207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 10, 2012, 10:39:13
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Temmuz 20, 2010, 09:29:38 #0
bluewing

motoru açma

arkadaşlar merhaba, bu motoru açma muhabbeti nedir ya beni aydınlatırsanız çok sevinirim..207 millesim hdi aldım şu an 2500'de..ilk aldığım gün servisin yetkilisi ilk 3 ay 2,5 - 3,0 devir aralıklarında kullan fazla sıkıştırma dedi..kaç km'den sonra motor açılıyor, motoru açmak için ne yapmalıyım , otobana çıkıpta 3 bin devirde sabit git diyenlerde oldu..
cevaplarsanız sevinirim..
saygılar..

207 Millesim 1.4 HDI
Oku Temmuz 20, 2010, 09:58:25 #1
ultraoyuncu

Ynt: motoru açma

arkadaşlar merhaba, bu motoru açma muhabbeti nedir ya beni aydınlatırsanız çok sevinirim..207 millesim hdi aldım şu an 2500'de..ilk aldığım gün servisin yetkilisi ilk 3 ay 2,5 - 3,0 devir aralıklarında kullan fazla sıkıştırma dedi..kaç km'den sonra motor açılıyor, motoru açmak için ne yapmalıyım , otobana çıkıpta 3 bin devirde sabit git diyenlerde oldu..
cevaplarsanız sevinirim..
saygılar..

0 arabaların rodaj süresi vardır.Motoru açmadır halk arasında.Fakat artık yeni arabalrın rodajı alınıyor.Yani tahminimce 2000 kmde falan artık istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.Fakat yüksek devirler herzman zararlıdır.hele ki araç dizelse.zira dizel araçlar en yüksek torku verdikten sonra bizde 2000 devir.Hızla düşmeye başlar torku.benzinli araçlar göre daha hızlı olur bu düşüş.Sİz vitesi 2300 2400 2500 devirlerde değiştirin bence.Motoru açmak için bizim ekstra şeyler yapmamız doğru değil,zmanla motor kendini bulur ki artık daha kolay bu eskiye göre.Halk arasında işte motoru açıyım diye hayvan gibi kullanalar vardır ama zarardan başka bişeye yaramaz.Adam motor açıyorum diye 5000e falan çıkıyor.Deli mi ne???

... 06 GS ...
Oku Temmuz 20, 2010, 09:59:47 #2
bluewing

bilgi için teşekkür ederim arkadaşım.

207 Millesim 1.4 HDI
Oku Temmuz 20, 2010, 12:25:48 #3
Degonet

dizel arabanızı devirli kullanmanızı tavsi ederim (2500-3000 arası). devirsiz kullanırsanız mazot motorda kurum bağlaması yapar. ben demiyorum taksici abiler diyor.

Peugeot 1.4 16V Trendy (90)
Oku Temmuz 20, 2010, 15:49:22 #4
ultraoyuncu

dizel arabanızı devirli kullanmanızı tavsi ederim (2500-3000 arası). devirsiz kullanırsanız mazot motorda kurum bağlaması yapar. ben demiyorum taksici abiler diyor.

2500'ün üzerine kesinlikle çıkılmamalı(kesinlikle dediğim gerek yoksa tabi,örn.sollama yaparken olablir)Çünkü artık motor performansı çok düşmüş oluyor..Ki bizim arablar turbolu(turbolu arabalar o kadar zorlanmamalı imiş)

... 06 GS ...
Oku Temmuz 20, 2010, 16:17:40 #5
Crazy Frog

taksicilere uyarsak işimiz var Smiley
geçen birine bindim arabasının 1.vitese çok yavaşlayınca girdiğinden şikayet etti. Bende yeni araçlarının tümünde şanzımanı korumak için böyle olduğunu söyledim. O da olurmu canım 3'ten 1'e atınca motoru açarsın mı ne öle bişiler dedi Grin

Oku Temmuz 20, 2010, 16:23:02 #6
ultraoyuncu

geçen birine bindim arabasının 1.vitese çok yavaşlayınca girdiğinden şikayet etti. Bende yeni araçlarının tümünde şanzımanı korumak için böyle olduğunu söyledim. O da olurmu canım 3'ten 1'e atınca motoru açarsın mı ne öle bişiler dedi Grin

Evet katılıyorum aynen öyle,taksicilerin dediği şeyleri 2 kere düşünmek lazım...Smiley

... 06 GS ...
Oku Temmuz 20, 2010, 23:00:54 #7
sLayG7

He de geç ya :-D
Oku Temmuz 21, 2010, 12:26:17 #8
Degonet

sen taksiciliği bırak kasaplığa başla dayı deseydin. çüşşş 3den 1e atıcakmış....

Peugeot 1.4 16V Trendy (90)
Oku Temmuz 21, 2010, 15:31:32 #9
CeM

Motor açmak için çok da yuksek devire gerek yok bence ...

Oku Ekim 28, 2010, 20:41:24 #10
BGR

Benimki 1.4 2tronic ilk gün manuelde baya bi kasmıştım ama artık sakin kullanıorum.Acaba zarar vermiş midir araba daha 150km de
Oku Şubat 08, 2011, 17:32:12 #11
thend123

selam arkadas bnde 207 wr yenı aldım 400km de vites dusururken devri dusuryrm ve devir saati yukselıyor sebebi neden mesela 30 dielim2 olması gerekrn atıyorm 2 devir yukselıyor bnden kaynaklanan bşymı yoksa aracın motoru acık olmadındamı olyr anlamdm
Oku Şubat 08, 2011, 17:36:03 #12
cenga03

selam arkadas bnde 207 wr yenı aldım 400km de vites dusururken devri dusuryrm ve devir saati yukselıyor sebebi neden mesela 30 dielim2 olması gerekrn atıyorm 2 devir yukselıyor bnden kaynaklanan bşymı yoksa aracın motoru acık olmadındamı olyr anlamdm
Vites düşürürsen devrin artması normal çünkü aynı hızda devam ederken dişli çapını arttırıyorsun bu da daha çok devir çevirmeni gerektiriyor

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan