207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 24, 2012, 16:45:23
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Aralık 04, 2010, 22:49:03 #0
outdoor

Fethiye macerasından bir kesit

Arkadaşlar, bayramda Fethiye'deydim. Bilirsiniz, Ölü denize yamaç paraşütü atlayışları ünlüdür Fethiye'nin. Hem arabanın yeni olması, kullanma ve denem hevesim, hem de meraktan atlayış yapılan pisti görmek istedim. Pist, Babadağ'da, 1800 metre yüksekte. 2000 metrede de bir pist var.

Yola vurdum. 0'dan 2000 metreye yolculuk başladı. Sanırım yarım saat kırkbeş dakika kadar sürmüştür. Sürekli tırmanış, yol toprak, taşlı. Yer yer tek araç genişliğine düşen, bazen virajın ve tepenin ardında yolun devamını göremeyeceğiniz kadar dik nıktaları olan, gerçekten zaman zaman insanı ürperten bir yol. Özellikle zirveye yaklaşılan bölgede zemini beton kilitli taşla kaplamışlar ama buralarda karşıdan başka bir araç gelmemesi için dua ediyorsunuz. Çünkü iki aracın yanyana geçmesi hayli zor ve yolun bir tarafı sıfırından itibaren uçurum.

Hava gittikçe tatsızlaştı. Sis, rüzgar, kasvetli bir hal aldı. 1800 metredeki ana piste varınca, atlayış için havanın uygun hale gelmesini bekleyen birkaç kişi gördüm. Arabayı parkedip, hem muhteşem, hem korkutucu manzarayı seyre daldım. Havanın düzelmeyeceğine kanaat getiren paraşütçüler toparlanıp gittiler. Ben de bir yukardaki, yani 2000 metredeki piste çıkmaya karar verdim. Buranın yolu daha da dik ve dardı. Hatta bir yerde, yolun iki tarafı da sıfırından uçurumdu. Gerçekten korkutucuydu. Aynı zamanda da zevkliydi elbette. Arabam güven veriyordu. En büyük güvencem de oydu. Yolda kalmayacağına, kaymayacağına, bana sorun çıkartmayacağına yemin eder gibiydi.

2000 metrede hava iyice bozdu. Rüzgar fırtına halini aldı ve hava ciddi biçimde soğudu. Bu nedenle oranın manzarası ile fazla ilgilenemeden tekrar arabaya binerek dönüş yoluna koyuldum.

Arabam, kısa bir zaman içinde 0-2000 ve 2000-0 metre yaptı yani. Bana mısın demedi, tık demedi, beni hiç endişelendirmedi. Çok değişik, güzel bir gün yaşattı bana.

1800 metre yükseklikten Ölü deniz:

Burası 1800 metredeki atlayış pisti. Görüntüsü bile korkunç...

Burası da Kelebekler Vadisi:

Bu da olayın kahramanı... Smiley

Oku Şubat 04, 2011, 17:27:17 #1
alidata

Ynt: Fethiye macerasından bir kesit

Keyifle okudum ve fotoğraflara baktım. Hatta biraz daha fotoğraf olsa keşke dedim. Zaten beğeniyordum, Outdoor'lara biraz daha özendim. Bu topici keşke daha önce okumuş olsaydım diye de kızdım kendime.
Güzel anlatımınızla ve fotoğraflarınızla paylaştığınız için teşekkür ederim.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan