum ? Sistemin icerisinde aracin motorundaki valfleri yani subaplari yaglayan bi sistem oldugunu ogrendim ? Adamlar resmen bi yag deposu koyup valflerin yaglanmasjnj sagliyolar mis ! Bu konuda fikri olan var mi aacaba bu depoya nasi bi yag konur ne kadar yag harcar bu sistemin araca faydasi yada zarari ne dir ?

1.4 vti 95bg active
Oku Mart 01, 2012, 23:02:37 #37
umut268

arkadaşlar dün arçata lpgde tekleme olduğu için atiker servisine gittim, gaz ayarı yaptı bişey düzelmedi, enjektörler değişcek dedi...temizlenmiyormuş bu ''atiker safefast'' modelinde??doğru mudur acaba bilgisi olan var mı?
Oku Mart 02, 2012, 20:46:43 #38
rgn06

Ben ilk LPG'yi taktırdığımda tekleme yapmıştı. Gaza bastığında birden gaz yemiyor gibi tekleme yapıyor 3 ve 4 viteste daha belirgindi. 6 7 kere gaz ayarı yaptırdım. Son yaptırdığım ayar gayet iyi olmuştu fakat hafiften yine vardı. Sonunda peugeot aradı. Araca yeni yazılım yükleneceğini söyledi. Yeni yazılım ile hiç sıkıntım kalmadı.
Aracım 2010 1.4 75hp comfort
O dönemde baya can çekişmiştim. Aşağıdaki linkte okuyabilirsin.
http://www.207tr.com/index.php/topic,6633.15.html
« Son Düzenleme: Mart 02, 2012, 20:57:50 Gönderen: rgn06 »
Oku Mart 02, 2012, 23:27:10 #39
umut268

Ben ilk LPG'yi taktırdığımda tekleme yapmıştı. Gaza bastığında birden gaz yemiyor gibi tekleme yapıyor 3 ve 4 viteste daha belirgindi. 6 7 kere gaz ayarı yaptırdım. Son yaptırdığım ayar gayet iyi olmuştu fakat hafiften yine vardı. Sonunda peugeot aradı. Araca yeni yazılım yükleneceğini söyledi. Yeni yazılım ile hiç sıkıntım kalmadı.
Aracım 2010 1.4 75hp comfort
O dönemde baya can çekişmiştim. Aşağıdaki linkte okuyabilirsin.
http://www.207tr.com/index.php/topic,6633.15.html
biliyorum hocam sizin olayı da takip etmiştim.bugün başka bir atiker servisine götürmüştüm arabayı, adam bujilere baktı, sekman atalım dedi direk, trigeri değiştirelim dedi bi de:s lan dedim tüpcüye bak dedim içimden Smiley) pug servisi sanki...Smiley tamam abi ben sonra uğrarım deyip kaçtım hemen ordan...ne yapsam anlamadım yani...2 farklı atiker servisi 2 farklı sonuç çıktı...
Oku Mart 03, 2012, 22:27:48 #40
rgn06

Şu an hiç sıkıntım kalmadı. Herkes kafasına göre atıyor. Nasrettin Hoca misali ya tutarsa:) Benim en büyük şansım durduk yere peugeotun aramasıydı. Bir de son götürdüğüm usta cidden mükemmel bir gaz ayarı yapmıştı. Yeni yazılımla 2 aydır sıfır sıkıntı.
Oku Mart 03, 2012, 22:41:10 #41
Woshborn

sorunun çözüldiüğüne sevindim,

Yazılım güncellemesine gelince 207 lerde son yazılım güncellemesinden önce bazı modellerde sorun çıkıyordu ve buda son yazılım ile sorun   çözüldü. Demekki sizin aracınızdada bu sorun vardı.

Forumda stikersız araç kalmasın..
Oku Mart 04, 2012, 00:23:25 #42
rgn06

Yazılım yüklendikten sonra hiç sıkıntı yaşamadım. Keyifle aracımı kullanıyorum.
Oku Mart 05, 2012, 21:45:30 #43
umut268

son zamanlarda sorun yok bende de...çok ilginç bi durum gerçekten...acaba atikerinde yeni bir yazılımı var mıdır?
Oku Mart 09, 2012, 15:02:41 #44
emir

sadece pompa fiyatında kazanıyorsun.. acaba değermi diye düşünüyorum gümnnde yaklaşık 70 km yapıyorum.aracı sıkıştrmıyorum ve yaklaşık 340 krş la 360 krş arasında değişiyor... sizce lpg ye geçmeme değermi...?? lpg de 230 krş dan az yakan yoktur konuştugum kişilerin söylediklerine göre...
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan