Merhabalar defjam.
Öncelikle guevara'nın sattığı cihaz ile ilgili şunları söylemek isterim. Normalde PS3'lerin kutusundan tek Dualshock kol çıkmakta. Bu yüzden ekstradan 100TL gibi fiyatı olan bir kol daha alman gerekiyor. Bir de arkadaşın bahsettiği şey Move paketi. Bu da kamera+hareket kumandası içeren bir paket. Bu paket de ortalama 150-200TL gibi fiyatlara satılıyor. Bir de orijinal oyun var ona da 50-70TL arası desen, arkadaşın sattığı PS3 için normalden biraz daha fazla ücret istemesinin sebebi bunlardır. 320GB dediğine göre de slim kasa yani yeni bir PS3'den bahsediyoruz. Bu sebeplerle fiyatı böyle demiştir. Ama bunlara ihtiyacın olur olmaz, onu sen bilirsin tabii ki.
Gelelim asıl diyeceklerime. Şu an PS3'ler ikiye ayrılmakta. Kopya oyun çalıştıranlar ve çalıştıramayanlar. PS3'lerde kopya oyun oynayabilmek için Firmware versiyonunun 3.55 ya da daha altı olması gerekmekte. Eğer öyle olursa, çok kolay bir yazılım yükleme işlemi sonrasında, PS3'ün harddiskine ya da harici bir diske attığın oyun dosyalarını çok kolay bir şekilde oynayabilme şansın var.
Aksi taktirde, cihazda sadece orijinal oyunları çalıştırabilir ve onları oynayabilirsin.
Yeni bir flasher cihaz ile daha yüksek versiyonlar da düşürülüp çalıştırabilir hale getiriliyor ama onlarda da tam randıman alınamadı hala diye biliyorum.
Ben kendim için aldığım cihazda yanlışlıkla yazılım güncellemesi yaptığım için (şu anki versiyonum 3.60) kopya oyunları çalıştıramıyorum. Ama kardeşime ve 2 komşuma aldığımız PS3'lerde buna dikkat ettik (verisyon 3.50 ve 3.55 ) ve onlar şimdi harddisklerindeki yüzlerce oyundan seçip seçip oynuyorlar

Uzun zamandır bu olaydan uzaktayım, biraz link araştırıp geri dönücem buraya