207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 08:28:48
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ağustos 30, 2011, 20:13:18 #0
smtclk

ses sistemi

arkadaşlar merhaba aracıma ufaktan bi tesisat yaptırmak ıstıyorum arkaya bass amfi teyp fln. aracımın orijinal teybını sökp baska taktırcam acaba yol bilgisayarı (menzil,ort yakıt vs) etkilenir mi onları yine ekranda görebilir miyim.

Uploaded with ImageShack.us
Oku Ağustos 31, 2011, 22:16:05 #1
junker

Ynt: ses sistemi

Merhabalar,

Orjinal teybi çıkarttığınızda yol bilgisayarı değerlerini görmeye devam edebilirsiniz ama araç menüsüne erişemeyeceğiniz için saat vb. ayarlarınız bozulursa orjinal teybi takmak veya aracı pp ye bağlamak zorunda kalırsınız

Ancak takacağınız yeni ana ünitede wired remote girişi varsa direksiyon kumandası aparatı alarak hem direksiyon kumandasını kullanabilir hemde araç menüsüne erişebilirsiniz, ses sistemleri bölümünde satan bir arkadaş vardı ondan bilgi alabilirsiniz bu konuda.

İyi forumlar

Oku Eylül 15, 2011, 13:06:35 #2
smtclk

çok teşekkür ederim sistemi yaptım. orjinal teybi ve orjinal kapı kolonlarını bozmadan teybe dönüştürücü takarak hallettim. bagaja 25 cm rockford fosgate eski seri ve aynı markanın amfisini koydum sonuç mükemmel çok kaliteli bir ses alıyorum şuan. ucuzada maliyeti oldu. şöyle diyebilirim ki yaklaşık 1000-1500 tl ye yapılan tesisatlara bedeldir benimki çünkü öyle yapan çok arkadaşım var hepsinin arabasına bindim ses kaliteleri bnmkiyle eşdeğer. saygılar

Oku Eylül 22, 2011, 22:07:45 #3
derman

dönüştürücü derken orjınal teybı mı kullanıyorsun...
Oku Eylül 22, 2011, 22:46:02 #4
smtclk

aynen orijinal teyp. normalde amfi çıkışı yok orijinal teyplerde o yüzden amfi çıkışı için aparat takılıyo dönüştürücü deniyor.

Oku Eylül 24, 2011, 12:55:55 #5
twobye

1500 tl ver bana Cheesy sana neler yaptırırım ses tesisatı olarak Cheesy
öyle bir woofer bir amfi ile bitmez:D

1500 tl ye
çift takımı 100 tl den 4 çift mid bass takımı alırım jbl
ön kapı arka kapıları bu  aldıklarımla değiştiririm
kalan 2 çiftide arka pandizota yaptırırım yani pandizota 16 cmlik 4 tani mid bas olur.
Bagaja alpine in media markt ta satılan hazor sub bass ı var 270 tl onu alırım.

attimi sana 670 tl.
Altın uçlu kablo seti alırsın yeterli miktarda yaklasık 100 tl de o tutar ettimi 770.

300 400 civarına 4 kanal güzel bir amfi alırsın ettimi 1170.
kalan para ilede jvc yada sony yada pioneer ın 200 300 e satılan güzel cd calarları var
Birazda işçilik payı koy buna Cheesy

Oku Eylül 24, 2011, 16:54:40 #6
smtclk

kardeş ben bu söylediklerini şahinim olsun ona bile takmam Smiley 1500 tl bunlara verirken içim acır  Smiley
söylediğin dizayn pandizot hariç fena değil ama marka seçimin kullanacağn cihazlar çok yanlış bana göre çöp onlar Smiley tmm ses alırsın ama o verdiğin paranın sesini alamassın.

Abim bu işin içinde o yüzden ilgiliyim az çok anlıyorum bu işlerden. teypten başlamak gerekirse bi kere teyp olarak yeni modellerden alpine dışında hayatta takmam pioneer ında eski kasetcalarlarında takarım ek cd çalar takarak desteklerıim özellikle pioneer ın 9700 serisi. ama tercihim alpine dir. 2 çift mid takımı alırım oda mb quartz olur kapıdakilerde değiştirirm. 1 çiftte pioneer yada jbl in tweeterları var eski seri japon yapımları. ikinci eli temz olanlar 150 tl civarı falan onlarıda kemer üstlerine takarım. bagajada rockford fosgate ın woofer larından vazgeçmem alpinin pioneer ın bassları hikaye. gerçi rockfordlarında yeni seriler hikaye ama eski bende olan serisi mükemmel(rockford fosgate HE serisi) sadece bass vurmuyo frekans ayırma özelliği var. bendekinin 38 cm ini takarım. aynı markanın 4 kanallı güçlü amfileri var onuda taktım mı bana mısın demez Smiley

tabi benim bu söyledilerimi tedarik etmek biraz sıkıntılı iş olur çoğunun zten ikinci elini bulabiliriz temizini fln aramak meziyetli olur Smiley maliyetide 1500 biraz geçebiliri ama emin  ol senin anlattığından çok çok daha iyi ses alırsın. diceksin o kdar konuştun kendin niye yapmadın söyliyim hemen orijinali pek bozmak istemedim bide ailemle birlikte kullanıyorum fazla abartmak istemedim Smiley ama yapmak istersem bu saydıklarım olur hayalim bunlar Smiley

abimin 106 sı vardı onda çok sık denedik tesisat fln o yüzden bunlarda karar kıldım en son buna benzer birşeyde tutturmuştuk.

k.bakma kardeş birz çok konuştum Smiley

Oku Eylül 24, 2011, 20:35:41 #7
twobye

Kalite istiyorsan  ayrı.

İyi anlarım ses sisteminden.

Sen bana paradan haber ver.

Eski aracımda Hertz vardı mesela.
 Cd çalarlar hariç (2 adet vardı film izlemek için ayrı müzik dinlemek için ayrı  konsol kullanıyordum) tüm takım hertz di.

Ama clarion kullanabiliriz  yada bose  yada jl audio  bunlar ile HQ ses alırsın.

Ama Tek bir woofer a 1000 tl verecek paran varsa Cheesy

Oku Ocak 18, 2012, 10:28:38 #8
yavuzks

dönüştürücü dedikleri parça bu arkadaşlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kablo-aksesuar-stinger-svenr-anfi-deck-cevirici/detay/

Sınıfının Küçücük Kalpli Kocaman Çocuğu 207 1.4HDI...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan