207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 17:20:41
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ekim 12, 2011, 20:30:17 #0
twobye

Peugeot'dan Türkiye'de İlk Kez Yapılan Test

Alıntı
Başka bir forumdan Naman isimli kullanıcımızın yazdığı bir makaledir.(Güven İRDE)
Peugeot Türkiye’de gerçekleştirdiği test sonucunda
1 depo benzin ile Avrupa’yı Ortadoğu’ya bağladı

Peugeot, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir “yakıt tüketim” testine imza attı. Peugeot, benzinli motorlarının verimliliğini ve yakıt ekonomisini Türkiye yol şartlarında ispat etmek için Volkan Işık Akademi ile yola çıktı. Bu yolculukta Peugeot’nun D Segmenti’ndeki yeni modeli 508 kullanıldı. Peugeot 508 1.6 lt VTi 120 hp Auto6R, bir depo yakıt ve 100 kilometrede ortalama 4,7 litrelik tüketim değeri ile Edirne’den Hatay’a 1531 kilometre’yi geride bırakarak Avrupa’yı Ortadoğu’ya bağladı.Seyahat boyunca Total Excellium benzini ve Total Quartz Ineo ECS 5W-30 motor yağı kullanıldı.

Peugeot, 120 hp güç üreten benzinli motor ve otomatikleştirilmiş 6 ileri manuel şanzıman Auto6R ile daha önce Türkiye’de hiç yapılmamış bir “Yakıt Tüketim Testi”ni yapmak üzere Volkan Işık Akademi ile bir araya geldi. Söz konusu test Peugeot’nun D segmentindeki yeni modeli Peugeot 508 ile gerçekleştirildi.

Edirne’den start alınan tüketim testinde Hatay il sınırına kadar süren 1531 kilometre uzunluğunda bir yolculuk geride bırakıldı. 30 saat süren yolculuk sırasında konaklama da dahil olmak üzere genel ihtiyaçlarla birlikte yaklaşık olarak 12 saat mola verildi.

Bu yolculuk sırasında izlenen rota Edirne, Çanakkale, İzmir, Uşak, Afyon, Konya, Adana ve en sonunda Hatay olacak şekilde belirlendi. Bu sayede bir depo benzin ile 1531 kilometrelik bir yolun geride bırakılması sağlandı.

Test, değişken hava koşulları altında gerçekleştirildi. Gündüzleri 35-36 derecelere varan hava sıcaklıkları gece 11-12 derecelere indi. Güzergah boyunca izlenen yolda şehir içi geçişleri, trafik ışıkları, yol çalışmaları, molalar için sıklıkla otomobilin durmasına neden olan olaylarla karşılaşıldı. Ayrıca belirlenen yol üzerinde Kazdağları (Çanakkale), Spil Dağı (Manisa) ve Toros Dağları geride bırakıldı. Dağ yollarında dik rampa çıkışları ve inişleri ile karşılaşıldı.

Test güzergahında otoyol kullanımı ise toplam rotanın sadece yüzde 15’lik bir bölümünü kapsıyordu. Geride bırakılan tüm yollar şehiriçi trafik koşullarındaydı. Geçilen tüm yollarda trafik kurallarına her an uyum sağlandı.

Edirne’den başlayan yolculuk İzmir’e ulaştığında gece olduğu için aracın tüm aydınlatma sistemi devreye girdi. İzmir ile Afyon arasında geride bırakılan yaklaşık 330 kilometre uzunluğunda bir yol gece katedildi.

Testin sonucunda ise benzersiz bir başarı yakalandı. Dizel motorlar için dahi önemli bir başarı sayılabilecek olan 100 kilometrede sadece 4,7 litrelik bir tüketim sonucu benzinli bir araç ile elde edilmiş oldu. Bu tüketim değeri ortaya çıkarken aracın yol boyunca ortalama hızının 72 km/s olduğu gözlemlendi. 72 litrelik yakıt deposu bulunan 508’in bir depo yakıt ve 100 kilometrede 4,7 litrelik tüketim değeri ile 1531 kilometreyi geride bıraktığı ispatlandı. Bu sonuçlar Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED tarafından onaylandı.

Oku Ekim 12, 2011, 21:23:45 #1
motörhead

Ynt: Peugeot'dan Türkiye'de İlk Kez Yapılan Test

Gurur duydum markamızla Smiley

It's not the ride, it's the rider
Oku Ekim 13, 2011, 00:37:48 #2
alidata

Mükemmel valla, dencek bişey yok Smiley

Oku Ekim 13, 2011, 08:16:05 #3
fatihRC

1531 km mükemmel bir benzinli araca göre +10
Birde bu denemeyi RC ile yapsalar durum ne olurdu acaba ?

RC Le Mans Turbo 185 Hp 280 Nm  - HKS SSQV Blow Off Valve - S3 Dump Valve - BMC Karbon Fiber Cold Air Intake System - Downpipe - Katalizör İptali - Son Susturucu Egzos - Vogtland 35mm - Mobil 1 Synthetic Gear Lube LS 75W-90
Oku Ekim 13, 2011, 09:57:44 #4
twobye

Profyonel birisi yaparsa bu testi uygun güzergahta  eminim 700 km yi bulurlar.

Oku Ekim 13, 2011, 10:00:29 #5
fatihRC

Ben Antalya dönüşü Full depo ile geldim 700 km yaptım  Wink daha iyi sonuç beklerim onlardan

RC Le Mans Turbo 185 Hp 280 Nm  - HKS SSQV Blow Off Valve - S3 Dump Valve - BMC Karbon Fiber Cold Air Intake System - Downpipe - Katalizör İptali - Son Susturucu Egzos - Vogtland 35mm - Mobil 1 Synthetic Gear Lube LS 75W-90
Oku Ekim 13, 2011, 10:09:44 #6
twobye

Smiley Artırıyorum 800  Smiley

Oku Ekim 13, 2011, 13:08:26 #7

RC ile 72 km/h ortalama ile gidebilirsen fatih Smiley bence 1000km zorlarsın. ki bence olabilir Smiley

"10 207 1,4 HDI TRENDY
Oku Ekim 13, 2011, 16:24:10 #8
fatihRC

RC ile 72 km/h ortalama ile gidebilirsen fatih Smiley bence 1000km zorlarsın. ki bence olabilir Smiley
Neden 72 km/h  Grin RC ile 1000 km yapan olursa anahtarı vericem söz...

Oku Ekim 13, 2011, 16:34:45 #9
twobye

Neden 72 km/h  Grin RC ile 1000 km yapan olursa anahtarı vericem söz...

Söz mü Smiley

Oku Ekim 13, 2011, 16:37:20 #10
twobye

Şehir dışı 5.7 olan yakıt tüketimini  yedek lastik vs extraları araçtan çıkartarak zayıf bir arkadaş  hafij olan jantlarla yol aralak 5 e indirebilir zaten 55 litreye yakın yakıt alan tank 1000 km yi görür 70-80 arası cruze control ile  Smiley tabi teori de Cheesy

Oku Ekim 13, 2011, 16:51:41 #11
fatihRC

Şehir dışı 5.7 olan yakıt tüketimini  yedek lastik vs extraları araçtan çıkartarak zayıf bir arkadaş  hafij olan jantlarla yol aralak 5 e indirebilir zaten 55 litreye yakın yakıt alan tank 1000 km yi görür 70-80 arası cruze control ile  Smiley tabi teori de Cheesy
Söz sen 1000 km yap araç senin ben imkansızı söylüyorum,ama fizik kurallarını yıkmak istiyorsun  Shocked araç 50 lt tankı var.  Wink

Oku Ekim 13, 2011, 19:00:03 #12
twobye

50 lt tam değilmiş galiba 50 55 arası bir hacmi varmış. Cheesy
Valla yakın şehirlerde olsak  hadi çıkalım yola deneme yapalım derdim bir hafta sonu Cheesy

Oku Ekim 14, 2011, 08:45:09 #13
fatihRC

Katologda 50lt yazıyor,denesek ne kadar haklı olduğumu anlardın  Smiley

Oku Ekim 19, 2011, 00:18:32 #14
zambabe

72 km hızla 30 saat yol gitmek sabır işi ya ben yapamam  Roll Eyes
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan