arkadaşlar merhaba, bu motoru açma muhabbeti nedir ya beni aydınlatırsanız çok sevinirim..207 millesim hdi aldım şu an 2500'de..ilk aldığım gün servisin yetkilisi ilk 3 ay 2,5 - 3,0 devir aralıklarında kullan fazla sıkıştırma dedi..kaç km'den sonra motor açılıyor, motoru açmak için ne yapmalıyım , otobana çıkıpta 3 bin devirde sabit git diyenlerde oldu..
cevaplarsanız sevinirim..
saygılar..
0 arabaların rodaj süresi vardır.Motoru açmadır halk arasında.Fakat artık yeni arabalrın rodajı alınıyor.Yani tahminimce 2000 kmde falan artık istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.Fakat yüksek devirler herzman zararlıdır.hele ki araç dizelse.zira dizel araçlar en yüksek torku verdikten sonra bizde 2000 devir.Hızla düşmeye başlar torku.benzinli araçlar göre daha hızlı olur bu düşüş.Sİz vitesi 2300 2400 2500 devirlerde değiştirin bence.Motoru açmak için bizim ekstra şeyler yapmamız doğru değil,zmanla motor kendini bulur ki artık daha kolay bu eskiye göre.Halk arasında işte motoru açıyım diye hayvan gibi kullanalar vardır ama zarardan başka bişeye yaramaz.Adam motor açıyorum diye 5000e falan çıkıyor.Deli mi ne???