207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 24, 2012, 20:53:10
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Şubat 07, 2011, 18:54:23 #0
junker

Orjinal Teybi Değiştirdikten Sonra Tarih ve Saat Ayarlaması hakkında

herkese selamlar

bundan 2-3 ay kadar önce 207'm deki A tipi ekranı C ekranı ile değiştirmiştim

bugün fazlalıkları toplarken çıkan ekranı buldum ve ekranın sol tarafındaki 3 tane switch benzeri yuva dikkatimi çekti

sonra peugeot dökümanlarını inceledim

sanırım bu tuşlarla menüye girilip ayar yapılabiliyor bazı modellerde
bu switcler kabloyla uzatılıp torpidoya fln konulursa orj teyp olmadanda menüye müdahale edilebilir gibime geliyor
tarih saat sorunu yaşayan arkadaşların belki işine yarayabilir diye paylaşmak istedim

Oku Şubat 08, 2011, 02:31:21 #1
Ynt: Orjinal Teybi Değiştirdikten Sonra Tarih ve Saat Ayarlaması hakkında

hocam bunun için bir aparat var araştırırsan forumda bulabilirsin.
Oku Şubat 08, 2011, 19:39:18 #2
junker

aparat olduğunu biliyorum, elektronik hobisi olan ve uğraşmayı seven arkadaşlar için ilgi çekici olabilir diye paylaştım..

ayrıca araçlarımız bunun gibi upgradelere çok açık, benim aracım trendy sonradan eklediğim C ekranı, USB ve Bluetooth u sorunsuz kullanıyorum
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2011, 19:46:42 Gönderen: junker »

Oku Şubat 09, 2011, 00:37:44 #3
serkanca07

bu ekranı değiştirmek nasıl oluyor.zahmetlimi bilgi verirmisin..
Oku Şubat 09, 2011, 00:45:40 #4
junker

biraz elin yatkınsa pek bi zorluğu yok

ekranın olduğu siyah bölümün etrafındaki kromaj çıtayı tırnaklarına dikkat ederek çıkarıyosun önce
altında 2 tane torx vida var onları söküp o siyah plastiği komple dışarı alıyosun
sonra ekranı plastiğe bağlayan 2 torx vidayı da söküp ayırıyosun
soket iki ekrandada aynı bağlantı problemi yok
ancak A tipinden C tipine geçiş yaptıysan aracı PeugeotPlanet e bağlayı BSI den ekran tipini C olarak kodlamak gerekiyor

Oku Şubat 09, 2011, 13:29:09 #5
serkanca07

çok da zor değilmiş.daha önce  o bölgeyi sökmüştüm.peki ekranı nerden temin edebiliriz.fiyatı ne kadardır.
Oku Şubat 09, 2011, 13:36:26 #6
cenga03

aparat olduğunu biliyorum, elektronik hobisi olan ve uğraşmayı seven arkadaşlar için ilgi çekici olabilir diye paylaştım..

ayrıca araçlarımız bunun gibi upgradelere çok açık, benim aracım trendy sonradan eklediğim C ekranı, USB ve Bluetooth u sorunsuz kullanıyorum
Benim dikkatimi şu bluetooth olayı çekti onun için ekstra ne eklemek gerekiyor?

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Oku Şubat 09, 2011, 13:42:15 #7

biraz elin yatkınsa pek bi zorluğu yok

ekranın olduğu siyah bölümün etrafındaki kromaj çıtayı tırnaklarına dikkat ederek çıkarıyosun önce
altında 2 tane torx vida var onları söküp o siyah plastiği komple dışarı alıyosun
sonra ekranı plastiğe bağlayan 2 torx vidayı da söküp ayırıyosun
soket iki ekrandada aynı bağlantı problemi yok
ancak A tipinden C tipine geçiş yaptıysan aracı PeugeotPlanet e bağlayı BSI den ekran tipini C olarak kodlamak gerekiyor

hmm hocam bende kaç gündür bunu yapmayı arıyorum, ekranı nerden temin ettin ücreti nekadar, servistede bu işlemi uygulatabilirmiyiz?
Oku Şubat 09, 2011, 23:10:36 #8
junker

çok da zor değilmiş.daha önce  o bölgeyi sökmüştüm.peki ekranı nerden temin edebiliriz.fiyatı ne kadardır.

hmm hocam bende kaç gündür bunu yapmayı arıyorum, ekranı nerden temin ettin ücreti nekadar, servistede bu işlemi uygulatabilirmiyiz?

ben ekranı ebay den aldım kargoyla birlikte 90 eur a geldi
www.ebay.fr de "afficheur peugeot" diye aratırsanız bulabilirsiniz

yetkili servis de yapabilir bence niye yapamasın ama şimdi servicebox tan fiyatını kontol ettim 479,94 TRY görünüyor Cheesy
bide insaflarına göre işçilik tabi..

Oku Şubat 09, 2011, 23:19:13 #9
junker

araca peugeot'nun 6574 RL kodlu beynini taktım güzel tarafı aynı beyin üstünde usb girişi de var tek parçayla onuda hallettim

ancak 6574 RL nin çalışmasın için aracınızdaki RD4(teyp) in ref kodu 6574 PW olması gerekiyor. buda DAM no. 11802 ve üstü 207 lerde var. DAM no ya sürücü kapısındaki etiketten bakabilirsiniz
herkese iyi forumlar

Oku Şubat 09, 2011, 23:21:48 #10
207hdi

araca peugeot'nun 6574 RL kodlu beynini taktım güzel tarafı aynı beyin üstünde usb girişi de var tek parçayla onuda hallettim

ancak 6574 RL nin çalışmasın için aracınızdaki RD4(teyp) in ref kodu 6574 PW olması gerekiyor. buda DAM no. 11802 ve üstü 207 lerde var. DAM no ya sürücü kapısındaki etiketten bakabilirsiniz
herkese iyi forumlar
bir dakika, bir şey soracam. usb dediğiniz şu çakmak girişinde duran usb mi, yani flashdiski direk takabiliyor muyuz öyle mi? çok önemli Smiley

Oku Şubat 10, 2011, 10:29:39 #11
junker

herkese iyi forumlar

bir dakika, bir şey soracam. usb dediğiniz şu çakmak girişinde duran usb mi, yani flashdiski direk takabiliyor muyuz öyle mi? çok önemli Smiley

evet direk takabiliyoruz Wink

Oku Şubat 11, 2011, 16:13:07 #12
207hdi

dostum bunu arıyorum aylardır, çünkü arabayı alırken test aracı kullanmıştım.  onda da bundan vardı. peki nasıl yapacaz junker, bana bir yol göstersen. Smiley

ayrıca sizde peugeot planet mı var?
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2011, 18:35:49 Gönderen: 207hdi »

Oku Şubat 12, 2011, 01:14:33 #13
junker

dostum bunu arıyorum aylardır, çünkü arabayı alırken test aracı kullanmıştım.  onda da bundan vardı. peki nasıl yapacaz junker, bana bir yol göstersen. Smiley

selamlar
ben o parçayı ebaydan buldum, biraz pahalıydı (200 eur Cheesy) ama orijinallik takıntım olduğundan şansımı denemeye karar verdim
ilk sıkıntı olarak teybin uyumsuzluğu çıktı yeni araçtan çıkma bi teyp bulduk, ama sizin aracınız yeni sanırsam bu sorunu yaşamazsınız, bikaç mesaj önce onun bilgisini vermiştim
sonra iş tesisata geldi, peugeot sedre şemalarını inceledim; (-), aux ve CAN bağlantısını direk teybin arkasındaki soketten verdim, CAN bağlantısı için twisted pair kablo bulamadım, bi ses kablosunun içinden 2 damar çıkarıp birbirine dolayarak hallettim
(+) ucu orjinal şemaya sadık kalarak BSI modülüne kadar götürüp ilgili pine bağladım
mikrofon bağlantısı içinde diafon kablosunun içinden 2 damar çıkarıp kullandım
en sonda bütün kabloların ek yerlerini makaronlayıp üstünü bez bantla kapladım

peugeot planet bende yok malesef (program varda o USB arayüzü yok işte Cheesy)

onuda bakımları yaptığım servisten rica ettim sağolsunlar kırmadılar
pp de BSI den ve ekrandan bluetooth var olarak seçiliyor, radyo menüsünden de AUX 1 modu 'KLM Network Mute' olarak ayarlanıyor başka bişi yok

uğraşmak isteyen arkadaşlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım
onun dışında 207 de ihtiyacınız olan elektrik şeması varsa söyleyebilirsiniz Wink

herkese iyi forumlar

Oku Şubat 12, 2011, 01:47:43 #14

selamlar
ben o parçayı ebaydan buldum, biraz pahalıydı (200 eur Cheesy) ama orijinallik takıntım olduğundan şansımı denemeye karar verdim
ilk sıkıntı olarak teybin uyumsuzluğu çıktı yeni araçtan çıkma bi teyp bulduk, ama sizin aracınız yeni sanırsam bu sorunu yaşamazsınız, bikaç mesaj önce onun bilgisini vermiştim
sonra iş tesisata geldi, peugeot sedre şemalarını inceledim; (-), aux ve CAN bağlantısını direk teybin arkasındaki soketten verdim, CAN bağlantısı için twisted pair kablo bulamadım, bi ses kablosunun içinden 2 damar çıkarıp birbirine dolayarak hallettim
(+) ucu orjinal şemaya sadık kalarak BSI modülüne kadar götürüp ilgili pine bağladım
mikrofon bağlantısı içinde diafon kablosunun içinden 2 damar çıkarıp kullandım
en sonda bütün kabloların ek yerlerini makaronlayıp üstünü bez bantla kapladım

peugeot planet bende yok malesef (program varda o USB arayüzü yok işte Cheesy)

onuda bakımları yaptığım servisten rica ettim sağolsunlar kırmadılar
pp de BSI den ve ekrandan bluetooth var olarak seçiliyor, radyo menüsünden de AUX 1 modu 'KLM Network Mute' olarak ayarlanıyor başka bişi yok

uğraşmak isteyen arkadaşlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım
onun dışında 207 de ihtiyacınız olan elektrik şeması varsa söyleyebilirsiniz Wink

herkese iyi forumlar

bir önceki mesajında 90 € demiştin dostum?
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan