O detayı atladım, evet..
Garanti veya GÇK kapsamında değişen parçalar müşteriye iade edilmez. Peugeot'ya teslim edilmek üzere bayide saklanır veya Peugeot onayıyla imha edilir.
Bazı GÇK'lar ise önce kontrol et eğer x x x semptomları varsa parça değişimine git der. Bu gibi durumlarda kontrol yapılır ve değişim gerekli görülmediği takdirde parça değişimi yapılmaz.
Değişim yapılan GÇK'larda değiştirilen parça mutlaka ve mutlaka sisteme işlenir ve bunu tüm dünya bayileri aracınız için görebilir.
Zaten Peugeot bu gibi parçaları çok sıkı takip eder ve tutarsızlık olursa bayiye çok ciddi cezaları hatta yetki kaldırma gibi yaptırımlar söz konusu olabilir.
GÇK'larda ve Garanti işlemlerinde Peugeot'nun kendi bayinin müşterisi konumuna düştüğü için, Peugeot değişen parçalarını ve uygulanan işçilik saatlerini çok ciddi bir biçimde denetler.
aklıma bişi takıldı! kabloyu değişştirdik dediler tmm güzel kabloyu geri gönderiyorlar ona da tmm. eksi kutupdan çıkan kablo değişti dediler. kapağı kaldırım baktım bişi anlamadım ama güvendim tabiki de akü başlarındaki kablolarıda çıkarmışlarmıdır yada en azından eksi kutup başındaki kabloyu çıkarmışlarsa radyo frekansları bozulmazmı sıfırdan ayarlanması gerekmezmi eskiden öyleydi ama bendeki radyo frekansları aynen duruyordu??? şüphe düştü bak şimdi