207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 06:19:03
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Mayıs 29, 2011, 00:07:14 #0
erhan77

Yol tutuşunu güçlendirmek ?

arkadaşlar başlık saçma gelebılır ama anlatmak istediğim konu şu bızım araçlarla ılgılı değil hyundai getz 1.4 benzınlı aracımızla alakalı..bilen bilir getzler kağıt gibi araçlar yanı sert ruzgar esse savrulan bı araç Smiley fakat bunun uzun yolda performansını arttırmak ve yola daha iyi tutunmasını sağlamak için.ne yapabılırız ?
geniş taban lastikler ve yay sayesinde biraz daha basarak bunu sağlayabılırmıyız ? ne dersiniz dostlar
Oku Mayıs 29, 2011, 12:54:46 #1
Mete

Ynt: Yol tutuşunu güçlendirmek ?

ben de 2 3 haftadır getz kullanıyorum ve evet rahatsızım bu konuda.şuan jant lastik için param yok ama kesinlikle 3.5luk yay alıcam. 5cm e gerek yok çünkü 207 gibi çamurluk arası çok mesafe yok getzde.

God created turbo lag to give the v8's a chance..
Oku Mayıs 29, 2011, 20:10:28 #2
207hdi

yeterli tabiki, çok farkedecek.   3.5 cm yay + geniş taban lastik. lastikle ilgili benim düşüncem 205 den geniş taban alma.

Oku Mayıs 29, 2011, 21:08:14 #3
erhan77

ben de 2 3 haftadır getz kullanıyorum ve evet rahatsızım bu konuda.şuan jant lastik için param yok ama kesinlikle 3.5luk yay alıcam. 5cm e gerek yok çünkü 207 gibi çamurluk arası çok mesafe yok getzde.

bncede çamurluk arası fazla mesafe yok oyuzden jant alırken bıle orjınalını alırım dıye dusunuyrm.yay konusunda şöylede bi durm var mesela suan ıcın orjınal halındeyken aracın konforu çok ıyı 207 gbı sert suspansıyna sahıp değil adamı en küçük çukurda sallamıyor ama acaba buna 3.5 cm yay takınca aşırı bı sertlık olur mu yani 207 nınkı gibi olur mu ondan şüphem var.
Oku Mayıs 30, 2011, 20:29:19 #4
erhan77

mete arkadaşım ben bi kaç forumda arastırma yaptım ve eibach 3.5 cm yay iyi diyorlar.özellıkle getz e uygulayan arkadaşlar var onlarda eibach tavsye ediyor ortalama olarak 300 350 tl civarı fiyatı varmıs..yol tutusunu gayet iyi arttırıyormus ve lastık jant almaktan daha ucuza geldiğinden öncelıkle yay yapmak mantıklı.
Oku Mayıs 30, 2011, 20:33:34 #5
RUNo_32

böyle diyorsunuzda yay taktırınca ciddi ciddi artıyor mu yol tutuşu ? örneğin; 60-70 le gidince lakkk diye direksiyonu çevirip el frenini çekince falan takla atmama durumu.....

Oku Mayıs 30, 2011, 20:39:29 #6
Mete

bncede çamurluk arası fazla mesafe yok oyuzden jant alırken bıle orjınalını alırım dıye dusunuyrm.yay konusunda şöylede bi durm var mesela suan ıcın orjınal halındeyken aracın konforu çok ıyı 207 gbı sert suspansıyna sahıp değil adamı en küçük çukurda sallamıyor ama acaba buna 3.5 cm yay takınca aşırı bı sertlık olur mu yani 207 nınkı gibi olur mu ondan şüphem var.

eibach pek düşürmüyor zaten , yani saf performans yok, konfor da var.O yüzden zaten süspansiyonlar 207den yumusak  tak tuk vurmaz diye düşünüyorum.ben bu yaz kesin takıcam bi yay , bizim burada bi yaylı getz var acaip güzel duruyor ama sanırım 5cm onun ki.o kadarına gerek yok.. ve haklısın , yay oturduktan sonra jant almak daha mantıklı gibi...

God created turbo lag to give the v8's a chance..
Oku Mayıs 30, 2011, 22:03:11 #7
erhan77

böyle diyorsunuzda yay taktırınca ciddi ciddi artıyor mu yol tutuşu ? örneğin; 60-70 le gidince lakkk diye direksiyonu çevirip el frenini çekince falan takla atmama durumu.....

abi takla atmama durumu olur mu bence olmaz çnkü getz gibi aractan zaten yuksek bı performans beklememek lazım ancak 5 cm yay takarsın bıde gnış taban lastık ozaman belkı derim..ancak ozaman sıkıntı olmaz ama getz zaten yuksek hızda ve ani manevrada hıc guven veren bı arac değil
Oku Mayıs 30, 2011, 22:05:47 #8
erhan77

pek dusurmuyordan kastın FK ya göre daha az alçaltıyor onu dıyorsan evet. Aynı ölçüde fk nın yayı  daha fazla dusuruyor.ama eibach bnce bu işt e en iisi çünkü adamlar sadece bunu yapıyor.ve kıme sorsam eıbach  diyor.hem daha fazla konfor hem daha iyi yol tutusu
Oku Mayıs 30, 2011, 22:12:08 #9
RUNo_32

abi takla atmama durumu olur mu bence olmaz çnkü getz gibi aractan zaten yuksek bı performans beklememek lazım ancak 5 cm yay takarsın bıde gnış taban lastık ozaman belkı derim..ancak ozaman sıkıntı olmaz ama getz zaten yuksek hızda ve ani manevrada hıc guven veren bı arac değil

valla sanki takla atcak gibi oluyor araba. hatta bi viraja sert girmiştim arkadaşım arkamdan gelirken dedi ki; senin sağ arka teker kalktı oğlum takla atıyordun nerdeyse...

Oku Ağustos 02, 2011, 13:53:18 #10
MaDeN

Daha dün Kia Rio'mu bu sebepten dolayı sattım.. Sad

207 outdoor aldım. Umarım o yüzümü güldürür..

Gerçekten iyi yol tutuş için öncelikle esnek bir şase şart..
Sonrasında ise max. performans için Coilover amortisör kitleri satılıyor.
Ben cadde tipi Koni'ler tavsiye ederim. Yaylarda ise Koni veya Vogtland kullanabilirsiniz..

Oku Eylül 21, 2011, 20:55:47 #11
BGR

Allah allah ben de 207yle donerken tirsiorum savurcak die, bi kere 1. Viteste savurmustu artik korkuyorm bi ara bos bi yerde zorlicam sinirini olccem :-) arkadasta corolla verso var cok iyi alio viraji benim 50yle almaya korktugum viraji 70le rahat donuyo :-)
Oku Eylül 22, 2011, 08:09:10 #12
shaddy

Allah allah ben de 207yle donerken tirsiorum savurcak die, bi kere 1. Viteste savurmustu artik korkuyorm bi ara bos bi yerde zorlicam sinirini olccem :-) arkadasta corolla verso var cok iyi alio viraji benim 50yle almaya korktugum viraji 70le rahat donuyo :-)

Garip, 2 yıl boyunca 207 mi kullandım ve yol tutuşu konusunda gayet memnundum. 2 yıl boyunca sadece 1 kere arka tekerleklerim 1 sn boyunca kaydı, onun da sebebi hep max 50 ile girdiğim döner kavşağa, yağmurun ilk yağıp yolun tozlarının hafif bir çamur edasında yolun üzerinde olduğu bir andı. bu da çok normal. Onun dışında 207 lerin yol tutuşları bence çok başarılı. Şu an yeni kasa Honda Jazz kullanıyorum. Arabada ESP nin bir değişik versiyonu olan VSA var.  207 ile girdiğim virajlara Jazz ile rahat giremiyorum.

Aslan Parçası
207 1.4 HDI Trendy Siyah
Oku Kasım 18, 2011, 15:19:56 #13
pirlantacocuk

Yay, ince yanak ve geniş taban lastik işlem tamam Wink

He paran varsa coilover tak bas iyice lastik yanağın ne kadar dar olursa direksiyonda o kadar iyi tepki verir 45 olur heralde gets e
Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan