207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 11, 2012, 19:41:50
Duyurular:
STICKER DAĞITIMI İÇİN BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Mart 21, 2010, 14:12:37 #0
karasea53

2tronic vites kullanımını öğretin

aracımı daha yeni aldım 2.el 2008 trendy 207 2tronic smg/f1 şanzıman var ama çok garip geldi bana alışamadım daha doğrusu kullanmasını bilmiyorum.en büyük sorun rampada araba geri kaçırıyo bu nası iş dedim adam bu araçlarda öle dedi.her neyse o önemli değil sol ayakla halledicez onu ama otomatikte kullanıyorum arabamı çok bağırıyo 1 den 2 ye geçerken ve vites atıyo ken ben ayağımı gazdan çekmelimiyim en büyük sorum bu ve ne zaman N ye alıcam arabayı tam durduktan sonra mı
Oku Mart 21, 2010, 15:47:35 #1
oemren

Ynt: 2tronic vites kullanımını öğretin

aracımı daha yeni aldım 2.el 2008 trendy 207 2tronic smg/f1 şanzıman var ama çok garip geldi bana alışamadım daha doğrusu kullanmasını bilmiyorum.en büyük sorun rampada araba geri kaçırıyo bu nası iş dedim adam bu araçlarda öle dedi.her neyse o önemli değil sol ayakla halledicez onu ama otomatikte kullanıyorum arabamı çok bağırıyo 1 den 2 ye geçerken ve vites atıyo ken ben ayağımı gazdan çekmelimiyim en büyük sorum bu ve ne zaman N ye alıcam arabayı tam durduktan sonra mı

- araba otomatikleştirilmiş düz vites olduğu için rampada kaçırır, ilk günden beri sol ayak freni kullanıyorum.

- vites değişimleri gaz pedalanına ne kadar bastığınıza göre değişir, örn. bende 1den 2ye geçerken sakin kullanımda 2000 dd vites değişiyor.

- eğer vites değişimlerini daha az hissetmek istiyorsanız değişim sırasında gaz pedalındaki baskıyı azaltın, tamamen çekmeniz gerekmez.

- arabayı park edince viteste bırakın aracı böylece el freni çekmeseniz bile düz vites arabadaki gibi araç sabit kalır.

207 1,4 90 bg. 2-Tronic
Oku Mart 22, 2010, 01:01:13 #2
karasea53

tşkler arkadaşım yardımın için çok sağol..
Oku Mayıs 03, 2010, 16:44:11 #3
otn

yokusta arabayı bırak bakalım el fırenını cekmeden ne oluyo arabayı vıtese taksanda kacıyo aman yapmayın
Oku Ağustos 02, 2010, 09:39:06 #4
freedom7394

En güzeli manule alıp gitmek ben öyle yapıyorum. Ne motor bağıyor ne de gereksiz yere vites değiştiriyor daha az yakıyor. Özellikle çok dik yollarda manuele alın öyle çıkın yoksa yokuşun ortasında ölee kalırsınız. 1 çok kısa olduğu için hemen 2 ye atıyor 2 dede araba çekmiyor bayılıyor araba. Çok saçma ve eksiği çok bir otomatik vites bu.
sollama ya çıkmadan önce kendiniz vitesi küçültün öyle çıkın sollamaya yoksa kalırsınız sol şeritte. Bi keresinde ilk aldığımda kökledim sollamaya çıktım 2 vites aşağı düşürdü araba 2 saniye kadar solda hiç bir şey yapmadan kaldım arkadanda araba geliyordu Cheesy
« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2010, 09:41:52 Gönderen: freedom7394 »

2010 - 207 millessim 1.4 90hp 2tronik
Oku Ağustos 23, 2010, 16:02:48 #5

En güzeli manule alıp gitmek ben öyle yapıyorum. Ne motor bağıyor ne de gereksiz yere vites değiştiriyor daha az yakıyor. Özellikle çok dik yollarda manuele alın öyle çıkın yoksa yokuşun ortasında ölee kalırsınız. 1 çok kısa olduğu için hemen 2 ye atıyor 2 dede araba çekmiyor bayılıyor araba. Çok saçma ve eksiği çok bir otomatik vites bu.
sollama ya çıkmadan önce kendiniz vitesi küçültün öyle çıkın sollamaya yoksa kalırsınız sol şeritte. Bi keresinde ilk aldığımda kökledim sollamaya çıktım 2 vites aşağı düşürdü araba 2 saniye kadar solda hiç bir şey yapmadan kaldım arkadanda araba geliyordu Cheesy
Dün benzer bir şeyi yaşadım yokuşta nerdeyse kaldım orta yerde basıyorum yok gitmiyor aradan bir kaç saniye geçti ancak aldı açıkcası manuele geçip,manuel vites kullanımında nelere dikkat edilir bende öğrenip o şekilde kullanmak istiyorum.Bu konuda biraz bilgi verirseniz çok yardımcı olmuş olursunuz arkadaşlar,teşekkürler.

207 trendy 90hp 2tronic eritre kırmızısı
Oku Ağustos 26, 2010, 10:32:05 #6
freedom7394

Manuel vites te dikkat etmen gereken değiştirmeden önce hangi viteste ona bak bence çünkü bazen 2 deyken araba 3 te zannediyorsun çekmediğinden sende vites küçültüyon 1 e düştüğündede acayip bağırıyor araba patinaj yapıyor. keşke 4 vites olsaydı diyorum bazen zaten 1 yok gibi Cheesy onun dışında manuelde unuttun arabayı ki çok oluyor 1 de 6500 devir yaptı araba kendi 2 ye atıyor böylede bir şey var. Valla ben şimdi yoğun trafikte otomatik, yolum açıksa boş sa veya rampa çıkıyorsam  manuele geçiyorum. Şuda var otomatik manuel derken beyin çorba oluyor gerçekten. Bu aralar otomatiği kullanayımda alışayım diye uğraşıyorum ama çok zor yaa 1 kaç yıla kadar alışırım heralde Cheesy

Oku Ağustos 26, 2010, 10:34:37 #7
freedom7394

Ek olarak en çok yaptığım şey arabanın otomatikte olduğunu unutup vitesi boşa aldığımda oluyor. O yüzden çorba oluyor dedim.

Oku Ağustos 27, 2010, 01:46:21 #8
Y.Orcun

Bizim 2-tronicleri biraz devirli kullanmak lazim. yokus yukari cikarken mumkunse yokusa girmeden bi vurdurun sonra araba alr basini gdier. ben denedim valla arabanin ibre 80i geciyordu. Arabayi hem otomatik hem manuelde kullanmayin bence cunku araba sizin surusunuze gore kendini ayarliyor. yokus yukari cikarken manuelde kullanmak daha iyi ne kadar bagirsada 2.viteste rahat cikarsiniz tabi trafik varsa ve vites dusmek zorunda kalirsaniz problem basliyor. Ben hic yolda giderken bosa almadim (dreksion mu ne kitleniomus heralde aslinda denemek lazimda neyse Smiley ) araba durdugunda bosta birakmaniz bence daha iyi olur bazen isten gelirsiniz arabayi viteste unutursunuz sabah olur bir de bakmissiniz araba kilitlemis kendini. su kilitlenme olayinida bilen varsa bir aciklasin bana kac kere derse gec kaldim. Ha bide o kilit nasil aciliyor o da onemli tabi ben vitesi kurcaladim direksiyonu cevirmeye calistim tak dedi acildi ne yaptigimi bilmeden actim yani.

207 1.4 2 tronic 90hp Milessim.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Yigit-Orcun-Photography/115625241784298?ref=ts
Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan