207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 24, 2012, 21:12:36
Duyurular: 20 Mayıs 2010 Pazar İzmir Buluşmasına katılacaklar dikkat. DetaylaraBURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Şubat 14, 2011, 10:02:14 #0
fiaba23

Motor yıkatmak ve temizliği

günaydın iyi haftalar arkadaşlar...aklıma takıldı...bu bizim 207ler ve yeni nesil araçlarda motor suyla yıkanmıyor...temizliğini tozu toprağı nasıl yapcaz...Huh? daha önce bu temizliği yaptıranlar var mı?
Oku Şubat 14, 2011, 10:22:00 #1
cenga03

Ynt: Motor yıkatmak ve temizliği

Sonax ve Ziebart gibi firmalar bunları çok başarılı şekilde yapabiliyor. Servislerde de bu temizliği yaptırabilirsin.

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Oku Şubat 14, 2011, 10:30:40 #2
fiaba23

teşekkür ederim bilgi için...yılda bi kez yaptırsak yeter sanırım...
Oku Şubat 14, 2011, 10:52:57 #3
cenga03

Zaten kış aylarında yaptırmanın pek bi anlamı yok ama şu şekilde olabilir bir defa yaza girerken kış sonu bahar ayları gibi, bir kere de kış başlangıçı yaptırmak daha faydalı olur.

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Oku Şubat 14, 2011, 10:54:13 #4
Ozgur

Servisler "motorunuzu dışarıda yıkatmayın" diye ısrarla uyarıyor. Bilginize...
Oku Şubat 14, 2011, 14:57:26 #5
muratcan

ben peugeot açı da yıkattım, tertemiz oldu. yalnız leinden geliyorsa pazarlık yap.
Oku Şubat 14, 2011, 15:57:32 #6
muhammedcelik

ben bi tanıdıkta yıkattım sıkıntı olmadı ancak trafoyu iyice kapattık poşetle sonra su kullanmadan spreyle hallettik pırıl pırıl oldu
Oku Şubat 14, 2011, 17:07:08 #7
207hdi

şimdiye kadar kimle görüştüysem yıkamam dedi, elektronik aksam ile ilgili problem yaşanmış hep. bu yüzden halen bekletiyorum. .. aracın beyninde problem oluyormuş sanırım...

Oku Şubat 15, 2011, 11:46:43 #8

yıkamaya gerek yok zaten önemli olan üst kısmın temiz görünmesi, elimize hafif köpüklü bir süngerle buraları temızledıkten sonra durulayın, sonra cogu yıkamacıda boya koruma spreyleri olur, öyle bi yıkamacı bulun sıktırın onlardan gerekirse siz sıkın moturunuz tertemiz olur kir leke ıvır zıvır yapmaz, nemli bez ile eski günlerdeki gibi tertemiz olur Smiley oyle tazzikli su bastırmaya gerek yok sakat işler Smiley
Oku Şubat 15, 2011, 12:01:42 #9
cenga03

Servisler "motorunuzu dışarıda yıkatmayın" diye ısrarla uyarıyor. Bilginize...
Burada olay yıkatmak değil motorun üzerine bir sprey sıkılıyor sonra basınçlı hava tutularak temizlenmesi sağlanıyor.

Oku Şubat 15, 2011, 12:42:05 #10
terzuu

şimdiye kadar 3 değişik aracım oldu .
hepsinin motorunu ben yıkadım ve hepsindede servis bakımlarında yıkattım.
hiç sorun yaşamadım.su tabancasını hangi açı ve nereye tutucan çok önemli.
servisteki bi arkadaşla birlikte yıkamıştım ilk sonra çok kir gördüğümde ben de yıkamaya başladım.
yalnız servis kadar ince ayrıntıya girmedim hiç.

BİZE HER YER TRABZON...!
Oku Şubat 15, 2011, 14:34:20 #11
RUNo_32

bende bu olayı hep merak ediyorum zaten motor yıkama nedir _??

Oku Şubat 15, 2011, 15:13:52 #12
mhmtsbrl

abı servıs bır sıvı var onu vuruyor hertarafa baska bır sey yok ya.... hepsı yalan....
Oku Şubat 15, 2011, 15:35:21 #13
RUNo_32

eğer motorun dış kapaklarını yıkamaya motor yıkama diyorsanız ben yıkattırdım. hatta şu mavi sarı bi sprey var WD-40 diye onla her yerine sıktım. çok güzelde oldu tavsiye ederim.

Oku Şubat 16, 2011, 11:51:03 #14
fiaba23

en güzeli servise gitmek sanırım:)
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan