Gelişmiş Arama
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 08:01:48
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
:
Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü
»
Peugeot 207 Hakkında
»
Yolculuk Hikayeleri
»
ÖMRÜMDEN ÖMÜR GİTTİ....
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Topic Tools
Topic Tools
Yazdır
Ağustos 15, 2011, 01:07:06
red77
red77
Göster red77 son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster red77.
Polis Memuru
ÖMRÜMDEN ÖMÜR GİTTİ....
temmuz 2011... memleketim bitlis'e 10 yıl sonra gittim bir vesileyle(bu arada bursa'da ikamet etmekteyim). giderken elazığ'da radara yakalandım 78 km hızla. tabi anında 140 tl. neyse uzatmayalım. bitlisten dönerken erzurum üzerinden trabzon'un araklı ilçesine varmak ve karadeniz turu yapmak niyetiyle eşim ve 6 yaşındaki kızımla yola koyuldum. hayatımın en çileli yolculuğuna çıkmışımda haberim yok. bitlis'ten çıkınca muş ve bingöl kırsalından geçerken epey tedirgin bir yolculuk olmaya başlamıştı.
kazasız belasız erzurum'a vardım. çifte minareli medrese, taşhan gezildi ve tekrar yola koyuldum. hedef bayburt'u geçip trabzon'a varmak. bayburt'a kadar da sorunsuz bir yolculuk geçirdik çok şükür. bayburt çıkışında çok değerli karayollarımızın koyduğu tabelaya güvenerek çaykara yoluna girmeye karar verdik eşimle birlikte. haritadan baktık, ya gümüşhane üzerinden yada rize üzerinden yolu uzatarak gidilebiliyordu. biz bunun yerine daha kestirme görünen çayakara yoluna girdik böylece. ne de olsa karayolları kocaman tabela koymuş çaykara diye...
ilk başlarda herşey normaldi yol olarak. gitgide yol daralmaya ve tek şerit olmaya başladı. daldık ağaçlık bir arazinin içine. yavaş yavaş ta yol rampa olmaya başladı. ufak tefek bir kaç köyden geçtik. ara sıra çaykaraya şu kadar km diye tabelalar da görüyorum. gitgide tabelalar görünmez olmaya, köyler kaybolmaya başladı. yolda iyice sağlam rampa olmaya ve virajlarla dolmaya başladı. ben bu eziyetin 5-10 km sonra sona ereceğini düşünerek dakikalarca yol almaya devam ettim. eziyet biteceğine katlanmaya başladı sürekli. bir süre sonra yol toprak oldu. hala 5-10 km sonra bitecek diye umutluyum. aklıma da geri dönmek ise hiç gelmiyor.
işin kötüsü ise hava yavaş yavaş kararmaya başladı. saat yaklaşık 20:00 sıraları. ben ise başıma geleceklerden habersiz büyük bir azimle yolu bitirmeye çalışıyorum ama bitmek ne kelime yol daha çok çekilmez hale geliyor. hava tam kararmak üzereyken adını bilmediğim bir dağın zirvesine geldim ve bulutların içinde yol almaya başladım. bir ara önümde hiç unutmuyorum önümde gri bir megan belirdi. bir yol ayrımında durmuş ve nereye gideceğini düşünüyordu. ben de uzunları yakarak yol ayırmındaki tabelalara bakarak hangi yöne gideceğime karar verdim. iki tabela vardı biri uzungöl'ü diğeri de çaykara'yı işaret ediyordu. hiç duraksamadan çaykara yönüne saparak doğru yolda olmanın verdiği mutlulukla meganın yanından hızla geçtim. sonra o megan dağın tepesinde ne yaptı nereye gitti çok merak ediyorum.
ve malesef yolculuğumun en korkunç dakikaları o andan itibaren başlıyormuş. ha bitti, ha bitecek diyerek tırmandığım dağın inişi ise yolda mahsur kalmak, kaza yapmak, ölüm vb. korkularla başladı. o andan itibaren tek şeritli toprak bir dağ yoluna girmiş oldum. hava iyice karardı ve nerdeyim, napıyorum, nereye gidiyorum en ufak bir fikrim yok. yolun sol tarafı ise yaklaşık 70-80 derecelik bir açıyla ucu bucağını tahmin edemiyeceğim bir uçurum. zaten yol boyunca hiçbir şekilde soluma bakamadım. çok eğik bir yamaçtan s çizerek iniyorum ama en ufak bir fikrim yok nerelerde olduğuma dair. inanılmaz keskin virajlar var yolda. bazen bir kerede dönemiyorum ileri geri yaparak dönüyorum. yolun kenarında beni koruyacak en ufak bir korkuluk, taş,kaya, ağaç vs yok. santim kaydırsam uçurumdayım. arkada eşim ve kızım korkudan ecel terleri döküyor, bildikleri tüm duaları okuyorlardı. gözgözü görmüyor. zifiri karanlık.
tarif edilemez duygular ve korkular içinde aşağı iniyorum ama bitmiyor mübarek yol. çoook uzaklarda tek tük yanan karadenizin dağınık evlerinin ışıklarını görüyorum o kadar. etrafta başka hiç birşey yok. benden başka araba zaten yok. kazara karşıdan bir araba gelse kafa kafaya kalırız. ne o geçebilir ne de ben. geri gitmek mümkün değil, ileri zor gidebiliyorum zaten taşlık patika yolda. haliyle yol bu kadar kötü olunca 207 min altı sürekli yere sürtmeye başladı. bir de bu sıkıntı baş gösterdi.
bir ara 207 nin farları söndü. hayda farlar neden söndü diye sağa sola bakınırken neden sonra arabanın stop ettiğini fark ettim. bir müddet stop etmiş arabayla o yolda aşağı doğru ilerlemişim. hemen frene bastım ve tekrar çalıştırmak için marşa bastım. ve korktuğum başıma geldi ve araba çalışmadı. farlar sönüncede ortalık simsiyah oldu. o esnada eşim çok tedirgin oldu. soğukkanlılığımı koruyarak tekrar marşa bastım ve araba çalıştı. yola devam tabi yol denirse. yolda bir ara iki motorsikletli gördim bir yerde durmuş şakalaşıyorlardı, sanki şakalaşacak başka yer kalmamış yurdumda. ve bana acıansı ve meraklı gözlerle baktılar, bu garibim bu yolda ne arıyor diye. bastım geçtim yanlarından. kafamda bir sürü şey dönüyor bu çile bitecek mi diye.
yol boyunca beni ençok endişelendiren nokta ise yolun herhangi bir yerinin herhangi bir sebeple kapalı olmasıydı. o zaman ne yapadım bilmem. arabanın altını sürte sürte yola devam ettim. ve iki defa daha araba stop etti. farlar söndü zifiri karanlık oldu. çok şükür o uçurumlu yolu bitirip daha düzgün yollara girdim, yerleşim birimleri görmeye başladım. insan gördüm en önemlisi.
bir süre sonra ise arabanın arıza ışığı yandı. Depollution System Faulty uyarısı verdi. hemen bir arkadaşımı aradım ve ne anlama geldiğini sordum. kirli yakıtla ilgili olduğunu, bozuk yolda depoyu çok salladığını ve depo içindeki pisliklerin neden olduğunu söyledi. kenara çek ve 10 dakika bekle dedi. bekledim ama ışık yine yandı. zaten moraller bozuk, bide bu çıktı. ama ne olursa olsun konaklayacağım noktaya bu şekilde gideceğim dedim. saat olmuş 23:00.
açlıktan midemiz kazınıyor bu arada. yol kenarında bir lokantaya girdim ve ekmek arası köfte var mı dedim. var dedi, hazırladılar saolsunlar iki yarım ekmek. kasaya gittim ne kadar dedim 20 lira dedi. nolu ya dedim iki yarım 20 tl olur mu? efendim ekmekler büyükmüş ve içine tam porsiyon köfte koymuşlar ondan 20 liraymış. itiraz ettim, ben yarım ekmek istedim falan filan aldılar ekmekleri kestiler içini boşalttılar ve iki yarımı 10 lira yaptılar.
ve kabus gibi gece trabzon'un araklı ilçesinde son buldu. arabadan inince eşim ağlıyordu stresten... allah kimeseye böyle sıkıntılar yaşatmasın.
roman gibi uzun oldu. umarım sizi sıkmamışımdır. merak edenler olursa google da bayburt çaykara yolu yazarsanız bu yola ait fotoğraflar çıkıyor. yanlız benim o yolda gece ilerlediğimi unutmayın...
son olarak o yol 1915 yılında 1.dünya savaşında ruslar tarafından yapılmış...
1.6 DYNAMIC 120HP 2TRONIC
Ağustos 15, 2011, 01:36:06
qarrulous
qarrulous
Göster qarrulous son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster qarrulous.
Baş Komiser
Ynt: ÖMRÜMDEN ÖMÜR GİTTİ....
Yaa Allah korumuş vallaha sizi ne diyim, baştan aşağı okudum yazınızı ve hakkaten çok müşkül durumdaymışsınız. Google'dan da baktım güzergaha dediğiniz kadar varmış yani... Geçmiş olsun tekrardan ama çok şükür ki gene de burnunuz bile kanamadan atlatmışsınız bu olayı..
Yol bu işte arkadaşlar..
2010 Millesim 1.4 HDI
Ağustos 15, 2011, 09:07:16
MaDeN
MaDeN
Göster MaDeN son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster MaDeN.
Komiser Yardımcısı
Araç: Outdoor Premium HDI '12 Beyaz
Geçmiş olsun yol çok betermiş..
Ağustos 15, 2011, 09:15:46
shaddy
shaddy
Göster shaddy son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster shaddy.
Baş Komiser
Bir nevi korku filmi gibi olmuş...
Aslan Parçası
207 1.4 HDI Trendy Siyah
Ağustos 15, 2011, 09:21:16
omach
omach
Ziyaret et omach web site.
Göster omach son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster omach.
Baş Komiser
geçmiş olsun. roman gibi okudum... gündüz olsa çok zevkli olurmuş aslında ama Allah birdaha yaşatmasın...
"10 207 1,4 HDI TRENDY
Ağustos 15, 2011, 09:24:01
Woshborn
Woshborn
Göster Woshborn son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Woshborn.
Komiser
Araç: Diğer
2010 207TRendy 1.4 90 HP
Hemşerim çok geçmiş olsun.Harbiden film gibi gözümün önünden geçti okudum yazdıklarını.Bu arada ben de Bitlisliyim ama hemseri olduğumuza sevindim.
Forumda stikersız araç kalmasın..
Ağustos 15, 2011, 10:54:02
alidata
alidata
Ziyaret et alidata web site.
Göster alidata son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster alidata.
Genel Moderator
Baş Komiser
Araç: 2010 / 1.4Trendy / 90bg / 16V
1.4 Trendy 90bg 16V
Geçmiş olsun hemşehrim. Neyse ki hiçbir terslik olmadan atlatmışsınız.
Ben de Bitlis'te yaptım askerliğimi, çok güzel yerler oralar. Askerlik yüzündün çok iyi de gezememiştim, hep içimde kaldı. Bir fırsat olsa da arabamla gitsem, dönüşde de Karadeniz üzerinden gelirim diye düşünürüm hep. Tam da Bursa'dan, tam da hayal ettiğim yolculuğu yapmışsınız aslında (bazı yerleri sıkıntılı olmuş ama:) ). Toplam kaç km. yol yapmış oldunuz? Sizin araç da benzinliydi hatırladığım kadarıyla, herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?
Ağustos 15, 2011, 12:43:43
fatihRC
fatihRC
Göster fatihRC son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster fatihRC.
Emniyet Amiri
Araç: 207 rc lemans
# Benim Aslanım #
Valla sen anlattıkça ben ve eşimi o durumda hisettim, tedirgin ve korkmamak elde değil sağ sağlim döndün şükür.Hayattaki en iyi maceranıda yaşamışsındır unutmuyacağın.
RC Le Mans Turbo 185 Hp 280 Nm - HKS SSQV Blow Off Valve - S3 Dump Valve - BMC Karbon Fiber Cold Air Intake System - Downpipe - Katalizör İptali - Son Susturucu Egzos - Vogtland 35mm - Mobil 1 Synthetic Gear Lube LS 75W-90
Ağustos 15, 2011, 14:02:35
hakulas
hakulas
Göster hakulas son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster hakulas.
Polis Memuru
Araç: 207 1.4 90 hp Trendy 2-tronic 2009
Hayat Matematiktir..
İzninizle "Ohaaaaa" diyeceğim. O nasıl yol öyle... Çok geçmiş olsun size ve ailenize.
. Hakan ULAŞ
Matematik Öğretmeni
Bergama/İZMİR
Ağustos 15, 2011, 14:15:38
red77
red77
Göster red77 son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster red77.
Polis Memuru
Alıntı sahibi: alidata üzerinde Ağustos 15, 2011, 10:54:02
Ben de Bitlis'te yaptım askerliğimi, çok güzel yerler oralar. Askerlik yüzündün çok iyi de gezememiştim, hep içimde kaldı. Bir fırsat olsa da arabamla gitsem, dönüşde de Karadeniz üzerinden gelirim diye düşünürüm hep. Tam da Bursa'dan, tam da hayal ettiğim yolculuğu yapmışsınız aslında (bazı yerleri sıkıntılı olmuş ama:) ). Toplam kaç km. yol yapmış oldunuz? Sizin araç da benzinliydi hatırladığım kadarıyla, herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?
öncelikle yorum yapan ve sıkılmadan bu maceramı okuyan tüm dostlara teşekkürler...
toplamda yaklaşık 4500 km yol yaptım. tabi aralarda ekstra gezmeler oldu. aracım benzinli ama benzinle baş edemeyince lpg taktırmıştım mart ayında. bütün yolculuğu lpg ile yaptım ve allaha şükür hiç sıkıntı yaşamadan bitirdim yolculuğu. toplam yakıt masrafıma gelince 950 tl lpg 200 tl benzin. 200 km kadar belki daha fazla bir yolu dalgınlıkla benzinde gitmişim bu arada.
işin komik tarafı ise rizede ayder yaylasında lpg bitince benzine geçtim ve bir süre benzinle kullandım. ertesi sabah rizeye inince lpg yi fulledim. 50 tl lik te benzin aldım ve yola çıktım. lpg yi fulledim ama arabayı lpg ye geçirmeyi unutmuşum ve benzinde kullanmışım. yaklaşık 200 km yol gittim ve lpg azalmıştır düşüncesiyle lpg alayım dedim ama 1,5 tl lik lpg aldı gerisi tık yok. adam sanırım bizim pompa arızalı dedi ve ayrıldım oradan. ilerde başka bir istasyona girdim fulle dedim lpg yi yine tık yok. bu sefer pompacı dediki şamandra hava yapmıştır. bu şekilde ordu'ya kadar yol ladım. orduda zavoli yetkili servisini bulup durumu izah ettim. 250 km yol yaptım ama depo lpg almıyor dedim. bagajı boşalt dedi. bagajda da en az 20 parça eşya var. silme dolu. neyse uzun uğraşlar sonucu bagajı arka koltuğa boşalttım. adam plastik bir çekici alıp şamandraya vurmaya başladı. ama sağlam vuruyor. vana takılmış açılacak diye. epey bi şamandrayı hırpaladı amca fakat yine tık yok. uzatmayayım tekrar düştüm yollara. bir istasyonda benzin alırken neden sonra arabanın benzinde olduğunu farkettim. lpg deposu full dolu ve benzinde iken arabaya lpg doldurmaya uğraşmışım...
böyle korkutucu ve komik bir yolculuk oldu. ama harikaydı. çaykara yolu hariç, imkan olsa bugün yine aynı yerleri gezmek isterim...
1.6 DYNAMIC 120HP 2TRONIC
Ağustos 15, 2011, 14:19:33
Woshborn
Woshborn
Göster Woshborn son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Woshborn.
Komiser
Araç: Diğer
2010 207TRendy 1.4 90 HP
Alıntı sahibi: red77 üzerinde Ağustos 15, 2011, 14:15:38
öncelikle yorum yapan ve sıkılmadan bu maceramı okuyan tüm dostlara teşekkürler...
toplamda yaklaşık 4500 km yol yaptım. tabi aralarda ekstra gezmeler oldu. aracım benzinli ama benzinle baş edemeyince lpg taktırmıştım mart ayında. bütün yolculuğu lpg ile yaptım ve allaha şükür hiç sıkıntı yaşamadan bitirdim yolculuğu. toplam yakıt masrafıma gelince 950 tl lpg 200 tl benzin. 200 km kadar belki daha fazla bir yolu dalgınlıkla benzinde gitmişim bu arada.
işin komik tarafı ise rizede ayder yaylasında lpg bitince benzine geçtim ve bir süre benzinle kullandım. ertesi sabah rizeye inince lpg yi fulledim. 50 tl lik te benzin aldım ve yola çıktım. lpg yi fulledim ama arabayı lpg ye geçirmeyi unutmuşum ve benzinde kullanmışım. yaklaşık 200 km yol gittim ve lpg azalmıştır düşüncesiyle lpg alayım dedim ama 1,5 tl lik lpg aldı gerisi tık yok. adam sanırım bizim pompa arızalı dedi ve ayrıldım oradan. ilerde başka bir istasyona girdim fulle dedim lpg yi yine tık yok. bu sefer pompacı dediki şamandra hava yapmıştır. bu şekilde ordu'ya kadar yol ladım. orduda zavoli yetkili servisini bulup durumu izah ettim. 250 km yol yaptım ama depo lpg almıyor dedim. bagajı boşalt dedi. bagajda da en az 20 parça eşya var. silme dolu. neyse uzun uğraşlar sonucu bagajı arka koltuğa boşalttım. adam plastik bir çekici alıp şamandraya vurmaya başladı. ama sağlam vuruyor. vana takılmış açılacak diye. epey bi şamandrayı hırpaladı amca fakat yine tık yok. uzatmayayım tekrar düştüm yollara. bir istasyonda benzin alırken neden sonra arabanın benzinde olduğunu farkettim. lpg deposu full dolu ve benzinde iken arabaya lpg doldurmaya uğraşmışım...
böyle korkutucu ve komik bir yolculuk oldu. ama harikaydı. çaykara yolu hariç, imkan olsa bugün yine aynı yerleri gezmek isterim...
harbiden film gibisin.
Forumda stikersız araç kalmasın..
Ağustos 15, 2011, 14:54:35
kLiness
kLiness
Göster kLiness son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster kLiness.
Baş Komiser
milessim 1.4 75 benzin beyaz
okurken korkdum büyük gecmis olsun
Ahmet Özeren
Ağustos 15, 2011, 15:36:30
emreonur
emreonur
Göster emreonur son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster emreonur.
Komiser
Araç: 1.4 VTi Trendy
arkadaşım geçmiş olsun. köfte olayı bile başlı başına can sıkıcı, zor durumundan faydalanmak istemişler gibi.
sakarya taraklı - bilecik gölpazarı arasındaki yola da girmeyin, tanıdıklarınızı da sokmayın. geçen yıl kasım ayında geçtik, yol vs. yok, traktör tekerleğinin açtığı çukurdan gidiliyor. karayolları tabelalarına ve haritalara inanmayın.
Ağustos 15, 2011, 15:49:48
junker
junker
Göster junker son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster junker.
Site Admin
Emniyet Müdürü
Araç: 207 PREMIUM 1.6 HDI 5 KAPI (90)
Çok geçmiş olsun maalesef Türkiyede ne karayollarına ne işaretlemelere güvenilmiyor.
Herkese tavsiyem böyle yolculuklara çıkıyorsanız aracınızda en ucuzundan da olsa mutlaka bir navigasyon bulundurun, böyle anlarda nerede olduğunuzu ve en yakın yerleşim birimlerini görmeniz bir nebze panik yapmanızı engeller hemde en azından ne kadar yol kaldığını nerelerden geçtiğini vs. görüp yol yakınken dönebilme ihtimalinizde artar
Ağustos 15, 2011, 16:57:24
omach
omach
Ziyaret et omach web site.
Göster omach son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster omach.
Baş Komiser
Alıntı sahibi: red77 üzerinde Ağustos 15, 2011, 14:15:38
sen bi kurban kes bence
"10 207 1,4 HDI TRENDY
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------