207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 17:29:27
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ekim 16, 2011, 23:08:56 #0
twobye

İzmir-Tekirdağ Şarköy

Merhaba arkadaşlar malum nişanlım tekirdağ şarköy e öğretmen olark atandı bizede yollar dar geldi Cheesy Git gel git gel Cheesy

Bu hafta sonu babamlarıda alıp gittik Şarköye ama yol güzergahımız eğlenceliydi.

İzmirden çıktık yola depoyu fulleyerek. Hatta izmirde şehir içinde 45 km kadar yok yaptıktan sonra çıktık.

Aliağa ve menemenden geçerek ayvalık'a ulaştık duraklamadan edremit-akçay-altınoluk-küçükkuyu istikametinden Kazdağlarının güzel rampalarına vurduk kendimizi Cheesy

Rampaları sarar sarman  bir kaç noktada güzel çay içilecek yerler var  hatta durduğumuz yerin fotoğrafını göstereyim.

Burada çaylarımızı içtikten sonra  oyalanmadzn yola devam ettik balata kokuları ile beraber Cheesy yokuşlarda kamyonlar yana yana gidiyorlardı.

Ayvacık zaten durduğumuz yere 40km falandı orada ufak bir işim vardı ayvacık a girdik ben işimi hallettim ve çıktık yola tekrardan.

Ormanların içinden yeşil yeşil gidiyoruz doğası güzel sonuçta Kazdağları. Kazdalarını çıktıktan sonra Çanakkale İntepe de güzel bir yerde mola verdik ve yemek yedik, yemekte manzarada enfesti.

Burası Şehitler abidesinin karşı kıyısıydı aslında Camdan baktığımızda karşı kyıda Abide gözüküyordu.

Oradan çıktıktan sonra yol üzerindeki ilk yerleşim Güzelyalıydı gerçektende güzeldi yani yazlık bir bölge. Durmadan devam ettik.
Çanakkalenin şehir merkezine girmeden çevresinden dolanarak Lapseki İskelesine geldik saat yaklaşık 13:30 du.  Normalde buradak Geliboluya sürekli Gestaş denizcilik firması tarafından yarım saatte bir sefer oluyordu gece 01.30a kadar. Ama gittiğimiz saatte boğazdan  patlayıcı madde taşıyan Tanker gemisi geçiyormuş ve seferler 15.00 a ertelenmiş yani ilk sefer 15.00 daydı.
Oturduk çay içtik baktıkki Araç kuyruğu oluşmaya başladı sıraya girdik hemen kaçak yaparak Cheesy

Gelibolu iskelesine yanaştık Gelibolu tarafında hafif yağmur vardı.

Geliboludan Şarköy yaklaşık 55 km kadar. Fakat yol hız yapmaya pek müsait değil Cheesy

Şarköye vardık saat 16.00 civarında Cheesy

Akşam yemeği için  daha öncede gittiğimiz BALIKNAME isimli güzel bir balık lokantasına gittik, sahibi olan bayanı tanıyorduk zaten daha öncedende gidip geldiğimiz için.

Enfes bir balık ziyafeti rakı ve bira işliğinde Cheesy

http://www.balikname.com/

Ertesi sabah ise ailemi  hayatlarında nadir görebilecekleri bir yoldan tekirdağ a götürdük.

Bu yolu pek bilen ve kullanan yok virajlarından dolayı.

Yol güzergahı şu şekilde
Şarköy-eriklice-aşağı kalamış-hoşköy-uçmakdere-yeniköy-gaziköy-kumbağ-barbaros-Tekirdağ

Bu yol sarp kayalıklar ve yamaçlar eşliğinde  enteresan bir yol.

Emin olun bu yolda korku filmi çekilir.

İşte oradan kareler.

Buradan gideceğimiz yolu dikkat ederseniz görebilirsiniz.

Alıntı fotoğraflar

http://www.facebook.com/#!/pages/U%C3%A7makdere-K%C3%B6y%C3%BC-Koruma-G%C3%BCzelle%C5%9Ftirme-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi/237708287071?sk=photos

« Son Düzenleme: Ekim 17, 2011, 00:59:59 Gönderen: twobye »

Oku Ekim 17, 2011, 00:45:58 #1
twobye

Ynt: İzmir-Tekirdağ Şarköy

Bu eğlenceli ve güzel yoldan Tekirdağ a ulaştıktan sonra oradaki TEKİRA alışveriş merkezinde zaman geçirdikten sonra  Şarköy e geri döndük.

Bu gün ise gidiş güzergahımızın zıttı olarak geri dönüş yaptık.
Extra olarak Küçükkuyunun girişinde Yeşilyurt köyü diye güzel bir köy var Şirince ye benzeyen bir yapısı var. Tarihi bir köy hatta Karadağlılar dizisi orada çekilmiş.
Geçmiş zamanda tadelle reklamınının çekildiği ilk yer olan TAD BAKKALİYE de burada.

Oradanda bir kaç kare.

Sonunda eve döndük Cheesy

1050 km yapmışız Cheesy
« Son Düzenleme: Ekim 17, 2011, 01:04:29 Gönderen: twobye »

Oku Ekim 17, 2011, 00:55:29 #2
junker

Ahh içimde bişeyle kıpraştı yaz gelse dedim şimdi Smiley Bu yaz belki 15 kere gidip geldim o uçmakdere yolundan, yamaç paraşütü pistine çıktınız mı?

Oku Ekim 17, 2011, 01:02:13 #3
twobye

Eylül ayında bende en az 10 sefer geçmişimdir.
Yamaçparaşütü pistine eylül ayında inmiştim  gayet başarılı.

Çok hoşuma gitti ya oraları.

Yani doğa harikası.

İnsan kendini o yollarda Tommy Makkinen sanıyor :d

Oku Ekim 17, 2011, 01:03:29 #4
junker

İnmiştim derken iniş yaptıkları yere indin sanırım, atlayış yapılan yere de çıktınmı

Oku Ekim 17, 2011, 01:05:24 #5
twobye

Atladıkları yere çıktım Cheesy İndikleri yere indim Cheesy

Atladıkları yere ilk çıktığımda  orada aşna fişna yapan iki genç vardı hata mercimek fırına verilmiş vaziyetteydi Cheesy

Oku Ekim 17, 2011, 01:07:30 #6
twobye

Oku Ekim 17, 2011, 01:08:11 #7
junker

Hehe, şarköy civarındaki zeytinliklerin arasındada çokça var onlardan Cheesy

Ama gerçekten çok güzel yerler, ayrıca yol bu zamanlarda terkedilmiş gibi dursada yazın özellikler de haftasonları çok kalabalık oluyor

Oku Ekim 17, 2011, 01:08:44 #8
twobye

Aslında oraya ekip olarak gideceğiz 7 8 araba ahh ahh

Oku Ekim 17, 2011, 01:10:41 #9
junker

Aslında bayramda bi organizasyon yapabilsek ne güzel olur; ben büyük ihtimal oralarda olacağım, istanbul da yakın katılım olabilir ordan da

Oku Ekim 17, 2011, 01:13:31 #10
twobye

Şu sıralar tatsız tutsuz olur ama bahar da yapmak lazım.

Oku Ekim 17, 2011, 01:13:48 #11
twobye

Yada beyazlara büründüğü zaman.

Oku Ekim 17, 2011, 01:17:44 #12
junker

Kesinlikle çok güzel olur, ben bu akşam uzun süredir göremediğim o beyaz manzaraları birazda olsun görebildim o bile rahattattı beni

Oku Ekim 17, 2011, 01:19:11 #13
twobye

Geçen sene Uçmakdere yolunda heyelan olmuş gece 2 sıralarında  aslında tehlikes büyük yolun.
Ama tadı başka.

Tek gittiğimde ne heyecan yaşamıştım o yolda.

Oku Ekim 17, 2011, 01:22:30 #14
junker

hoşköyden sonra mıcır atmışlardı yolun bi bölümüne yazın çok kötüydü şimdi nasıl düzelme varmı

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan