207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 17:33:48
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ekim 18, 2011, 01:07:28 #0
twobye

hdi için dereceli egzantrik

Arkadaşlar İrde Servisin sahibi Deniz İrde bana bir kaç öneride bulunda ilerisi için düşündüğüm.

Ben turbo büyütmek istiyordum seney bizim araçta 1.4hdi da Turbo büyütme+chip düşünüyordum.

Dereceli egzantrik değişimi ile iyi sonuçlar alırsın dedi hatta satış müdürlerinin 206 hdi ına yapmıslar geçmiş zamanda çok başarılı olmuş.

Şimdi fikir almak ve merakımı gidermek için

Turboda ufak bir büyüme stage1 gibi + dereceli egzantik + yapılan işlemlere uygun yeni yazılım.

Tahminimce 35-40 hp gibi bir artış sağlar  ve maliyet olarakta yine tahminimce 2000 tl ile 2500 tl arasında bir tutar olur. Tahmin ettiğim artışada 2500 tl verilir.

Ne diyorsunuz, araca zararı elbet olur ömrü kısalır bir nebze ama sonuçta mezara da götürmeyeceğiz.

Az yakan Çok Kaçan Project olur ismide Smiley

Oku Ekim 18, 2011, 01:12:21 #1
twobye

Ynt: hdi için dereceli egzantrik

Bu işlemler sonucunda intercooler falan çeşitli upgrade ler isteyecektir büyük ihtimal.

Oku Ekim 18, 2011, 06:58:30 #2
Mete

ben olsam uğraşmam be abi.dizel arabaları modifiye ettikten sonra çıkan dumanı gördükten sonra dizelden sogudum yeminle , resmen kara tren gibi gidiyorlar Cheesy

bu az dumanlı bir örnek Cheesy

God created turbo lag to give the v8's a chance..
Oku Ekim 18, 2011, 10:12:18 #3
junker

Yaparsan kesinlikle intercooler isteyecektir bence, normal hali bile hissettiriyor yokluğunu...

Ama bencede değmez okadar uğraşmaya ben dediğin parayı aracımın üstüne koyup 1.6 premium aldım, yakıtım da ortalama 1 litre düştü Smiley

Oku Ekim 18, 2011, 10:26:42 #4
twobye

Katalik konvertörü falan iptal edersen bu duman zaten cıkar Cheesy
Artı üst sınırlarda ecu oynamaası yaparsan yine cıkar. Cheesy

Ama 35 hp de frna değil yani Cheesy

Oku Ekim 19, 2011, 13:55:31 #5
shaddy

Katalik konvertörü falan iptal edersen bu duman zaten cıkar Cheesy
Artı üst sınırlarda ecu oynamaası yaparsan yine cıkar. Cheesy

Ama 35 hp de frna değil yani Cheesy

Bir mesajında arabanın 80.000 km de olduğunu yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam, tüm bunları yaptıktan sonra motora ne  etkisi olur, ömrünü ne kadar kısaltır ya da uzatır iyi hesaplamak lazım.

Aslan Parçası
207 1.4 HDI Trendy Siyah
Oku Ekim 19, 2011, 18:50:42 #6
twobye

Mekaniksel değişime gidersek yani yeni egzantrik yeni piston gibilerinden  ömründe aşırı azalma olmaz ama sadece chip işine girersek ömründe azalma elbet olur.

Oku Ekim 23, 2011, 09:17:41 #7
egeturbo

1.4 hdi motorlarda yazılım konusunda turbo büyüttükten sonra duman yada araçta çekiş düşüklüğü problemleri yaşandı.
Müşterilerimize turboları gönderiyorduk kendi yazılımcılarında ki remap uygulamalarında problem yaşanıyordu.
Şimdiye kadar bunu becerebilen Kayseriden Erhan Şigan var yazılımda o bu problemi aşabildi .
1.4 HDİ larda stage 1-2-3 gibi turbo büyütme + egzantirik + yazılımla gerçekten çok güzel oluyor.
Ama dediğim gibi yazılıma dikkat !!!
Egzoz sisteminde sıfırdan down pipe yaptır sakın içini boşaltma v.s gibi işle uğraşma direk down pipe yaptır .İstersen son susturucuyu stock bırakabilirsin ama sakın egzoz borularını bu işlemlerden sonra büyütme !!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan