Gelişmiş Arama
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 24, 2012, 20:47:36
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
:
Facebook sayfamıza
BURADAN
ulaşabilirsiniz.
207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü
»
Peugeot 207 Hakkında
»
Versiyonlar
»
2011 207 Outdoor 1.6 HDI 90 HP ilk izlenimler
Sayfa:
1
...
3
4
[
5
]
6
Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Topic Tools
Topic Tools
Yazdır
Şubat 10, 2012, 10:45:28
Ozgur
Ozgur
Göster Ozgur son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Ozgur.
Baş Komiser
Araç: 2011 Peugeot 207 Outdoor 1.6 HDI Premium Voyage Paket
Hep 207...
Ynt: 2011 207 Outdoor 1.6 HDI 90 HP ilk izlenimler
Ben bırak Ankara-İstanbul'u, arabayı kapının önünden oynatmaya korkuyorum. Ortalık deli dolu, aracı kayan kayana. Böyle göz göre göre ve kaza yapacağını bile bile araç kullanan sürücü topluluğunu ilk kez Ankara'da gördüm.
Şubat 10, 2012, 11:06:03
207SW
207SW
Göster 207SW son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster 207SW.
Baş Komiser
Araç: 207 SW ACTIVE 1.6 HDI (90)
207sw
sadece ankara'ya has bidurum değil bu tüm türkiye'de var ben bütün illerde gördüm.. nerdeyse
J F
Şubat 10, 2012, 11:19:49
Ozgur
Ozgur
Baş Komiser
Hep 207...
Klasik İzmirli ve kar görgüzü olup da bu kadar yoğun karı sadece Ankara'da görünce insan ister istemez böyle düşünüyor.
Şubat 10, 2012, 12:06:11
MaDeN
MaDeN
Göster MaDeN son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster MaDeN.
Komiser Yardımcısı
Araç: Outdoor Premium HDI '12 Beyaz
dün deretepe gezdim vallahi ne rampalar çıktım.. delimiyim ne
yalnız bu mevsimler bulunmaz nimet gece çıkıp ufak ufak antreman yapmak lazım alışmak lazım ileride işe yarayabilir..
Şubat 10, 2012, 13:17:57
thanatas
thanatas
Göster thanatas son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster thanatas.
Polis Memuru
Araç: 207 Outdoor SW
Bende epey bi gezdim, pilavdan dönen kaşığı kırılsın ne yapalım.
Yoksa, arabayı hayatımızı kolaşlaştırmak için alıyoruz. Hele böyle zamanlarda kolaşlaştırmaz ise ne yapalım değil mi?
Mart 08, 2012, 16:54:53
Osman
Osman
Göster Osman son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Osman.
Polis Memuru
Araç: 207 1.6 HDi Outdoor Premium
1.6 HDi Premium Outdoor, beyaz renkte, 328 km'deki aracımdan edindiğim ilk izlenimler;
Aracın dış dizaynı çok çok güzel. Dizayn konusunda bence 207 ve 207 SW'ler, vw kaplumbağa kadar olmasa bile otomobil tarihinde kendine özgü bir yer edinecek olan araçlar. Gerçekten ortada çok başarılı bir dizayn var, 207'si olanlar araçlarına iyi baksınlar derim. İyi bakılmış br 207 her zaman revaçta olacak bir otomobil.
İç kısma gelince... Sâde bir tasarım var. Kumandalar direksiyonun yanlarındaki dört kolda toplanmış. Yerlerine ve hangisinin ne işe yaradığına alışınca kullanımı çok güzel ve kolay, çünkü hepsi el altında.
Koltukların dizaynı güzel, ön ve arka koltuklar rahat, ön yolcu koltuğunda da yükseklik ayarı var. Kafalık ayarları, arka koltukların isteğe göre parçalı yatırılması işlemleri, emniyet kemeri yükseklik ayarları hiç zorluk çekilmeden kolayca yapılıyor, ilgili mekanizmalar güzel çalışıyor.
Araç sürücü için güzel bir görüş açısı sağlıyor, çevreye hakim bir sürüş yapabiliyorsunuz. Yan dikiz aynalarının elektirikli ve ısıtmalı oluşları, sürücü tarafındaki dikiz aynasında ölü noktanın sıfıra yakın oluşu, ön yan camların buğusunu çözmek için yapılmış hava kanallarının sözde değil özde işe yaraması, klima grubunda bulanan bir düğmeye basarak tüm camlardaki buğuyu saniyeler içerisinde giderebilmesi çok başarılı ve güzel.
Cam tavan konusuna değinmeye herhalde gerek yok, güneşin kendini göstermediği bu mart ayında otomatik perdesini hiç kapatmadan kullandım. Tavan camına ve ön cam hariç diğer camlara, yaz aylarında gelecek ısıya karşı ek tedbir olarak renksiz film (Ziebart'ın renksiz diye tabir edilen cam filmleri çok hafif bir renge sahip, ısıyı %40, UV ışınlarını %99 engelliyor) kaplattım.
Araç fiyatına göre çok iyi donanımlara sahip ve bu donanımların hepsi de başarılı şekilde çalışıyorlar. Henüz şehir dışına çıkamadığım için hız sabitleme ve hız sınırlama sistemlerini deneyemedim.
Serviste taktırdığım alarm, araç kapılarının ve bagajın zorlanarak açılması ve araç içinde hareket algılanması esasına göre, aracın kendi anahtar kumandası ile çalışıyor, yaklaşık 15 günlük süre içinde gereksiz yere devreye girmedi. Alarm devredeyken yedek anahtar ile de kapıları açıp kapatabiliyorsunuz, kapattığınızda alarm yine devrede oluyor.
Araçta herhangi bir ses, tıkırtı yok. İnşallah kilometre ilerlediğinde de olmaz. Süspansiyonlar sert ama rahatsız edecek ölçüde aşırı değil, bu aracın yüksek oluşu ile de uyumlu. Yol tutuşu güzel.
Aracın görebildiğim tek zayıf yönü ses izolasyonu. Şehri içinde kullanırken dışarının sesini epeyce alıyor. Ziebart'ta ses yalıtımı yaptırdım ama çok fazla bir faydası olmadı. Ses sanıyorum yan camların kenarlarından içeriye sızıyor. Bu kadar kusur kadı kızında da olur, çünkü tespit edebildiğim başka bir kusuru yok.
Kapıları kilitlemek için kumandaya biraz uzun (yaklaşık 2 saniye) bastığınızda açık cam varsa onları da kendisi kapatıyor.
Araçla birlikte yangın söndürücü ve trafik seti geliyor. Her ikisinin de kılıflarının cırcırlı bantlarla bagaj halısına yapışabilmeleri sâyesinde ses yapmadan, savrulmadan durabiliyolar.
Aracın çekişi çok güzel ve dizelin torku müthiş. Yakıt konusunda ise 3-4.000 km'den sonra bir fikir sahibi olacağım.
Ayrıca henüz deneyemediğim bir çok küçük, güzel ve işe yarar özelliği var.
Son söz olarak; Parasını son kuruşuna kadar hak eden, kendisine yapacağınız bakım, ek donanım/ aksesuar harcamalarını da hak eden, başarılı, sevimli, kolay kullanımlı, kullanıcı dostu bir araç. Doğru bir seçim.
«
Son Düzenleme: Mart 08, 2012, 17:08:26 Gönderen: Osman
»
Mart 08, 2012, 17:42:48
Gülmira
Gülmira
Göster Gülmira son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Gülmira.
Polis Memuru
Araç: Outdoor Premium 1.6 HDi
Bende aracımın en çok cam tavan özelliğini seviyorum. Ayrıca aracımı dış görünüşü hoşuma gittiği için aldım. Direksiyon altındaki kolların kullanımı birazcık alışınca çok pratik. Birde arabanın altının yüksek olması ülkemin yolları için vazgeçilmeyecek bir özellik. Ülkemiz için bayağı pahalı olan yakıt konusunda da aracımızın cimri olması beni mutlu ediyor. Eğer 100 km hızı aşmadan giderseniz aracım 5 litrenin altında, 115 gibi hızlarda giderseniz 6 litrenin altında yakıyor. Örnek vermek gerekirse 99 km hızla 4.7 ve 119 km hızla 5.7 litre yaktı 100 km'lik mesafede, zamanla arabaya alıştıkça biraz daha düşeceğini düşünüyorum.
Aracımda eksiklik olarak gördüğüm özellikler ise; orta konsol dış görünüşe göre sade kalmış. Full bir araca bile ESP'nin konulmaması büyük bir eksiklik bence. Birde bozuk yollarda ve çukurlarda sarsıntısını fazlaca hissediyorum.
İlerisi için aracıma led gündüz farı ile ledli stoplar ve orta konsola bir multimedya ekran yerleştirmeyi düşünüyorum.
Özetle aracıma verdiğim parayı hakettiğini düşünüyorum. Aracıma bindiğimde kendimi mutlu hissediyorum ve devamlı yolculuk yapmak istiyorum.
Mart 08, 2012, 21:42:17
Osman
Osman
Polis Memuru
Aracı yakıt tasarruflu bir şekilde kullanma konusunda kişisel bir kaç şey söylemek istiyorum.
Yıllardır kullandığım araçları en az yakıt tüketecek şekilde kullanmaya dikkat ettim. Tasarrufa uygun sürüş şekli, şehir dışı kullanımlarda şehir içine göre kendini daha çok belli ediyor. Şehir dışı seyâhatlerde gideceğim yere biran önce ulaşmak yerine seyâhatin, yolun kendisinin, aracı kullanmanın, eşimle dostumla seyâhati paylaşmanın tadını çıkarmak daha fazla hoşuma gidiyor. Bu yüzden, trafik imkan veriyorsa 90 km sabit hızla kullanmaya çalışıyorum. (ilk defâ kullanacağım hız sabitleyici bu konuda işime çok yarayacak) Yol üzerinde hoşumuza giden yerlerde bol bol mola veriyorum. Seyâhatlerde bagajımıza koyduğumuz, iki açılır kapanır sandalye ve bir masa eşimle birilkte beğendiğimiz ağaç altında, su kenarında mola verip kamp ocağında birer kahve yapmamıza, çevrenin, doğanın tadını çıkarmamıza imkan veriyor. Bu sebeple yazın güzel havalarda mola yerlerine olan bağımlılığımız ortadan kalkmış oluyor. Birazcık felsefeye de girersek; Yolda yaşananlar, yolda görülenler varacağımız noktada göreceğimiz manzarayı da belirler. Varış noktasında, herkes kendi deneyimine, kendi tecrübesine bağlı bir manzara ile karşılaşır.
Son olarak; Trafik kurallarına uyarak, trafikteki insanların hayatına, kendi araçlarımıza verdiğimiz değerin en azından %50'si kadar değer verelim. Bu %50 bile kazaların çoğunu önlemeye yeter.
«
Son Düzenleme: Mart 08, 2012, 21:44:03 Gönderen: Osman
»
Mart 08, 2012, 22:49:26
MaDeN
MaDeN
Komiser Yardımcısı
yüksek lisans dan dolayı son birkaç haftadır sürekli Ankara - Kırıkkale yapıyorum..
Optimum dan çevre yoluna çıkıp kırıkkale 'ye gidiyorum dönerkende mamak üzerinden kızılaya dönüyorum
(gidiş-dönüş) ortalamam 4.3 lt/100 km..
ş.içi ortalamam da batıkentte oturmanın avantajı ile 5.5 lt/100 km yi geçmemeye özen gösteriyorum
biraz özensiz kullanıldığında araç müsrif olabiliyor..
tabi uzun yol ile ş.içi arasındaki farkın önemli kısmını uzun olan şanzıman oranları etkiliyor..
aracın memnun olmadığım noktaları 15.000km sınırında biraz fazla olan tıkırtılar ve ses sisteminin kötülüğü ile makaslı araç izlenimi veren arka süspansiyon..
genellikle memnunum..
Mart 09, 2012, 08:22:02
Ozgur
Ozgur
Baş Komiser
Hep 207...
Maden, hızın sanıyorum 90 km/h sabitti değil mi? Benim Ankara-İzmir ve Ankara-Adana seyahatlerim 110 ve 119 km/h sabit hızda 5.8-6.0 arasında değişiyor.
Mart 09, 2012, 09:44:29
thanatas
thanatas
Polis Memuru
Ben Konya gibi bir yere 110-120 arasında gidip gelince, 5.5 litre görüyorum. Ama bu ara kar ve kötü hava koşulları soğul 6.7 litreye kadar getirdi. Normalde şehir içinde 5.8 görüyordum.
Bu ara acayip arttık, ya da yol bilgisayarı beni yanıltıyor hesaplayınca çünkü yol bilgisayarın gösterdiği değerle alakası yok.
Sizin motorlar euro 4 mü yoksa euro 5 mi?
benimki euro 4.
Mart 09, 2012, 09:47:40
Ozgur
Ozgur
Baş Komiser
Hep 207...
Benim motor Euro 4. Konya yolunda 120 km'de 5.5 litre son derece iyi. Anlık ortalamadan söz etmiyorsun değil mi?
Mart 09, 2012, 09:49:05
thanatas
thanatas
Polis Memuru
Yok son depom 6.7 oldu tüm karlı ortamlarda kullandım. Dere tepe düz gidip, 2 ve 3. vites ağırlıklı kullandığım oldu. Biraz ona veriyorum.
Ama aklımın hep bir tarafını kurcalamıyor değil?
Mart 09, 2012, 23:20:28
MaDeN
MaDeN
Komiser Yardımcısı
Alıntı sahibi: Ozgur üzerinde Mart 09, 2012, 08:22:02
Maden, hızın sanıyorum 90 km/h sabitti değil mi? Benim Ankara-İzmir ve Ankara-Adana seyahatlerim 110 ve 119 km/h sabit hızda 5.8-6.0 arasında değişiyor.
85-90 arası değişiyor zamanda çok şey farketmiyor ama nakitte farkediyor..
Mart 10, 2012, 03:01:16
Osman
Osman
Polis Memuru
Arkadaşlar yakıt deposunu 50 litre olarak biliyordum, kitapçıkta benzinliler için elli litre, dizeller için 48 litre yazıyor. Sizin kitapçıklarda da aynı mı? Yoksa yeni modellerde depoyu mu küçültmüşler?
Araç 400 km'yi doldurduğunda yakıt göstergesi tam yarıdaydı. 48 litre üzerinden hesaplarsam tüketim şehir içi kullanımda 100 km'de 6 litre olarak çıkıyor. Anlık gösterge ise 6,5 - 6,6 gösteriyor.
Maden helal olsun kardeşim, fabrika verilerini yakalamışsın. Çok takdir ettim seni.
Sayfa:
1
...
3
4
[
5
]
6
Yukarı git
« önceki
sonraki »