207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 11, 2012, 20:03:33
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Temmuz 31, 2010, 04:02:27 #0
Dirt

Ön cam bugu sorunu

Meraba arkadaşlar 2010 207 2-tronic 90 bg sahibiyim. Aracı alalı yaklaşık 10 ay oldu pek de memnunum ancak son 1 aydır özellikle geceleri yol görüşünü azaltacak derecede ön camımda bugu oluyor. Bugu da degil aslında tam olarak sanki birisi gelmiş de yaglı elleriyle cama yapışmış gibi , onun için bugu cözmek icin ön cama sıcak hava verdikten 10 dakka sonra geri geliyorlar, bu sorunu cözmek icin napabilirim

2. sorunum ise klima açık ve ön cama dogru iken (malum direk üfleyince baş agrıtıyor) ön cam dışarıdan bugulanıyor ve silecek suyu dayanmıyor resmen

6-7 gün içinde uzun yola cıkacagım açıkcası bunları cözmeden cıkmak pek işime gelmiyor , olmadı bi pejo servisine mi ugrayayım napayım ? Smiley
Oku Temmuz 31, 2010, 10:51:51 #1
serkanca07

Ynt: Ön cam bugu sorunu

bende de klimayı ön cama verince buğulanıyor dışarıdan.dışardaki havanın sıcak ,cama verdiğiniz havanın çok soğuk olmasından kaynaklanıyor.ben klimanın ayarını düşürüyorum ve havayı içeriye veriyorum.siz de böyle yapabilirsiniz.
Oku Ağustos 17, 2010, 16:35:21 #2
gio67

2007 model 207 HD kullanıcısıyım.ben gece saatlerinde arabaya binip kontağı çevirdiğimde(o an klima fln hiçbişey açık diil),motor çalışır çalışmaz ön cam bi güzel komple buğulanıyo.fanı cama verince çözülmüyo,hatta dahada artıyo.anca klimayı çalıştırıp cama verince çözülüyo.bide şu var: gene geceleri,yolda hareket halindeyken ön cam ''dıştan'' buğulanıyo.ilk başıma geldiğinde 1 saatlik bi yol gidiyodum.allah sizi inandırsın maksimum 10 saniyede bir silecek çalıştırmam gerekmişti buğuyu silmek için :S kısacası bu araçta klimayı çalıştırsamda çalıştırmasamda bi şekilde buğu oluyo.ya içten ya dıştan.bu modellerde sorunmu var acaba.yada aklıma şu geliyo: silecek suyu deposu kapağının contası yıprandıda,ordan su kaçırıyo ve o sızan su cama çarpıp buğuyamı sebebiyet veriyo? belki saçma ama aklıma başka bişeyde gelmiyo.fikri olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.uzun yola çıkmaya korkar oldum.
Oku Ağustos 18, 2010, 09:39:28 #3
samet34

Meraba arkadaşlar 2010 207 2-tronic 90 bg sahibiyim. Aracı alalı yaklaşık 10 ay oldu pek de memnunum ancak son 1 aydır özellikle geceleri yol görüşünü azaltacak derecede ön camımda bugu oluyor. Bugu da degil aslında tam olarak sanki birisi gelmiş de yaglı elleriyle cama yapışmış gibi , onun için bugu cözmek icin ön cama sıcak hava verdikten 10 dakka sonra geri geliyorlar, bu sorunu cözmek icin napabilirim

2. sorunum ise klima açık ve ön cama dogru iken (malum direk üfleyince baş agrıtıyor) ön cam dışarıdan bugulanıyor ve silecek suyu dayanmıyor resmen

6-7 gün içinde uzun yola cıkacagım açıkcası bunları cözmeden cıkmak pek işime gelmiyor , olmadı bi pejo servisine mi ugrayayım napayım ? Smiley

bu sorun biraz zor çözülür cünkü şuan hava sıcaklıkları akşamları nerdeyse 30 küsür derece aracın içinde klima çalışıyor ve dışarsı sıcak olduğundan bunun önüne geçemezsin ne yaparsan yap buğ olur.
şu şekilde klimayı açmazsın camları açarsın olmaz şahsen ben öyle oldumu klimayı hemen kapatıyorum

207 siyah 1.6hdi
Oku Ağustos 18, 2010, 16:28:12 #4
gio67

bide şu dikkatimi çekti.sabahları 6 gibi arabayı evin yan tarafına çekiyorum,öğlene doğru güneş altında kalmasın diye. daha önce o saatte arabaya binmediğim için farkedememiştim doğal olarak.yanımda park etmiş diğer araçların camlarında dıştan bile ıslanma yokken,benim arabanın ön camı hem dıştan hemde ''içten!'' ıslak.evet,camın ön konsolla birleştiği dip kısım bi uçtan diğer uca ıslak(içten).sorun camdamı arkadaşlar? yoksa peugeot damı? araba yapmayımı bilmiyolar acaba?
Oku Ağustos 18, 2010, 16:35:47 #5
RUNo_32

bide şu dikkatimi çekti.sabahları 6 gibi arabayı evin yan tarafına çekiyorum,öğlene doğru güneş altında kalmasın diye. daha önce o saatte arabaya binmediğim için farkedememiştim doğal olarak.yanımda park etmiş diğer araçların camlarında dıştan bile ıslanma yokken,benim arabanın ön camı hem dıştan hemde ''içten!'' ıslak.evet,camın ön konsolla birleştiği dip kısım bi uçtan diğer uca ıslak(içten).sorun camdamı arkadaşlar? yoksa peugeot damı? araba yapmayımı bilmiyolar acaba?
bu toyota aracımızda da oluyor daha doğrusu bizim arabanın yanındaki araçlardada vardı aynı durum.bence bu durum geceleri aniden hava sıcaklığı düştüğünden oluyor bu bence.

Oku Ağustos 18, 2010, 16:41:48 #6
gio67

camın içide ıslanıyomu runo?
Oku Ağustos 18, 2010, 17:34:39 #7
hüsrev

klimadan dolayı camın buğulanması bnm de dikkatimi çekmişti ama trafikte baktım x6 da bile aynı durumu gördüm dikkat ederseniz bütün arabalarda oluo hava şartlarından dolayı

17'' 207GT Jant,Orjinal 207RC Mercekli Far, Mtec 6000K Xenon Kit, Voghland 35mm Spor Yay, 3M Piano Black Tavan kaplama, Armster Kolçak, llumar Cam Filmi (0.49)...
Oku Ağustos 18, 2010, 18:33:41 #8
RUNo_32

camın içide ıslanıyomu runo?

zaten içten ıslanıyor.

Oku Ağustos 18, 2010, 19:43:12 #9
Crazy Frog

yazın nem oranının yüksek olduğu yerlerde bu sorun olur arkadaşlar 207 de bir sorun yok Smiley Ankara'ya gelin Smiley

Oku Ağustos 18, 2010, 20:55:01 #10

bu sorun tamamen aracınızı yıkattıgınız yerdeki bezin temizliği ile alakalı kırlı bez ıle sıldıgınız zaman bölge bölge bugulanıyo ve geçmiyorda..
Oku Ağustos 18, 2010, 21:21:06 #11
RUNo_32

bu sorun tamamen aracınızı yıkattıgınız yerdeki bezin temizliği ile alakalı kırlı bez ıle sıldıgınız zaman bölge bölge bugulanıyo ve geçmiyorda..

tabii bu da var geçenlerde de olmuştu arka camda. arka cam ısıtıcısını açtım yine geçmedi iyice sildim öyle geçti.

Oku Ağustos 19, 2010, 00:33:43 #12
egetwin

yazın nem oranının yüksek olduğu yerlerde bu sorun olur arkadaşlar 207 de bir sorun yok Smiley Ankara'ya gelin Smiley

katılıyorum geçen hafta antalyadaydım cam filmi yaptırdım die o gece camları açamadım klima acmak zorunda kalıncada cam dısardan bugulandı sürekli silicekle gittim gören mal demiştir heralde Cheesy ama ankara ohh mis Smiley
Oku Ağustos 20, 2010, 00:52:54 #13
ultraoyuncu

Arkadaşlar bu buğu önleyici cam suları varya onlardan alıp silecek suyuna ekleseniz olmaz mı ??

... 06 GS ...
Oku Ağustos 20, 2010, 10:19:16 #14
muratk1907

Arkadaşlar bu buğu önleyici cam suları varya onlardan alıp silecek suyuna ekleseniz olmaz mı ??

hiç denemedim fakat deneyen bi kaç kişiden duyduğum etkili oluyormuş
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan