Peugeot'nun 207 ile birlikte yaptığı kalite sıçraması; 508 ile bir adım daha ileriye gitti.
Citroen de C4'le kervana katıldı.
Bu ikinci sıçramadan sadece makyajla kısıtlı bir biçimde faydalanan 308; her ne kadar iyi bir araç olsa da; C4 varken tercih edilecek bir araç değil.
Aynı durum C5 için de geçerli; bu kez Peugeot'nun lehine yani ters yönde... C5 de ilk basamaktaki sıçramanın ürünü; 2. basamaktan sadece makyajlanarak kısıtlı düzeyde yararlandı; 508 varken C5 de alınmaz diye düşünüyorum.
ufukk Bey merhaba..
Bu aralar ben de yavaştan arabamı değiştirmeyi düşünmeye başladım.. Epeyi de bir aracı test ettim ve ilginç bir şekilde, diğerlerinin yanında nispeten eski kalan 308 beni en çok tatmin eden araç oldu. (Ferahlık, motor performansı, fiyat, malzeme kalitesi, makyajlı için donanım/fiyat)
Yeni C4 ü test ettim ve aracın basıklığını ve kapılardaki malzeme kalitesini beğenmedim.. Arka koltukta oturan eşimin görüşü ise benden daha kötüydü.
Diğer araçlar ise;
Astra; pahalı, motoru bence yetersiz,
yeni focus: bence fiyasko (torpido uzay mekiğinden fırlamış gibi)
megane: kötü
corolla: bana göre değil
mazda 3: pahalı
golf: o parayı o donanıma vermem,
jetta:pahalı vb..
Ha bu arada, hyundai ix 20 de aklımı çelen araçlardan biri ama fiyatı biraz yüksek.. (Dizel motorlu araçlar için konuşuyorum.)