207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 06:47:38
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Haziran 27, 2011, 12:35:02 #0
ufukk

Cam Filmi - Performans ve Yasak Sorunu

Merhaba,
Yeni aldığım araca, bebeğimiz olduğu için, 1 numara cam filmi yaptırmayı düşünüyorum. Öncelikle şunları belirtmek isterim :
1. Perde yerine cam filmi tercih ediyorum çünkü camdan sıcak hava perdeye vuracak ve içerisi çok ısınacak. Ayrıca araçta orjinal perde olmayınca, sonradan takılanlara %100 güvenemiyorum. Yine de filmden sonra perde eklemeyi de düşünüyorum.
2. Amacım yazın arkadakileri güneşin sıcağından ve zararlı UV ışınlarından korumak. Kesinlikle aracın görüntüsüne birşeyler katma amacında değilim.

Bu bilgiler ışığında aşağıdaki sorularımı cevaplarsanız sevinirim :
1. Cam filmlerinin ısı ve zararlı ışın engelleme özelliği numaraya göre artıyor mu yoksa sadece görüntü mü değişiyor?
2. 1 numara cam filmi ile ceza yeme ihtimalim var mı? (Sadece arka yan camlara yapılacak.) 1 numara cam filminden dolayı ceza yiyen duydunuz/gördünüz mü? Eğer 1 numara filmden ceza yiyen varsa; bunlar cezayı yerken polisin öfkesini arttıracak hız/makas vs yapmışlar mı? (Benim hız sınırları da dahil tüm trafik kurallarına uyduğumu, bugüne kadar 2 tane adrese gelen yalan yanlış ceza dışında hiç ceza yemediğimi de eklemek isterim.)
3. Ankara'da iyi işçilikle film yapan bir yer tavsiyesi istiyorum. Tabii 1 ve 2'nin cevabına göre ihtiyacım kalmayabilir ama neyse Smiley

Şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2011, 12:37:18 Gönderen: ufukk »

1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Oku Haziran 27, 2011, 13:56:35 #1
Crazy Frog

Ynt: Cam Filmi - Performans ve Yasak Sorunu

ufukk öncelikle yeni aracın hayırlı olsun!! güle güle kullanın.

ben bu tarz işlere biraz uzak kaldım. Bende merak ediyorum cevapları. Aynı şekilde filmlenmesi gereken bir araç var bizde de.

Oku Haziran 27, 2011, 17:21:07 #2
RUNo_32

1)Isıyı kesmesi numaraya göre değişiyor fakat ışın engellemesi hakkında bilgim yok.
2)Bende Ankaradayım, O kadar çevirmeye girdim fakat "sende cam filmi var" diyen olmadı.(Önler 1 numara- Arkalar 2 numara cam filmi) Ankara'da daha esnekler herhalde diğer şehirlere oranla.
3)Benim yaptırdığım yer güzeldi işcilikleri fakat insan olarak pek sıcak davranmadılar. (150tl'ye yaptırmıştım)

Oku Temmuz 01, 2011, 22:30:51 #3
derman

ön camlar hariç yan arka ve arka cama film cektırp ceza yiyen hiç duymadım..hatta muayeneden eskı aracım ıle bu sekılde sorunsuz gecmıstım...ben sadece arka cama 2 numara lumar cektırdım gayet memnunm tavsıye ederım..

bence yanlara 1 numara arka cama 2 numara cektır..
Oku Temmuz 02, 2011, 11:57:14 #4
BlackLION

Merhaba,
Yeni aldığım araca, bebeğimiz olduğu için, 1 numara cam filmi yaptırmayı düşünüyorum. Öncelikle şunları belirtmek isterim :
1. Perde yerine cam filmi tercih ediyorum çünkü camdan sıcak hava perdeye vuracak ve içerisi çok ısınacak. Ayrıca araçta orjinal perde olmayınca, sonradan takılanlara %100 güvenemiyorum. Yine de filmden sonra perde eklemeyi de düşünüyorum.
2. Amacım yazın arkadakileri güneşin sıcağından ve zararlı UV ışınlarından korumak. Kesinlikle aracın görüntüsüne birşeyler katma amacında değilim.

1. Cam filmlerinin ısı ve zararlı ışın engelleme özelliği numaraya göre artıyor mu yoksa sadece görüntü mü değişiyor?
2. 1 numara cam filmi ile ceza yeme ihtimalim var mı? (Sadece arka yan camlara yapılacak.) 1 numara cam filminden dolayı ceza yiyen duydunuz/gördünüz mü? Eğer 1 numara filmden ceza yiyen varsa; bunlar cezayı yerken polisin öfkesini arttıracak hız/makas vs yapmışlar mı? (Benim hız sınırları da dahil tüm trafik kurallarına uyduğumu, bugüne kadar 2 tane adrese gelen yalan yanlış ceza dışında hiç ceza yemediğimi de eklemek isterim.)
3. Ankara'da iyi işçilikle film yapan bir yer tavsiyesi istiyorum. Tabii 1 ve 2'nin cevabına göre ihtiyacım kalmayabilir ama neyse Smiley

Şimdiden teşekkürler.

ben 1 ay kadar önce -1- numara film çektirdim..senelerdir istiyordum fakat fırsat olmamıştı..ancak minik oğlumla ilk uzun yol seyahatim öncesi, onun sağlığı için en sonunda yaptırdım..ön cam hariç tamamına..zaten yaptırdığım adam 207 lerin ön camına yapmamaya tövbeliydi  Grin çok zor oluyormuş..şiddetle tavsiye ediyorum..araç içi sıcaklığı ciddi anlamda dengeliyor..klimayı her zaman kullandığımdan çok daha düşük seviyede kullanıyorum..minik oğlumda(1 yaşında) eskisi gibi terlemiyor  Smiley 2 ve 3 numaraların gece görüşü düşürdüğünü düşünüyorum..ceza konusunda ise asıl olan karşıdan görünebilirlik olduğu için sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum..şimdilik bi sorun da yaşamadım..
Oku Temmuz 02, 2011, 12:07:18 #5
RUNo_32

Merhaba,

Şimdiden teşekkürler.

ben 1 ay kadar önce -1- numara film çektirdim..senelerdir istiyordum fakat fırsat olmamıştı..ancak minik oğlumla ilk uzun yol seyahatim öncesi, onun sağlığı için en sonunda yaptırdım..ön cam hariç tamamına..zaten yaptırdığım adam 207 lerin ön camına yapmamaya tövbeliydi  Grin çok zor oluyormuş..şiddetle tavsiye ediyorum..araç içi sıcaklığı ciddi anlamda dengeliyor..klimayı her zaman kullandığımdan çok daha düşük seviyede kullanıyorum..minik oğlumda(1 yaşında) eskisi gibi terlemiyor  Smiley 2 ve 3 numaraların gece görüşü düşürdüğünü düşünüyorum..ceza konusunda ise asıl olan karşıdan görünebilirlik olduğu için sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum..şimdilik bi sorun da yaşamadım..

aynen 2-3 numara geceleri çok kötü insan ürküyor sanki simsiyah bi yerde gidiyorsun sanıyorsun Smiley

Oku Temmuz 03, 2011, 18:41:01 #6
erhan77

bende aracımda cam filmi kullanıyorum en sevdiğim yönü güneş ışığını engellemesi ve aracın içini göstermemesi.   çünkü trafikte magandaların aracın  içindeki bayanlara bakması sinir bozucu olabılıyor ama film olunca anca kendıni görüyorlar Cheesy
yasak konusunda ben bursada yaşıyorum ve hiç filmden ceza yemedim yiyenide görmedim duymadım..en kötü bi arkadaşın ön camında vardı onu yırtmıstılar hepsi bu..
Oku Temmuz 11, 2011, 19:10:29 #7
ufukk

Bugün iş çıkışı Ziebart'a uğradım. Verdikleri fiyat 550 lira. (peşin) Ön yan camları da katarsam 640 lira... Taksitle bir %10 kadar daha artıyor.

350 lirayı gözden çıkarmıştım ama 550-650 lira gibi rakamlar vermek de pek akıl karı değil açıkcası. Üstelik aracımın camları da tasarımı nedeniyle küçük.

Ankara'da Llumar, 3M, Ziebart bayisi olup da; iyi işçilikle film yapan bildiğiniz bir yer varsa çok sevinirim arkadaşlar.

1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Oku Temmuz 11, 2011, 20:17:31 #8
endlesrain

Bugün iş çıkışı Ziebart'a uğradım. Verdikleri fiyat 550 lira. (peşin) Ön yan camları da katarsam 640 lira... Taksitle bir %10 kadar daha artıyor.

350 lirayı gözden çıkarmıştım ama 550-650 lira gibi rakamlar vermek de pek akıl karı değil açıkcası. Üstelik aracımın camları da tasarımı nedeniyle küçük.

Ankara'da Llumar, 3M, Ziebart bayisi olup da; iyi işçilikle film yapan bildiğiniz bir yer varsa çok sevinirim arkadaşlar.

gmg garage derim ankarada araç folyo kaplamada ve cam filmi konusunda işçiliği çok iyi. 3m cam filmini 350 liraya yapıyorlar.

2010 1.4 hdi trendy
Oku Temmuz 11, 2011, 21:13:49 #9
ufukk

Yarın bir ararım GMG Garage'ı. Teşekkürler.

1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Oku Temmuz 11, 2011, 23:23:24 #10
gauto

Yaşasın renkli camlar Smiley

Yakıtını yağını ver yeter...
Oku Temmuz 14, 2011, 11:32:39 #11
ufukk

Bugün hepsiburada'dan Mops marka, 5 parça perde seti sipariş ettim. (150 lira)

Film için GMG Garage'ın verdiği fiyat da yüksek geldi; 450 lira.

Şimdi perdeleri de aldığıma göre; daha ucuz filmler düşünmeye başladım. (Polis korkusu nedeniyle) Hepsiburada'da Elgard filmlerin 6 metre rulosu 18 lira; 2 rulo alsam; 50-60 lira da ustaya versem, en fazla 100 liraya hallolur gibi görünüyor. Ancak alacağım filmler ucuz da olsa; UV koruma özelliği olsun istiyorum. (RayBan vs Exess güneş gözlükleri gibi düşünün, 2'si de işlevsel ama biri diğerinin 10 katı pahalı...) Acaba elgard marka filmler, UV koruma özelliğine gerçekten sahip, güvenilir filmler midir?

Yine hepsiburada "çok açık siyah" renk tanımıyla satılan Modacar filmler var. Çok açık siyah olması daha iyi ancak markası beni düşündürüyor. Mail atıp filmlerin üreticisini sormayı düşünüyorum.

Sizlerin görüşleri nelerdir?

1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan