207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 24, 2012, 20:47:12
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Şubat 04, 2011, 11:39:33 #0
Ozgur

2011 207 Outdoor 1.6 HDI 90 HP ilk izlenimler

Değerli Arkadaşlar;
Son zamanlarda forumda bir şeyler yazamıyor, son mesajlara bir göz atıyordum. Ancak; bir kaç gün önce eski mesajlarda "207 outdoor alacaktım, baktım çok problemleri var, vazgeçtim" diyen mesajlar gördüm. Onun için bir kaç satır karalayayım dedim. Zaten forumda da çok az outdoor sahibi var. 2011 modeller konusunda bir fikir vermek istedim.
Öncelikle şu söyleyeyim, benim aracım 2011, 1.6 dizel ve 90 HP. Satın alırken Voyage Paket ile almıştım. Henüz 3200 km'de. Satın alır almaz Sonax'ta "Yeni araç koruma" yaptırdım. Bir kez Ankara'dan İzmir'e, bir kez de Ankara'dan Bandırma'ya gidip geldim. Diğer mesafe şehir içinde kullanıldı. Uzun yol değerlendirmelerinden söz edeyim. Aracın bence en yararlı özelliklerinden biri hız sabitleme/sınırlama sisteminin olması. Şehirler arası giderken hızı 119'da sabitledim. Her iki yolculuğumda da ortalama 5.6 litre mazot tüketmişim. Kısa süreli 90 km. sabit hız denemelerim oldu; bu durumda yakıt 4.3 civarına kadar düşüyor ama sürekli 90 km biraz sıkıcı. Hız sabitlemeyi direksiyonun sol altındaki kol ve tuştan frene ya da gaza dokunmadan arttırıp azaltabiliyorsunuz (Bu özellik VW grubu gibi üst segment araçlarda yok).
Diğer özellik tavanın cam ve açılır kapanabilir olması, ister sunroof gibi yarıya kadar isterseniz arka koltukların başladığı yerin başına kadar açabiliyorsunuz. Bu size koşulsuz bir ferahlık sağlıyor. Saatlerce sürebilirim hissi veriyor.
İlk hızlanmaları ve rampalardaki çekişi mükemmel. Şimdiye kadar kullandığım dizel modeller içerisinde en iyilerinden. Hatchback 207'lere göre yerden yüksekliği biraz daha fazla. Ancak; ne virajlarda ne de yüksek hızda savrulma belirtisi dahi görmedim. Dolayısı ile yerden yüksek olması asla bir dezavantaj değil.
Yol bilgisayarı son derece yararlı ve tüm bilgileri gözünüzün önüne getirebiliyor.
Yaşım 40'ı devirmek üzere. Eskiden beri hem aracımdaki hem de evimdeki sistemlerden iyi ses almayı seven kulağı fena olmayan biriyim. Outdoor'a konan teyp diğer 207'lerinkinden farklı mıdır bilmiyorum ama ayarlarını düzgün yaptıktan sonra çok iyi ses veren bir teybim var. Arka kapılarda da hoparlor olması, ön konsola tiz sesler için tweeter yerleştirilmiş olması çok hoş özellikler.
ABS ve EBD sistemi çok iyi çalışıyor, bir kaç kez çok sert fren yapmam gerekti, hiç bir savrulmaya yol açmadan zımba gibi durdu desem yeridir. Görüntüde tek eksik ESP, onun da ciddi bir eksik olduğunu düşünmüyorum. Mantıklı kullanımlarda zaten gerek de yok.
Voyage paketin en önemli özelliklerinden biri aynaların kapılar kilitlendiğinde otomatik kapanması. Aynı zamanda sürücü tarafındaki cam kontrollerinin yanındaki bir düğme yardımı ile gerektiğinde içeriden de açılıp kapanması sağlanabiliyor. Serviste otomatik kapanmanın iptal ettirilebileceği söyleniyor ama ben düşünmüyorum.
Aracın klima ve ısıtma sistemi son derece güzel çalışıyor. Klima (ısıtma ve soğutma) otomatik ayarlanabiliyor. Sürücü ve yolcu tarafları için farklı sıcaklıklar seçebiliyorsunuz. Benzer şekilde bu kış günlerinde araca ilk binip çalıştırdığınızda teybin altındaki klima konrolünün en başında bir defrost düğmesi var, onu çalıştırdığınızda aracın her yerine sıcak/soğuk hava üflüyor ve buğulanma derdiniz kalmıyor. Ben ısıtma sistemini 25 dereceye ayarladım. Araç ilk çalıştığında açılıyor ve buğulanmaya böylece izin vermiyor.
Aracın orjinal gelen lastikleri Bridgestone, 205 ölçüde ve 4 mevsim lastiği. Böylece yaz ve kış lastik değiştirme derdi en azından bana göre yok. Jantlar alüminyum alaşım.
Voyage paketin içerisindeki iki özellikten biri de otomatik yanan farlar ve otomatik çalışan silegeçler. İlgili kollardan auto konumunu seçmeniz yeterli.
Aracı bagajı son derece ferah ve yeterli kullanım alanı sunuyor. Arka koltuklar tamamen yatabiliyor ve bagaj ön koltuklara kadar dümdüz bir yükleme alanına kavuşuyor. Önceki hafta 1.90 boyunda demonte bir gardrop satın aldım. Koltukları yatırıp yükledim. Hiç problem yok.
Aracın torpidosunda aydınlatma var, soğutma özelliği de bulunduğu için yaz mevsimi yolculukları son derece keyifli olacak. Torpidonun kapağında bile çeşitli not, bardak vs. koymak için bölümler var. Torpido kapağının hemen üst sol tarafında dışarıdan bağlanabilecek bir müzik aygıtı için soketler var. USB ya da başka bir müzik aygıtı bağlanabilir.
Aracın kapılarındaki, el freni yanındaki ve teybin altındaki gözler pek çok küçük eşyayı adeta toparlar nitelikte. Küllüğün olduğu yerde ve arkada bagajın sol üst tarafında 12 voltluk iki priz var. Bu da aile aracı görüntüsünü zenginleştiren küçük ama son derece yararlı özellikler.
4 cam otomatik. Arka tamponda park sensörü var, yaklaşma uzaklığı ve açısına göre sesli ve yol bilgisayarından görüntülü uyarı yapıyor.
Servis konusuna gelince; ilk 2500 km. bakımını İzmir'de Arkas Otomotivde yaptırdım. Düzgün, dürüst ve saygılı bir imajları var. Servis alanına sokmak istemiyorlar, söylediklerine göre daha önce müşterilerinin başına bir kaç küçük kaza gelmiş, onun için böyle davranıyorlarmış; ancak servis teknisyeni sürekli olarak aracın bakımı ile ilgili yanınıza gelip bilgi veriyor (örneğin aracınız şu an liftte alt takım kontrol ediliyor, aracınız liftten indi motor yağı ve sıvıları kontrol ediliyor, aracınız yıkamaya alındı vs...)(yeni araç sahibi miyim diye bana öyle davranıyorlar diye düşündüm, baktım ki herkese aynı davranıyorlar). O zaman bir şekilde tolere edilebilir. Bundan sonraki servis için Ankara'da olursam Göral'a, İzmir'de olursam Arkas'a giderim diye düşünüyorum. Aracı satın almadan önce araştırdığım kadarı ile servis ücretleri makul ve mantıklı.
Bu arada yeni araç satın alıp da gürültü ve tıkırtılardan muzdarip arkadaşlarım için söyleyeyim, aracımdan en küçük bir tıkırtı ve vuruntu sesi gelmiyor. Süspansiyonlar gayet iyi ayarlanmış, çukur ve kasislerde en ufak bir rahatsızlık vermiyor. 
Outdoor'un motor ve lastik gürültüsünden şikayet eden arkadaşlar da vardı, benim böyle bir şikayetim yok ya da 2011'lerde böyle bir dert yok.
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim; satıcıların kıl ve gıcık olarak tabir ettiği, titiz bir alıcıyım. Marka takıntım yok; ancak çok iyi bir araştırmacıyım. Bugüne kadar iş gereği çok fazla seyahat ettiğim ve çoğunu rent a car ile yaptığım için çok fazla araç kullandım, çok marka hakkında fikir sahibi oldum. Peugeot 207 Outdoor dizel versiyonu ve voyage paketi ile gerçekten çok hoş ve rahat bir araç. Hem spor hem de aile kullanımları için ideal. Çok basitçe şunu söyleyebilirim ki bu aracın sahip olduğu motor, kullanım, konfor ve güvenlik özelliklerini incelediğinizde "keşke şu da olsa" ya da "şunu da yaptırayım/taktırayım" diyebileceğiniz hiç bir özellik yok. Karter koruma bile konulmuş. Dolayısı ile ben ödediğim paranın her kuruşunu helal ediyorum. Hayatımda satın aldığım en güzel şey diyebilirim. Umarım outdoor almayı düşünenlere/kullananlara açıklayıcı ve yararlı olmuştur.
Bir kaç şey karalayayım diye başladım ama çok uzun olmuş, sonuna kadar sabredenlerin gözlerine sağlık. Hepinize iyi hafta sonları. 
Not: Aracımı çok mu övdüm bilmiyorum ama bir "maşallah" demeyi unutmayın. Kazasız belasız yolculuklar/sürüşler dilerim.      
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2011, 12:30:51 Gönderen: Ozgur »
Oku Şubat 04, 2011, 13:29:39 #1
vurgun

Ynt: 2011 207 Outdoor 1.6 HDI 90 HP ilk izlenimler

maşallah..... Wink
Allah kaza bela vermesin....

......:: 207 1.6 HDI ::......
Çoksa Tork'un Olmasın Korkun
Oku Şubat 04, 2011, 13:35:42 #2
muhammedcelik

maaşallah abii Allah kaza bela vermesin
Oku Şubat 04, 2011, 14:22:46 #3
cenga03

Maşallah Smiley

Kazasız belasız, yalnız birşey belirtmek istiyorum ben İstanbul' dayım ve hiç teknik servise Göral a gitmedim. Ama forumda özellikle şikayetler bölümünde bu servis için hiç iyi bahsetmiyorlar servis seçimini yaparken iyi bir araştırma yapmanız gerek bence nacizane tavsiyem  Wink

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Oku Şubat 07, 2011, 11:12:47 #4
Ozgur

Sevgili Cenga;
Göral da zaten Ankara servisi. Ben geçici görevle Ankara'da çalışıyorum. Ailem İzmir'de yaşıyor, o nedenle sık sık gidip geliyorum. Göral'dan çok arkadaş memnun değil; ama memnuniyetsizliğin de bir çok nedeni var. Araca rutin servis yaptırılacaksa zaten yetkili servisler arasında bir fark yok. Biz tüketici olarak yeter ki haklarımızın ne olduğunu bilelim. Aracımıza en azından servise gitmeden önce neler yapılacağını kılavuzdan bir okuyalım. Randevu alırken servis süresi ve maliyeti ile ilgili bilgi alalım. Forumu dikkatli izlersek daha aracının özelliklerini bilmeyen pek çok kullanıcı olduğunu görürüz. Özelliği bilmeyen kullanıcının servisin ne yapacağını bilmemesi çok normal olduğu gibi memnun olmasını beklemek de çok zor. Gerçekten servis hatası yaşayan, haklarını alamayan arkadaşlarım olduğunu da biliyorum; onlar için de sözüm meclisten dışarı diyorum.
Çok selamlar.   
Oku Şubat 07, 2011, 11:39:00 #5
cenga03

Sevgili Cenga;
Göral da zaten Ankara servisi. Ben geçici görevle Ankara'da çalışıyorum. Ailem İzmir'de yaşıyor, o nedenle sık sık gidip geliyorum. Göral'dan çok arkadaş memnun değil; ama memnuniyetsizliğin de bir çok nedeni var. Araca rutin servis yaptırılacaksa zaten yetkili servisler arasında bir fark yok. Biz tüketici olarak yeter ki haklarımızın ne olduğunu bilelim. Aracımıza en azından servise gitmeden önce neler yapılacağını kılavuzdan bir okuyalım. Randevu alırken servis süresi ve maliyeti ile ilgili bilgi alalım. Forumu dikkatli izlersek daha aracının özelliklerini bilmeyen pek çok kullanıcı olduğunu görürüz. Özelliği bilmeyen kullanıcının servisin ne yapacağını bilmemesi çok normal olduğu gibi memnun olmasını beklemek de çok zor. Gerçekten servis hatası yaşayan, haklarını alamayan arkadaşlarım olduğunu da biliyorum; onlar için de sözüm meclisten dışarı diyorum.
Çok selamlar.   
Bende İstanbul dayım derken bunu kastetmiştim. Yani Göral ın Ankarada olduğunu bunu belirtmemin sebebi başka alternatifler varken bile bile kötü unvanı olan bir servise gitmemeniz için sizi bilgilendirmek yönündeydi. Sonuçta tercih sizin aracınızı hangi servise götüreceğinize siz karar vereceksiniz. Kolaylıklar.

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Oku Şubat 07, 2011, 13:40:12 #6
Orkun

Ben de 2011 model bir 207 SW Outdoor 1.6i HDi sahibi olarak Özgür Bey'in yazdıklarına katılıyorum. Aracın iç tasarımının sürücüyü yormaması ve tavanın panaromik cam olması nedeniyle ferah bir hacme sahip olması sınıfındaki diğer araçlara göre oldukça önemli bir fark... İç gürültü konusunda ise çok olumlu veya olumsuz sözler sarfetmek istemiyorum. Sonuçta ödediğiniz rakamın karşılığını alıyorsunuz. Daha sessiz bir araca sahip olmak istiyorsanız öncelikle SW/HB türü değil de kesinlikle sedan bir otomobil tercih etmelisiniz. Motor gücü ve yakıt tüketimi konusunda gerçekten optimumu yakalamış PSA mühendisleri... Yol tutuşu konusunda ise ne yazık ki aynı performansı göremedim. Araç 170 km/sa hıza çıktığında (ki daha üst hızlara çıkma fırsatını henüz bulamadım) yan rüzgarlara olan tepkisi biraz zayıf geldi. Aracın HB modellerden 20 mm yüksek olması sanırım bu noktada olumsuz bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç itibarıyla ailece şehiriçi ve arası kullanıma elverişli, yakıt tüketimi konusunda tutumlu bir otomobil. Hafif yük nakliyatında bile kullanılabilir olması gerçekten güzel bir olay. Performans-hız tutkunu arkadaşların zaten SW türüne yönelmeyeceği aşikar... Kanımca Türkiye'ye ihrac edilen modellerde 109 PS'lik HDi motor seçeneğinin de olması gerekirdi. Navigasyon, bi-xenon ve sürüşe duyarlı yönlendirmeli ön farların Türkiye'deki hiçbir donanım seçeneğinde olmamasını bir türlü anlayamıyorum...
Oku Şubat 07, 2011, 14:34:18 #7
cenga03

Ben de 2011 model bir 207 SW Outdoor 1.6i HDi sahibi olarak Özgür Bey'in yazdıklarına katılıyorum. Aracın iç tasarımının sürücüyü yormaması ve tavanın panaromik cam olması nedeniyle ferah bir hacme sahip olması sınıfındaki diğer araçlara göre oldukça önemli bir fark... İç gürültü konusunda ise çok olumlu veya olumsuz sözler sarfetmek istemiyorum. Sonuçta ödediğiniz rakamın karşılığını alıyorsunuz. Daha sessiz bir araca sahip olmak istiyorsanız öncelikle SW/HB türü değil de kesinlikle sedan bir otomobil tercih etmelisiniz. Motor gücü ve yakıt tüketimi konusunda gerçekten optimumu yakalamış PSA mühendisleri... Yol tutuşu konusunda ise ne yazık ki aynı performansı göremedim. Araç 170 km/sa hıza çıktığında (ki daha üst hızlara çıkma fırsatını henüz bulamadım) yan rüzgarlara olan tepkisi biraz zayıf geldi. Aracın HB modellerden 20 mm yüksek olması sanırım bu noktada olumsuz bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç itibarıyla ailece şehiriçi ve arası kullanıma elverişli, yakıt tüketimi konusunda tutumlu bir otomobil. Hafif yük nakliyatında bile kullanılabilir olması gerçekten güzel bir olay. Performans-hız tutkunu arkadaşların zaten SW türüne yönelmeyeceği aşikar... Kanımca Türkiye'ye ihrac edilen modellerde 109 PS'lik HDi motor seçeneğinin de olması gerekirdi. Navigasyon, bi-xenon ve sürüşe duyarlı yönlendirmeli ön farların Türkiye'deki hiçbir donanım seçeneğinde olmamasını bir türlü anlayamıyorum...
Bende katılıyorum şu donanım olayına adamlar kullanamayız falan diye düşünüyorlar bizi galiba  Grin

Şaka bi tarafa zaten vergiden dolayı yükselen araç fiyatlarının adamlarda farkında bu donanımları almak yerine bir üst segment araç almak daha mantıklı aslında çünkü donanımda arttıkça fiyat katlanarak artıyor malesef böyle bir ülkede yaşıyoruz.

Oku Şubat 19, 2011, 11:31:11 #8
crazy06

Özgür kardeş öncelikle aracın hayırlı uğurlu olsun adaşımsın aynı zamanda
aynı arabadan aynı paketten bende aldım 2011 model ankara göral peugeuttan gayet memnunum megane 2 benzinli aracım vardı takasa verdim bunu aldım özellikle yakıt konusunda çok farketti araçtan gayet memnunum olumsuz düşünen arkadaşlar iyi düşünsünler iyi test etsinler araç süper bir araç tavsiye ederim
Oku Şubat 20, 2011, 09:19:42 #9
Ozgur

Adaş;
Çok memnun oldum. Kasım 2011'de mi aldın, renk beyaz mı?
Oku Şubat 21, 2011, 12:46:01 #10
crazy06

Evet renk beyaz 36000 tl ye aldım ankara göralden
Oku Şubat 21, 2011, 13:48:04 #11
Ozgur

Crazy;
Senin de aracın hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanmanı dilerim. Göral'dan Kasım ortasında aldıysan bir iki günlüğüne showroom'da duran bir araç vardı. Satıldı demişlerdi. Onu inceleme fırsatım olmuştu. Belki de senin aracındır. Smiley
Oku Mart 08, 2011, 08:43:42 #12
nero

arkadaşlar aranıza yeni katıldım.aracı teslim almadım.1 hafta sonraya gün verdiler.207 sw outdoor siyah(dizel).Sormak istediğim birkaç soru var.yardımcı olursanız sevinirim.Arabanın yakıt seyri kaç km.den sonra düzeliyor.İlk bakım ve sonraki bakım km.ne kadar aralıklı oluyor.Yakıt düzeldikten sonra ortalama normal şartlarda Smiley şehiriçi ve şehirlerarası kaç km.gidiyor.Birde çok basit olarak dizel arabada devir ve çalıştırma esasları nelerdir.Yardımcı olursanız sevinirim.
Oku Mart 08, 2011, 08:56:34 #13
Mete

arkadaşlar aranıza yeni katıldım.aracı teslim almadım.1 hafta sonraya gün verdiler.207 sw outdoor siyah(dizel).Sormak istediğim birkaç soru var.yardımcı olursanız sevinirim.Arabanın yakıt seyri kaç km.den sonra düzeliyor.İlk bakım ve sonraki bakım km.ne kadar aralıklı oluyor.Yakıt düzeldikten sonra ortalama normal şartlarda Smiley şehiriçi ve şehirlerarası kaç km.gidiyor.Birde çok basit olarak dizel arabada devir ve çalıştırma esasları nelerdir.Yardımcı olursanız sevinirim.

hayırlı olsun şimdiden.
aracın yakıtı kullandıkça düşecek,tahminim 5bin kmden sonra seyri tam olarak oturmuş olur.
çalıştırma esaslarında söyleyebilecegim şey her çalıştırdıgınızda gaz vermeden 1.5- 2 dk bekleyin , aracı kapatırken de en az 30 saniye turbonun yaglanmasını bekleyin , bu aracınızın turbo ömrü için önemlidir,şehirlerarası veya uzun mesafe yol yaptıktan sonra en az 2 3 dakika rölantide bekletin.
klima açıkken arabanızı hemen kapatmayın , önce klimayı sonra da arabanızı kapatın.
şehirlerarası sabit hızla 900-950 km (full depo) gidebilirsiniz diye düşünüyorum , şehiriçi bi fikir yürütmek zor çünkü her insanın kullandıgı güzergah farklıdır , trafigi farklıdır vs.
ilk bakım 2500km deki ücretsiz bakım ( bakım dedigime bakmayın , aracınızla ilgili bi sıkıntı var mı , yag eksiltmiş mi farları çalışıyor mu falan diye öylesine bakar gönderirler Smiley )ama emiin degilim, kaldırılmış olabilir bu bakım , bazı servisler iptal ettiler bu uygulamayı.

devir olarak şunları söyleyebilirim ,dizel arabalarda yüksek devirin herhangi bi katkısı yok , aksine tüketimi artırır.ben kullanırken (sollamalar falan hariç) 3bin500,4bin devir üstüne çıkmadım çünkü zaten turbonun en verimli ve tork egrisinin en yüksek oldugu devirler 2500-3500 arasıdır.bu devirler arası kullanırsanız ivmelenmeleriniz hem daha seri olur hem de aracınız daha az yakıt tüketir.dizel araç sahibi olarak biraz dolmuşçu olup seri vites değiştirmemiz gerekiyor Smiley
« Son Düzenleme: Mart 08, 2011, 09:03:13 Gönderen: mete »

God created turbo lag to give the v8's a chance..
Oku Mart 08, 2011, 09:17:49 #14
nero

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Arabamı teslim aldığımda bilgi paylaşımında bulunacağım.İyi günler. Cheesy
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan