207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 07:21:49
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Temmuz 23, 2011, 12:20:31 #0
Y.Orcun

Ford focus almayı düşünüyorum

Ablam evleneceği için ardına kadar tüplü pecomu ablama verip bende focus 1.6  109hp tdci hb tit. almayı düşünüyorum. arbanın artıları eksileri nelerdir ? bir çok forumu okudum araç içine çok ses alıyormuş falan onlar benim için sıkıntı değil fakat asıl aklıma takılan aracın yakıt performansı ? bir forumda aracın şehir için 7lt.nin üstünde olduğunu söyleyenler oldu. şehir dışı 6.1lt yakıyor diyen var :S  kimi diyor arac az yakıyor. bana bu rakalar fazla gibi geldi.

araç dizel fakat motoru büyük sizce yakıt performansı nasıldır ?

207 1.4 2 tronic 90hp Milessim.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Yigit-Orcun-Photography/115625241784298?ref=ts
Oku Temmuz 23, 2011, 12:29:27 #1
threshold

Ynt: Ford focus almayı düşünüyorum

merhaba,sorularına cevap değil ama yine de paylaşmak istedim;bundan ortalama 6-7 sene önce focus kullanıcısıydım rezalet bir arabaydı,geçen sene bir focus ile uzun yolculuk yaptım araba gayet başarılıydı,focustan nefret etmiş olmama rağmen arabayı her yönden tatminkar bulmuştum,konuyu ben de merak ettim forumu takip edecem Wink

****  RC under construction  ****
Oku Temmuz 23, 2011, 13:30:39 #2
Y.Orcun

merhaba,sorularına cevap değil ama yine de paylaşmak istedim;bundan ortalama 6-7 sene önce focus kullanıcısıydım rezalet bir arabaydı,geçen sene bir focus ile uzun yolculuk yaptım araba gayet başarılıydı,focustan nefret etmiş olmama rağmen arabayı her yönden tatminkar bulmuştum,konuyu ben de merak ettim forumu takip edecem Wink

eski kasalarına göre araç şu an çok farklıymış bazı forumlarda okudum. herkes araç içi sesten şikayetçi dışarıdan içeriye çok ses alıyormuş. ama benim kafamı asıl kurcalayan yakıt.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Yigit-Orcun-Photography/115625241784298?ref=ts
Oku Temmuz 23, 2011, 18:09:32 #3
psikologdeniz

focusla çok seyahat ettim 207 almasaydım ondan alacaktım bi arkadasta var bi de ustamın arkadasında var ikisi de aynı hp ve full depo 180 tl ile 750 km yol alıyorlarmıs ikiside aynı rakamı söylemişti

Oku Temmuz 23, 2011, 21:03:15 #4
threshold

ford un dizel motorlarını bildiğim kadarıyla PSA grubu üretiyor-yani motorları tıpatıp aynı

****  RC under construction  ****
Oku Temmuz 24, 2011, 09:23:05 #5
rgn06

2006 yılında focus ghia tdci vardı dedikleri gibi araç ses alıyor ama sony sistem müzik sistemi olması kesinlikle avantaj sağlıyor. tdci motor gerçekten çok keyifli bastığında araba altında kayıyor hızlanması cok iyi ama ben açıkcası o araçla fazla akıllı kullanamadığım için benim ortalama tüketim 7.2lt gösteriyordu. 80.000kmye kadar kullandık. serviste 15.000 bakımları 400 450 civarı tutuyor. triger vantilatör kayışı değişim 1400tl civarı turbo intercooler borusunu çatlatmıştım satarkende turboda hafif sıkıntı başladığını söylemişlerdi. ama benim en çok sinirimi bozan sey şarj dinomosu bozulup batıkentte çekici ile çektirmiş olmamdı. serviste bu sıkıntılar için genelde yaşanan sıkıntılar denmişti. ford her seye rağmen yol tutuşu hızlanmasıyla çok keyifli bir araç ama servisi cidden pejoya göre çok pahalı.
Oku Temmuz 24, 2011, 12:27:30 #6
fathzeybek

benim 2009 207 hdi im babamda 2007 focus dizel 110 luk var şunu söyleyim araç güzel sağlam ve güçlü ancak araç yol ve rzgar sesini deilde motor sesini gerçekten içeri çok alıyor bende rahatsız olmam die düşünüodum fakat öyle olmuor özellikle pejodan inip ona bindiğimde aracın motorunda bi sorun olduğnu düşündüğüm zamanlar bile oldu bu ses yüzünden ama motor ısındıktan sonra ses oldukça azalıor fakat motor çok güçlü biz arabayı dynoya sokmuştuk orda 119 beygir çıkmıştı direksiyonuda pejodan çok daha ağır beni en çok şaşırtan şey de o olmuştu direksiyon özellikle pejoya göre sert kalıo. araç emsallerine göre oldukça büyük özellikle arka koltuklar  ve diz mesafesi çok rahat.yakıt konusunda ise en son 10 gün önce uzun yola çıktım fordla 520 km ortalama yakıt tüketimi 4.9 lt hızım 100 110 arası araçta 5 kişi ve bagaj ayrıca klima sürekli 1.seviyede açıktı.aynı yolu pejoyla gittiğimde 4.2 gibi bi ortalamam oluo ama araçta sadece ben oluorum genellikle sonuç olarak araba güzel alınabilir
Oku Temmuz 24, 2011, 12:33:54 #7
fathzeybek

yazmayı unuttuğun bir iki şeyde focusların inanılmaz bi piyasası var özellikle dizelleri neredeyse peynir ekmek gibi satılıor bu yüzdende ikinci el fiyatları bence ederinden biraz daha yüksek seviyelerde değer buluor örneğin trend dizel focusa 100bin km de 30bin tl isteyenler var ama 2. el alıcaksan düşük km dizel bulmakta oldukça zor 
Oku Temmuz 25, 2011, 23:14:17 #8
Y.Orcun

Yorumlar için öncelikle teşekkür ediyorum.

Sesi çok alıyormuş ama yalıtım yaptırırsın falan dediler pek etkili olacağını sanmıyourm ama. Motoru güçlü dizel olması başlı başına benim için bi artı zaten. bayada geniş mesela bugun gölbaşına gittik arka tarafa oturan kuzenim sıkıştı bildiğin çocuk 2 büklüm kaldı bende uzun boyluyum koltuk resmen arak koltukla 1 karış mesafede. aracın dreksiyonu gerçekten baya sert ama hissediyorsunuz arabayı yani.

yaw bilmiyorum da araç çok mu yakıyor bana mı öyle geliyor. benim aracım sonuçta 1.4 benzinli hpsi düşük ondan mı acaba bilemedim.

sıfır almayı düşünüyorum netten araştırdım biraz zaten ben düşük km.de araç arıyorum. 30bin'de bi çok araba var fakat sıfırıyla neredeyse aynı krediyi 5bin tl. fazla çeker paşa paşa içime sindiği şekilde sürerim arabamı.

birde fluence var onuda düşünür gibi oldum.

Oku Ağustos 11, 2011, 03:36:39 #9
erhan77

Yorumlar için öncelikle teşekkür ediyorum.

Sesi çok alıyormuş ama yalıtım yaptırırsın falan dediler pek etkili olacağını sanmıyourm ama. Motoru güçlü dizel olması başlı başına benim için bi artı zaten. bayada geniş mesela bugun gölbaşına gittik arka tarafa oturan kuzenim sıkıştı bildiğin çocuk 2 büklüm kaldı bende uzun boyluyum koltuk resmen arak koltukla 1 karış mesafede. aracın dreksiyonu gerçekten baya sert ama hissediyorsunuz arabayı yani.

yaw bilmiyorum da araç çok mu yakıyor bana mı öyle geliyor. benim aracım sonuçta 1.4 benzinli hpsi düşük ondan mı acaba bilemedim.

sıfır almayı düşünüyorum netten araştırdım biraz zaten ben düşük km.de araç arıyorum. 30bin'de bi çok araba var fakat sıfırıyla neredeyse aynı krediyi 5bin tl. fazla çeker paşa paşa içime sindiği şekilde sürerim arabamı.

birde fluence var onuda düşünür gibi oldum.

bence focus almaktansa fluence tercıhım olur.. bilmiyorum renault araçlarına karsı hep bi yakınlık var ama gercektende piyasa olarak ,servis ağı yedek parça durumu göz ünunde tutulursa reno herzaman tercıhımdır..ayrıca reno  sunduğu EDC (otomatık dizel) şanzımanıylada son derece iddialı..kullananlar performans ve yakıt konusunda çok memnun..
focus a gelınce kullanan arkadaslarımın ortak sıkayetı ıçeriye ses alması tabı buna karsın iyi ses sistemı Wink ama tabı kı ford servıs ve yedek parça ağı olarak reno kadar başarılı değil.
kısacası ne kadar bi bütcen var bılemıyorum ama bence fluence   düşünebilirsin.
Oku Ağustos 11, 2011, 08:02:50 #10
Ozgur

Sıfır Focus alacaksan pahalı bir tercih olur derim. Eski bir Ford kullanıcısı olarak hiç bir Ford servisinden memnun ayrıldığımı söyleyemeyeceğim. Servisten sonra en az bir kere geri dönüp şu olmamış, bunu yapamamamışsınız deyip şikayet belirttiğim çok oldu. Yedek parça ve servis olarak da yeterince pahalı zaten.
Oku Ağustos 19, 2011, 16:02:33 #11
Y.Orcun

Sıfır Focus alacaksan pahalı bir tercih olur derim. Eski bir Ford kullanıcısı olarak hiç bir Ford servisinden memnun ayrıldığımı söyleyemeyeceğim. Servisten sonra en az bir kere geri dönüp şu olmamış, bunu yapamamamışsınız deyip şikayet belirttiğim çok oldu. Yedek parça ve servis olarak da yeterince pahalı zaten.

uzun süredir foruma girmedim yeni gördüm yorumunuzu kusura bakmayın. zaten bu paraya gidip fluencede alına biliyor hem vergi olarak hem özellik olarak fluence biraz daha önde. şimdi fluence bakmaya başladım tabi. bir yandan da ablam evleniyor şu an ona yoğunlaşmış durumdayız.

Oku Ağustos 29, 2011, 04:41:25 #12
vivare

ben bugüne kadar hyundai arabalara pek sıcak bakmasamda yeni elantrayı çok beğendim. donanım ve arabanın tipi mükemmel. yalnızca benzinli versiyonu var şu anda. bi deneme sürüşü yapmanı tavsiye ederim...
Oku Ağustos 29, 2011, 14:36:06 #13
207SW

kısa bir süre önce amcamlar f0rd focus collection aldılar konfor falan iyi kemikli bir araba ama yakıt olarak 6.1- 6.5 arası gidiyor ,şehir içinde ve ankara bizim araçlarla olan farkı 100 km 1 litre ortalama, 46.500 tl ye almışlar.. okadar para bence vermeye bilirdi ama sıfır araçlarda 46500 tl ye dizel fazlada alternatif yok,baktıklarımız 3008, cmax, fluence di ama 3008 full 50000 deviriyor cmax yakıtından cok şikayetci arkadaşım var bir depo ile 650 km gitmiyor şehir içi ...fluence de yakıt iyi ama güven vermiyo diye düşündüler .sonuçta focus aldılar.hayırlısı olsun inşallah.

J F
Oku Eylül 09, 2011, 00:09:26 #14
Y.Orcun

ben bugüne kadar hyundai arabalara pek sıcak bakmasamda yeni elantrayı çok beğendim. donanım ve arabanın tipi mükemmel. yalnızca benzinli versiyonu var şu anda. bi deneme sürüşü yapmanı tavsiye ederim...

elentra değilde accent blue düşündüm ama era 1.5 kullandım ben uzun yolda pek rahatlık vermiyor gibi ya da bilemiyorum bana mı öyle geldi.

kısa bir süre önce amcamlar f0rd focus collection aldılar konfor falan iyi kemikli bir araba ama yakıt olarak 6.1- 6.5 arası gidiyor ,şehir içinde ve ankara bizim araçlarla olan farkı 100 km 1 litre ortalama, 46.500 tl ye almışlar.. okadar para bence vermeye bilirdi ama sıfır araçlarda 46500 tl ye dizel fazlada alternatif yok,baktıklarımız 3008, cmax, fluence di ama 3008 full 50000 deviriyor cmax yakıtından cok şikayetci arkadaşım var bir depo ile 650 km gitmiyor şehir içi ...fluence de yakıt iyi ama güven vermiyo diye düşündüler .sonuçta focus aldılar.hayırlısı olsun inşallah.

focusun yakışı bana yüksek geldi biraz. onuda araştırdım ve araç elimizde yok deyip yollayanlarda oldu. fluence düşünüyorum şu an için etrafta kimi memnun kimisi memnun değil otoparkta bi denk gelebilirsem fluence kullanıcısyla konuşmayı düşünüyorum fakat para işi hala sıkıntılı toparlayamadık valla düğünümüz var bakalım ne olucak.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan