207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 07, 2012, 03:33:26
Duyurular:
STICKER DAĞITIMI İÇİN BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Sayfa: [1] 2 3 ... 8   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Mart 29, 2010, 17:26:10 #0
Megachips

Megachips Chiptuning

Arkadaşlar selamlar..

Bu başlıkda araçlarımızın motor güçlerini elektronik modifikasyon yöntemleri ile arttırma konusu üzerine  sorularınıza cevap vereceğim..

Keyifli Forumlar..
Oku Mart 29, 2010, 17:27:46 #1
twobye

Ynt: Megachips Chiptuning

Mehmet bey başlığı sabitledim.
Arkadaşlar sormak istediklerini bu başlık altında soracaklardır.

Bir tane peugeot 207 s2000'im olsa sadece rolentide çalışsa ben onu dinlesem, o başka hiç birşey yapmasa...

Oku Mart 29, 2010, 17:41:10 #2
kunteper0601

mehmet bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz

ben aracıma chip tuning uygulaması düşünüyorum 600tl civarıda bi fiyat aldım..aracım 1.4 hdi 70 hp...chip uygulamasıyla 90 hpye çıkarılacak ve arzu edersem intercooler büyültülerek hpnin 100ün üzerine çıkarılacağı söylendi...ancak arkadaşlarla bu konuyu tartıştığımızda motora zarar vereceği gibi konular öne sürüldü..deneyimlerinizle bizi aydınlatırsanız seviniriz..aracımıza herhangi bir zararı olurmu? box uygulamasını ve chip tuning arasındaki ana farklar nelerdir, hangisi araç için daha sağlıklıdır? yazılımı attırdıktan sonra tekrar eski yazılımı yükletebilirmiyiz? yada önereceğiniz başka birşey varmı?  şimdiden teşekkür ederim
« Son Düzenleme: Mart 29, 2010, 17:42:44 Gönderen: kunteper0601 »

Kunteper serbest still
Oku Mart 29, 2010, 17:47:32 #3
Megachips

mehmet bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz

ben aracıma chip tuning uygulaması düşünüyorum 600tl civarıda bi fiyat aldım..aracım 1.4 hdi 70 hp...chip uygulamasıyla 90 hpye çıkarılacak ve arzu edersem intercooler büyültülerek hpnin 100ün üzerine çıkarılacağı söylendi...ancak arkadaşlarla bu konuyu tartıştığımızda motora zarar vereceği gibi konular öne sürüldü..deneyimlerinizle bizi aydınlatırsanız seviniriz..aracımıza herhangi bir zararı olurmu? box uygulamasını ve chip tuning arasındaki ana farklar nelerdir, hangisi araç için daha sağlıklıdır? yada önereceğiniz başka birşey varmı?  şimdiden teşekkür ederim

Merhaba

1.4 HDI 68 hp motordan maximum verimi alabilmek için Chiptuning Şart..Powerboxlar oyuncak kalır bunun yanında..sadece chiptuning ile 90hp 215 nm gibi değerler elde edilebilir..intercooler büyütmek değilde olmayan intercoolerın yerine bir intercooler takmak 2.adım olarak görülebilir..

burda bahsettiğim uygulamaların motorunuza ve aracınıza herhangi bir zararı olabileceğini düşünmeyin..o konuda sizzin aracınıza sizden daha hassas olduğmu bilmenizi isterim..

Chiptuning esnasında araçlarımızın motorlarına uyguladığım koruyucu bakımlar sayesinde motorlarımızın daha uzun ömrülü olacağını düşünüyorum..

Turbo Dizel Chiptuning fiyatım 500 TL dir..

Oku Mart 29, 2010, 18:12:34 #4
twobye

Carbon Clean uygulamasını chip işleminden sonra yaptırmak daha mı faydalı olur.

Bir tane peugeot 207 s2000'im olsa sadece rolentide çalışsa ben onu dinlesem, o başka hiç birşey yapmasa...

Oku Mart 29, 2010, 18:22:21 #5
Megachips

Carbon Clean uygulamasını chip işleminden sonra yaptırmak daha mı faydalı olur.

Chiple pek alakası yok..öncede olsa olur sonra da..

her dizele peryodik olarak uygulanmasını tavsiye edioyorum..
Oku Mart 29, 2010, 18:26:41 #6
twobye

Chip işlemini bende düşünüyorum.

Şimdi bizim araçta 1.4hdi 70ps.

Bizim aracın ilk 6.ayında beyin arızası verdi serviste  Fransadan getirtilen yeni beyin ile ücretsiz değişimi sağlandı.

O günden sonra  aracın son hızında artış yakıt tüketiminde düşüş yaşandı.

Fabrika verisi 168 km olan araç 196 km yi buluyor zorlama ile.
190ı rahat görüyor.

Sizce yazılım farkı ollmus olabilir mi yeni beyinde.

Normal 7bg aracımızdan  güvenli olacak şekilde  nasıl bir güç alabilir chip ile.

Dyno ya sokuyormusunuz aracı ?

Oku Mart 29, 2010, 18:50:55 #7
kunteper0601

dediklerinizden sonra üşenmeyip arkadaşımı alıp gittim ama yakalayamadık..olmayan intercoolerı nasıl büyüteceksiniz die soracaktım çünkü kendileri demişti bu işlemi..birde 160 nm torktan chip ile 215 nm tork almak araçta bariz birşekilde hissedilecektir..twobyenin dediği gibi bu gücü sağlıklı bi şekilde temin edebilecekmiyiz?

Kunteper serbest still
Oku Mart 29, 2010, 20:51:22 #8
LiLaLo

Neden herşey dizele oluyor Sad

207 16v
Oku Mart 29, 2010, 20:57:24 #9
CeM

Dizelle alakası yok nerede turbo , orada güç  Cheesy

Oku Mart 29, 2010, 20:58:49 #10
Megachips

Chip işlemini bende düşünüyorum.

Şimdi bizim araçta 1.4hdi 70ps.

Bizim aracın ilk 6.ayında beyin arızası verdi serviste  Fransadan getirtilen yeni beyin ile ücretsiz değişimi sağlandı.

O günden sonra  aracın son hızında artış yakıt tüketiminde düşüş yaşandı.

Fabrika verisi 168 km olan araç 196 km yi buluyor zorlama ile.
190ı rahat görüyor.

Sizce yazılım farkı ollmus olabilir mi yeni beyinde.

Normal 7bg aracımızdan  güvenli olacak şekilde  nasıl bir güç alabilir chip ile.

Dyno ya sokuyormusunuz aracı ?

70 hp den güvenli şekilde 88 hp çıkar..dertsiz tasasız..

evet aracınızda farklı bir yazılım olabilir..

istek üzerine dyno yapabiliyorum..dyno ücreti 50 tl
Oku Mart 29, 2010, 21:00:39 #11
Megachips

Neden herşey dizele oluyor Sad

atmosferik araçlara yaptığım uygulamalarda rakamsal olarak max güçte %10 gibi bir artış olsada hissedilen hiçde o kadar değil..özellikle alt devirlerde bariz canlanma yaşanıyor ve doğru kullanıldığında ekonomi geliyor..
Oku Mart 29, 2010, 21:01:33 #12
Megachips

dediklerinizden sonra üşenmeyip arkadaşımı alıp gittim ama yakalayamadık..olmayan intercoolerı nasıl büyüteceksiniz die soracaktım çünkü kendileri demişti bu işlemi..birde 160 nm torktan chip ile 215 nm tork almak araçta bariz birşekilde hissedilecektir..twobyenin dediği gibi bu gücü sağlıklı bi şekilde temin edebilecekmiyiz?

benim verdiğim değerler yapıcağım uygulamalar kesinlike baş ağrıtmaz..

yazılımlarıma araç ömrü boyunca garanti veriyorum..
Oku Mart 29, 2010, 21:19:11 #13
SmBG

Bulunduğunuz il istanbul uygulamayı yaptırmak için istanbula gelmemiz gerekiyor. yoksa alternatif varmı (Ben eskişehirde oturuyorum). 500 tl üçret var bu üçret peşin fiyatımıdır ?
Oku Mart 29, 2010, 21:28:42 #14
Megachips

Bulunduğunuz il istanbul uygulamayı yaptırmak için istanbula gelmemiz gerekiyor. yoksa alternatif varmı (Ben eskişehirde oturuyorum). 500 tl üçret var bu üçret peşin fiyatımıdır ?

evet ücret peşin ve istanbul için olan fiyatdır..Kredi kartı kullnımı için tek çekim %4 komisyon vadeli çekimlerde vadesine gore farklı yüzdelerle fark almaktayız..

eskişehir için kütahya bayim işinizi görür..

0 530 326 78 79 Mustafa Çeliker

kesinlikle aracı benim yaptığımı düşünün, uzak masa üstü bağlantısı ile bayilerime bağlanıp araçları ben yapıyorum..

Ankara - Antalya - Kütahya - İzmir - Antep de bayilerim var..

fiyat ve ödeme şeklini mustafa bey ile istişare edersiniz..

Sayfa: [1] 2 3 ... 8   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan