renault un ceo sunun yaptığı birebir dinlediğim bir bilgidir fluence in meganın şasesinden bozma olduğu.yanlızca türkiye üretilip uzak doğu ülkelerinde ise samsung adında satılacagıdır.hedef zaten avrupa değil başka dünya ülkeleri olmuştur.nedeni ise meganın 2 sedanın avrupadaki başarısızlığıdır. 2004 yılının dizayn ve teknolojisinin makyajlanmış halidir.. ayrıca sizin ödül almış dediğiniz clio lar donanım olarak türkiyede satılan araçlardan cok cok farklı araçlardır. ek olarak doblo heryıl avrupadan ödül alır, volvo gecen yılın en iyi sedan larından secildi .hyundai america kıtasının bir parcasında devamlı yılın otomobili secilir ..sonuç olarak clio nun almış olduğu ödül şahsi olarak söylüyorum cok fazla itibar edilmez bence cünkü bi dobloya year of the van ödülünü veren kurumlar bi tepee ye veya caddy binmiş mi bilmiyorum..yazmış olduklarım kismi bilgilerimdir.yanlışım varsa kusura bakmayın
Elbette Fluence Megane şasine oturuyor çünkü Fluence Megane'ın sedan versiyonu! Araç sedan olduğu için de hedef Avrupa değil çünkü Avrupa'da sedan araçlara çok fazla talep yok, HB ve SW Avrupa için yeterli görülmüş. (Yeni C4 ve 308 gibi rakiplerinin de sedanları yoktur mesela...) Kaldı ki fluence zaten Samsung tarafından Kore'de üretiliyor. Bunların sebebi de Megane II sedanın Avrupa'daki başarısızlığı değildir zira Megane II sedan da Fluence gibi Avrupa pazarı hedeflenerek üretilmemiştir! 2004 yılının dizayn ve teknolojisinin makyajlanmış halidir derken yine tamamen bilgiye dayanmayan bir yorum yapıyorsunuz.
"Car of the year" ödülü araçların donanımına verilmez! Eğer öyle olsaydı; bu ödülü sürekli "premium" markaların alması gerekirdi. Bu ödül, kendi segmentinde diğerlerinden açık ara önde olduğu düşünülen ve segmentine tabiri caizse yeni bir soluk getiren araçlara verilir. Ödülle ilgili diğer söyledikleriniz de karışık. Volvo "en iyi sedanlardan biri seçildi" demişsiniz, benim bahsettiğim "car of the year" ödüllerinde "en iyi sedanlardan biri" diye bir kategori yok. Ayrıca Volvo'nun en iyi sedanlardan biri seçilmesi de doğal olurdu. Ben sadece Clio için parasını "hiç haketmeyen bir araç" tabirine itiraz ettim. Doblo'nun her yıl ödül alması ile ilgili fazla yorum yapamayacağım zira ticari araçlarla hiç ilgilenmedim fakat ödül alıyorsa "üretildiği amaç" için iyi bir araç olduğundandır. Bu tip ödülleri verenlerin Caddy ve Tepee'ye binmediklerini düşünemiyorum bile.
1.4 Trendy
(75HP, Manuel)