207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 07, 2012, 04:49:16
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Haziran 24, 2010, 10:53:07 #30
kLiness

Ynt: klima sorunu...

auto düğmesi fan hızını ayarlıyor... daha hızlı soğutmaya değil , kabin içi sıcaklığı dijital göstergede yazan dereceye yakın tutmaya yarıyor.

şöyle açıklayayım dış sıcaklık 40 derece olsun , kabin içi sıcaklık 30 derece olsun, ve klimayı açın, klimayı 20 dereceye ayarlayıp auto konumuna alın, klima ilk açıldığında içerideki havayı çabucak sogutmak için fan hızını en yuksek seviyeye ayarlayacaktır. daha sonra kabin sıcaklığı 20 dereceye yaklaştığında fan hızı azalacaktır, eğer kabin içi sıcaklık yine 20 derecenin üstüne çıkarsa fan hızı artacaktır. bunu sizin el ile kontrol etmenize gerek kalmayacaktır...

yani auto konumunun daha hızlı sogutmadan çok daha fazla konfor ile ilgisi vardır... durmadan klimaya müdahale etmek zorunda kalmazsınız...

Manuel klimada ne yapicaz ?

Ahmet Özeren
Oku Haziran 24, 2010, 11:20:48 #31
4815162342

manuel klimada kabin içinin hemen soğumasını istiyorsanız, yapmanız gereken otomatik klimanın yaptığını el ile yapmanız, önce fan hızını sonuna kadar açın , havayı kabin içinde çevirin, sonra sıcaklığın yeteri kadar düştüğünü düşündüğünüzde fan hızını azaltın... auto modu ile aradaki tek fark , siz fan hızını sürekli eliniz ile ayarlamak zorunda kalacaksınız, bunun içinse benim size önerim kabin içi yeterince soğuyunca fan hızını 2 ye alın sıcaklık ayarıyla oynayın... örneğin çok soğuk olduysa, sıcaklıgı reostadan (sıcaklık ayarı) biraz yukseltın... boylelıkle fan sızı rahatsız etmeyecektır. ve sürekli bir iklimlendirme sağlanacaktır...

Oku Haziran 24, 2010, 11:24:54 #32
raid

auto düğmesi fan hızını ayarlıyor... daha hızlı soğutmaya değil , kabin içi sıcaklığı dijital göstergede yazan dereceye yakın tutmaya yarıyor.

şöyle açıklayayım dış sıcaklık 40 derece olsun , kabin içi sıcaklık 30 derece olsun, ve klimayı açın, klimayı 20 dereceye ayarlayıp auto konumuna alın, klima ilk açıldığında içerideki havayı çabucak sogutmak için fan hızını en yuksek seviyeye ayarlayacaktır. daha sonra kabin sıcaklığı 20 dereceye yaklaştığında fan hızı azalacaktır, eğer kabin içi sıcaklık yine 20 derecenin üstüne çıkarsa fan hızı artacaktır. bunu sizin el ile kontrol etmenize gerek kalmayacaktır...

yani auto konumunun daha hızlı sogutmadan çok daha fazla konfor ile ilgisi vardır... durmadan klimaya müdahale etmek zorunda kalmazsınız...
bence o tuşun klima kapisetesiyle kullanımıyla bir ilişkiside var.ben fan hızını en yükseğe kendim alıp dereceyi low a getirsemde sıcak üflüyor uzun süre.ben bunu farkettiğimden beri çok rahatım.hatta binenler önde oturanlar kapat üşüdük diyorlar.diğer türlü soğutma yapmıyor.
Oku Haziran 24, 2010, 12:39:47 #33
Degonet

herkeze merabalar.
arabamı 2007 yılında aldığımda 1700 devirde bir vınlama sesi geliyordu. garanti kapsamında olduğu için servise götürüp adamlara dinlettim evet ses var dediler ve klima kompresörünü değiştirdiler. bişey değişmedi ses yine var. sonra bir aktarma organını değiştirdiler ve ses inanılmaz azaldı. klimayı açınca şimdi bir ses duymuyorum. Klima orta düzeyli bir soğutma sağlıyor. babamda yeni toyota corrolla var belki kıyaslanma yanlış ama açtığım gibi çozzzzz müthiş...
anlatmak istediğim klima kompresörü değişmiş biri olrak servis size pek yardımcı olamayacakmış gibi geliyor.

Peugeot 1.4 16V Trendy (90)
Oku Haziran 24, 2010, 13:49:44 #34
ufukk

bence çok etkisi var.izmirdeysen bir gün deneyelim.bugün yine denedim auto tuşuna basınca buz gibi oluyor.hatta araç daha yeni çalışmışken bile soğuk üflüyor.diğer türlü full çalıştırsan bile en az 10 dk sıcak üflüyor.senin klima otomatikse dene

Herşeyi denemeye gerek yok. Otomatik klima ile manuel klimanın soğutma performansı aynı. Sadece birisinde kabin içi sıcaklığa göre hava akışını düzenleme fonksiyonu var, diğerinde yok.

1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Oku Haziran 24, 2010, 15:02:42 #35
kLiness

bence çok etkisi var.izmirdeysen bir gün deneyelim.bugün yine denedim auto tuşuna basınca buz gibi oluyor.hatta araç daha yeni çalışmışken bile soğuk üflüyor.diğer türlü full çalıştırsan bile en az 10 dk sıcak üflüyor.senin klima otomatikse dene

Herşeyi denemeye gerek yok. Otomatik klima ile manuel klimanın soğutma performansı aynı. Sadece birisinde kabin içi sıcaklığa göre hava akışını düzenleme fonksiyonu var, diğerinde yok.

bak bu aciklamayı begendim

Ahmet Özeren
Oku Haziran 24, 2010, 17:25:10 #36
raid

arkadaşım sanırım hem otomatik hemde manuel klimalı pugun var bu kadar emin olduğuna göre.ben çözümünü buldum çok rahatım serin serin geziyorum ve burdan paylaştım.umarın sende bir çözümünü bulursun yanmazsın arabanın içinde.
Oku Haziran 25, 2010, 10:28:30 #37
ufukk

Yanmıyorum zaten merak etme... Yandığımı nereden çıkardın ki??? Övünmek için böyle komik cümleler kurmaya gerek yok, önce okuyup anlayın, sonra böyle cümleler kurun.

Otomatik klimayla manuel klimanın soğutma performansı aynıdır, birinde içerinin sıcaklığına göre klimayı sen kontrol edersin, diğeri otomatik ayarlar. Bu kadar basit... Sen istediğin kadar araştırmaya devam edebilirsin...

Ben teknik bir gerçekliği söylüyorum, teknik olarak bir yanlışım varsa da öğrenmekten mutluluk duyarım. Ben diyorum ki, otomatik ve manuel klimalar kompresör aracılığı ile soğuturlar ve aynı araç için kompresörleri aynı olduğu için soğutma performansları da aynıdır, farklı olması için daha iyi/büyük bir kompresör gerekir... Ama benim karşıma çıkıp da "ağbi arkadaşın arabayla denedik, benim arabada auto'ya bi bastım benim araba anında buzzz gibi" dersen, ben seni ciddiye almam, aklı başında hiçkimse de böyle bir ifadeyle seni ciddiye almaz, almamalı da! Oldu olacak benzinli araç mazotla, mazotlu araç benzinle çalışır mı gibi tartışmalara da deneme-yanılmayla cevap arayalım!
« Son Düzenleme: Temmuz 24, 2010, 15:37:14 Gönderen: ufukk »

1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Oku Haziran 25, 2010, 10:45:41 #38
Degonet

bence tartışmayı uzatmanın anlamı yok arkadaşlar.
kimine göre sıcak üflediği söylenen klima bana göre soğuk olabilir. yani soğuk sıcak bence göreceli kavramlar.
benim klima bana göre gayet başarılı. al 3. kademeye ön cama ver ve dışardan havalandırmayı da iç havalandırma konumuna getir, 10 dk. sonra da al 2. kademe ye mis. Grin

Peugeot 1.4 16V Trendy (90)
Oku Haziran 27, 2010, 18:39:30 #39

klima güzel soğutuyo ancak aracın çekişinde biraz düşüş gerçekleşiyo maalesef

Atak Sürücü Kursu
Oku Temmuz 10, 2010, 22:23:35 #40
freedom7394

Arkadaşlar bugun işim yoktu abc ye gittim ne oldu parçalar gelecekti 1 hafta 15 gün dediniz 1 ayı geçti dedim. Bayan arkadaş haaa sizi hatırladım Smiley dedi yedek parçayı aradı gelmiş parçalar dedi :S ee niye aramadız dedim yeni gelmiş dedi bende yedim. Neyse salı günü takacaklar parçaları. Bi arkadaş aktarma felan değiştiler demiş bakalım bende ne değişicek. Taktık tan sonra yazarım  tekrar görüşmek üzere.

2010 - 207 millessim 1.4 90hp 2tronik
Oku Temmuz 12, 2010, 22:09:38 #41
CeM

Klima iyi hoş da ah bide çekişi düşürmese çok güzel olacak ...

Oku Temmuz 23, 2010, 22:39:21 #42

Arkadaşlar kafayı yıcem arabadan sogudum bugun ıtıbarı ile, öğlen vaktı hava alanına gıttım ya arkadas ter su ıcınde kaldık rezıl olduk yolda 4 te çalıştıgı halde bı gram serinletmedi içeriyi, napıcamı şaşırdım, araba gitmez o ayrı bı konu yokuş yukarı bayılıyor araba herkes sellektor çakıyo, kamyonlar bile solladı, bakalım yarın servıse gıdıcem bu sorunu kokunden halletmeye calısacagım..
Oku Temmuz 24, 2010, 08:35:25 #43
bluewing

arkadaşım benim arabada 2010, adana gibi sıcak bir memlekette oturuyorum ve klima 1 de bile buz gibi yapıyor..sanırım dizel olmasından dolayı çekişide öyle abartılacak kadar düşmüyor..servise baktır bence çözsünler sorununu , para almayı cok iyi biliyorlar hizmetide versinler ... birde eklemek istiyorum, 207 lerimizin kabini zaten küçük klima normal de iyi soğutur yani..
« Son Düzenleme: Temmuz 24, 2010, 08:50:14 Gönderen: bluewing »

207 Millesim 1.4 HDI
Oku Temmuz 27, 2010, 10:00:48 #44
akcan

klima cok iyi olmasada idare ediyor.4. seviyede fan sesi cok var ama ister 1. ister 2. seviyeye al arabanın cekisi cok düşüyo yarı yarıya farkettiriyor ya cok belli oluyo(arac 1.4 hdi)

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan