207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 09:31:55
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ekim 03, 2011, 18:14:41 #0
egeturbo

207 RC-GT Turbo Büyütme işlemi

Şimdiki inceleyeceğiniz işlem daha önce Mini Cooper R56 üzerinde denenmiş olmaktadır.Paylaştığım resimler Mini Cooper Turbosudur.Aynı turbo 207 Rc Gt üzerinde bulunmaktadır.Sadece salyangozların yönleri farklıdır.
İlk olarak test aracımız 207 RCydi .Ve en son bugun Mini Cooper S R56 Yada uyguladıktan sonra paylaşmanın vakti geldi.

İlk Olarak Turbolar dağıtıldı ve inceleme altına alındı.Parçalar temizlendikten sonra
Rafımızdan
K04 Büyük Turbo emme ve egzoz palleri kutularından cıkarıldı.
Bu 2 parçayı mil ve kanat balanslarına baktıktan sonra rotor balansına bağladık.Durum oldukça güzeldi.Ardından 360 Derece thrust bearinge sahip tamir kiti çıkartıldı.Gövdeye ekstradan 2 mm çapında yağlama deliği açıldı.
Emme ve egzoz salyangozlarının içinde torna edilerek daha büyük kanatlarımzın takılması için yerimizi açtık.Ardından Turbomuzu topladıktan hemen sonra Turbo Ses balansında ses balansı 135 000 devirde maksimum 2.5 barda test altına aldındı.İşlemler bittikten sonra araca montajlandı.

Turbo dağıltıldığında

Standart Emme pali ve büyük emme palimiz

Emme salyangozunun içi büyütüldüğünde

Emme kanadına üstten bi bakış

Ve turbo bittikten hemen sonra

Aracın gün sonu garajdan cıktığındaki motor ve ecu tune listesi.
Ege Turbo Stage 2 Turbocharger
ETP Chip Tuning Remap By Arda Bentürk
Alta Racing Air İntake Kit
Forge İntercooler Kit
Fx Racing  Custom Cat back egzoz kiti
FX Racing Custom Down Pipe

Oku Ekim 04, 2011, 17:57:05 #1
BGR

Ynt: 207 RC-GT Turbo Büyütme işlemi

Yazilimla ne kadar guc aliniyor, birde turbo buyudugu icin olusan gecikme cok hissediliyor mu?
Oku Ekim 05, 2011, 00:19:23 #2
threshold

bu tür durumlarda turbo lag oluşmayacağına dair yazılar okumuştum ama işin doğrusunu ben de merak ediyorum.bir de dikkatimi çeken forge intercooler oldu;o da gayet masraflı bir ürün.onun yerine seat intercooler tercih etmiyorsunuz sanırım...

****  RC under construction  ****
Oku Ekim 05, 2011, 20:07:45 #3
egeturbo

Turbo kesinlikle çoook geç devirlerde devreye girmiyor.Neredeyse orjinal ile aynı.Ve bunu söylemekten gurur duyuyorum.Sadece emme kanadı yada egzoz mili değişimi yapmıyorum.Buda diğer turboculardan olan farkımız .Elimize geçen ilk büyük kanadı değil.İlk önce hesaplamaları yaparak sonra kendimiz bi araç üzerinde tek tek deneye deneye uyguluyoruz.Buda bizim devamlı arge çalışmalarına yönlendiriyor.Forge intercooler müşteri isteği ile uyguluyoruz.Bunun dışında bazen seat sport yada sırada araç yoksa bekleyen kendimiz intercooler üretimi yapıyoruz.Her ölçü ve boyutta aliminyum hatta bakır intercooler üretimi yapabiliyoruz.İstediğiniz şekillerde yapabiliriz.Ama toplu sipariş olursa sizlere birebir seat sport cooler yada forgenin intercoolerını üretip gönderebilirim
Oku Ekim 06, 2011, 02:31:22 #4
threshold

iyimiş...takdir ediyorum Wink

****  RC under construction  ****
Oku Ekim 07, 2011, 10:16:57 #5
egeturbo

teşekkür ederim sağolun
Oku Ekim 29, 2011, 18:50:27 #6
CafCaf