207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 06:19:49
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Mayıs 30, 2011, 21:41:23 #0
Dirt

Sag ön tekerlek

Şu araç bir gün sorun çıkarmasa resmen gidip ben vurucam duvara , öcümü almak için. Şu andaki sorunum , araç normal seyir halinde , ya da gaza basarken hiç bir sorunum yokken , ayagımı gazdan kestigim anda (yani araç boştayken), sanki sag önden biri asılıp aracı o yöne çekiyor , aynı zamanda sol ön taraftan da frene basma sesi (o ince ffff diye ses) geliyor. Servise götürdügümde daha dinlemeden rot balans yapalım diye teklif gelince aracı direk çıkardım , çünkü rot ayarımdan şu son 2 senede ilk kez memnunum ,bir daha ne yaptıgını bilmez yetkisiz servislerde bu işlemi yaptırmak istemiyorum . Bu neyden kaynaklanıyor olabilir , bi fikri tecrübesi olan var mıdır ?
Oku Mayıs 30, 2011, 22:17:47 #1
zafer1905

Ynt: Sag ön tekerlek

rot balanstan değilse eğer disk, balata, fren merkezi, direksiyon kutusu hepsinden olabilir

1,4 Hdi Trendly 90.8 Hp
Oku Mayıs 31, 2011, 08:30:20 #2
cenga03

Bu sorun tamamen fren sisteminden kaynaklanıyor. Fren merkezi, boruları ve diskleri kontrol ettir. Ama büyük birihtimal fren merkezinden kaynaklanıyor.

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Oku Mayıs 31, 2011, 09:14:13 #3
Mirkan72

kardeş öyle diyorsun da örnek vereyim kendimden rot balans yaptım 2 gün sonra sert bir çukura vurdum araba çekmeye başladı sağa tekrar götürdüm tekrar yaptırdım sorun kalmadı şöyle söyliyim bizim peugeot ların yol tutuşu açısından süspansyonları sert tutuluyor e haliyle böyle olunca arabada dökülüyor bir çukura sert vurduğun gibi araba direk bakım istiyor o gelen ses te balatalardan geliyor olabilir balkatalarını temizlet çünkü bende de vardı servisteki arkadaş balatayı biraz temizleyip törpüleyecem dedi ses mes olayı kalmadı anlayacağın durum vaziyet bundan ibaret denemekte fayda var...

207
Millesim
Köpekbalığı
Oku Haziran 01, 2011, 00:21:22 #4
Naman

Fren merkezi veya sabitliği bozulmuş kaliper gibi duruyor..
Oku Haziran 01, 2011, 13:15:05 #5
cenga03

kardeş öyle diyorsun da örnek vereyim kendimden rot balans yaptım 2 gün sonra sert bir çukura vurdum araba çekmeye başladı sağa tekrar götürdüm tekrar yaptırdım sorun kalmadı şöyle söyliyim bizim peugeot ların yol tutuşu açısından süspansyonları sert tutuluyor e haliyle böyle olunca arabada dökülüyor bir çukura sert vurduğun gibi araba direk bakım istiyor o gelen ses te balatalardan geliyor olabilir balkatalarını temizlet çünkü bende de vardı servisteki arkadaş balatayı biraz temizleyip törpüleyecem dedi ses mes olayı kalmadı anlayacağın durum vaziyet bundan ibaret denemekte fayda var...
Seninkinin rot ayarı olması normal balans ayarı tekerlekte yalpalamaya sebep olur sağa sola çektirmez. Ama arkadaş normal seyirde olmadığını söylüyor. Rot ayarı olsa sürekli çekme yapar. O yüzden bu şekilde açıklama yaptım.

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Oku Ağustos 12, 2011, 22:56:47 #6
ist_burak

benimkide aynı şekilde dostum hep bi sola yatık gidioz arabayla direksiyonu araba dururken bile elimle bırakıom düz o gene sola yatıo Smiley))
Oku Ocak 16, 2012, 16:19:18 #7
aydo

arkadaşlar lastik havalarınızı kontrol ettirin derim ben benim 207 de sola çekiyordu ön lastiklerin havasını 32 ye eşitledim çekme düzeldi... bence bi deneyin derim...
Oku Ocak 16, 2012, 17:07:48 #8
umit-ziya

Sadece belirli hiz araliklarinda yapiyosa ? Sol on tekerin bilyelerinden de olabilir ? Belli bi mesafe gittikten sonra aracin jant isilarini elinizle bi kontrol edin eger ikisi de esit se sikinti yok ama biri daha sicaksa araciniz o tarafa ceker ? O tarafta biseyler yolunda gitmiyo demektir sokup bakmak gerek

1.4 vti 95bg active
Oku Ocak 18, 2012, 10:19:44 #9
ist_burak

Ayni sorun bnde de war arkdaslar lanet olsun diorum artk servise gidiyorum rot yapio gonderio arac 2km sonra gene ayni arizada lastikten diorum ama kimsede anlamio ustada allaha emanet heralde Smiley) napcaz bilmiom bu arabayla Smiley
Oku Ocak 18, 2012, 11:56:05 #10
twobye

Sanayiye Git .

Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan