Gelişmiş Arama
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 07, 2012, 02:59:52
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
:
STICKER DAĞITIMI İÇİN
BURADAN
ULAŞABİLİRSİNİZ.
207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü
»
Peugeot 207 Hakkında
»
Versiyonlar
»
207 premium 1.6 HDI
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Topic Tools
Topic Tools
Yazdır
Şubat 20, 2008, 16:55:41
Akro
Akro
Göster Akro son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Akro.
Baş Komiser
207 premium 1.6 HDI
Keyif veren dizel
Artan yakıt maliyetleri günümüz otomobil kullanıcılarının en büyük sorunlarından birisi. Yeterince geniş iç mekan ve park sorunu yaşatmayan boyutlar da sürücülerin diğer beklentileri arasında. Boyutları her nesil büyüyen ve 4 metrelik uzunluğa ulaşan küçük sınıf otomobiller bu beklentileri büyük oranda karşılayabilecek nitelikte. Peugeot’nun küçük sınıftaki temsilcisi olan 207’nin ülkemizde 1.4 litre 75 HP, 1.4 litre 16V 90 HP’lik iki benzinli ve 1.4 litre 75 HP, 1.6 litre 90 HP turbodizel olmak üzere dört motor seçeneği bulunuyor. Benzinli motora sahip 207’lerin başlangıç fiyatı 26 bin 280 YTL olarak açıklanırken bizim test ettiğimiz Premium donanım seviyesindeki 207 1.6 HDi 90 HP’nin fiyatı 35 bin 40 YTL olarak açıklanıyor.
Diğer Resimler İçin Tıklayın
Peugeot 207 tasarım olarak yollardaki en saldırgan görünümlü küçük sınıf otomobillerden birisi. Fransız markanın 407’yle başlattığı geniş radyatör ızgarası uygulaması 207’de de devam ediyor. Siluet olarak kardeşi 206’yı andıran 207, 206’ya göre boyutlar yönünden fark atmış. 4030 mm’lik uzunluğu 206’dan 200 mm daha fazla olan otomobilin 2540 mm’lik dingil mesafesi de 206’ya göre 80 mm daha fazla. Bu da daha fazla diz mesafesi anlamına geliyor.
Otomobilin kapıları açılıp iç mekana geçildiğinde konsolun kalite hissinin bu sınıf bir otomobil için başarılı olduğu görülüyor. Orta konsolu çevreleyen metalik görünümlü kaplamanın kenarı biraz açık olsa da bu genel havayı bozmuyor. İç mekan yeterince geniş olsa da, bu sınıfta arka koltuklarda daha fazla diz mesafesi sunan modeller mevcut. Kapı içi eşya gözleri büyük olan otomobilin iç mekanında ufak tefek eşyalara yönelik daha fazla göz olmasını beklerdik. Euro NCAP çarpışma testlerinden aldığı beş yıldızla sınıfının en güvenli otomobillerinden olduğunu kanıtlayan 207’nin Premium donanım seviyesinde ön hava yastıkları, ön yan havayastıkları ve perde havayastıkları standart olarak sunuluyor.
Ekonomik motor
PSA Grubu’nun birçok aracına hayat veren 1560 cc’lik HDi motoru zaten otomobilseverler yakından tanıyor. Test aracımızda 90 HP’lik versiyonu bulunan bu motorun Peugeot 307 ve 407 gibi modellerde 110 HP’lik versiyonu da sunuluyor. Birçok turbodizelin aksine alt devirlerde bile yeterli çekişi sunan motor 4500 d/d’ye kadar güçten düşmüyor. Silindir başına 4 supaplı motor maksimum gücü olan 90 HP’yi 4000 d/d’de sunarken maksimum torksa 1750 d/d’de 215 Nm. Bu veriler bazı kişilere çok etkileyici gelmeyebilir fakat 207 1.6 HDi kullanıcısına performans yönünden hiç bir eksiklik hissettirmiyor. Bu motorun en güzel yanıysa sunduğu ekonomi. Fabrika verilerine göre 100 km mesafede ortalama 4.5 litre eurodizel tüketen otomobil test şartlarında 6.1 lt/100 km’lik bir tüketim ortalaması elde etti. Mantıklı kullanımlarda bu seviyeyi rahatlıkla 5 lt/100 km seviyelerine indirebilmek mümkün.
Dinamik sürüş
Renault Clio gibi rakiplerine göre daha sıkı süspansiyon sistemine sahip 207’yi kullanmak keyifli. Süspansiyon sistemi darbe emiş konusunda mükemmel olmasa da beklentileri karşılayabiliyor. Hassas çalışan direksiyon sistemi yüksek hızlarda sertleşerek güven veriyor. Stabilite sorunu bulunmayan otomobil virajlı yollarda da tedirginlik vermiyor.
Yükseklik ayarlı koltuk ve yükseklik-derinlik ayarına sahip direksiyon simidiyle ideal sürüş pozisyonunu bulmanın kolay olduğu otomobil, eğimli A sütunları nedeniyle zaman zaman çapraz görüş sorunu yaşatabiliyor. Şehiriçinde yumuşak direksiyonu ve pedal takımıyla sürücüsünü yormayan otomobilin vitesleri rahat geçse de vites yolları biraz uzun.
Genel Değerlendirme
İşçilik 7 Genel olarak tatminkar
Görüş 7 A sütunu bazen sıkıntı yaratıyor
Performans 8 Beklentileri karşılıyor
Tüketim 8 Savurganlığı sevmiyor
Konfor 7 Daha iyi rakipleri var
Frenler 8 Güvenli
Yalıtım 7 Fazla gürültülü değil
Donanım 8 Neredeyse eksiksiz
Fiyat 6 35.040 YTL
Sonuç 7.3 Peugeot 207 1.6 HDi 90 HP keyifli kullanımı, şık tasarımı, tatminkar performans sunan ekonomik motoruyla başarılı bir otomobil. Fakat benzer güç ve donanım seviyesindeki rakipleriyle benzer olan fiyatı bu sınıf otomobil alacaklara yüksek gelecektir. Bu motorda sunulacak alt donanım seviyesi, fiyat yönünden benzer güçteki rakipleri karşısında daha rahat mücadele etmesine olanak tanıyacaktır.
İkinciel -
Test ve Teknik Verileri
STANDART DONANIM
Sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, sis farları, otomatik yanan farlar, yağmur sensörlü ön silecekler, yol bilgisayarı, yükseklik ve derinlik ayarlı elektrohidrolik direksiyon, ön koltuklarda kol dayama yeri, deri kaplı direksiyon simidi, çift bölgeli otomatik klima, 16 inçlik alaşım jantlar, direksiyondan kumandalı radyo-CD-MP3 çalar
FABRİKA VERİLERİ TEST VERİLERİ
Motor: Önde enlemesine yerleştirilmiş dört silindirli common nail dizel motor Hızlanma
Motor Hacmi: 1560 cc 0-50 km/s : 4.0 sn
0-100 km/s : 11.0 sn
Motor Gücü: 90 HP - 4000 d/d 0-130 km/s : 22.2 sn
Hız
Max. Tork:
215 Nm - 1750 d/d
Max. hız : 182 km/s
Frenler: Önde ve arkada disk
Bagaj: 270 İç gürültü
Boyutlar: 4030 x 1720 x 1472 mm Rölanti 60 dB(A)
Ağırlık: 1205 kg 100 km/s : 63 dB(A)
Lastikler: 195/55 R16 100 - 0 km/s 37 m
Test tüketimi: 6.1 lt/100 km
Depo kapasitesi: 50 lt
Menzil:
Yılmaz
Nisan 16, 2009, 09:17:00
hasanbasri
hasanbasri
Göster hasanbasri son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster hasanbasri.
Polis Memuru
Ynt: 207 premium 1.6 HDI
Merhaba 207 feline edition alıyorum. Bir aksilik olmazsa ÖTV indirimi ile birlikte 29,500'e geliyor. Bu belirttiğiniz özellikler Feline serisinde de var mı? Feline hakkında henüz yapılmış fazla yorum yok. 1.6 90 by bir araç. Premium modeline ile aynı mı?
Teşekkürler
Mayıs 05, 2010, 12:24:18
otn
otn
Göster otn son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster otn.
Komiser
I Love Life_Live Your Life:P
1,6 lar ıı gıdıyo baya bende begenıyorum ama cok motor sesı alıyor dıyolar dogrumu acaba
Mayıs 05, 2010, 13:46:10
samet34
samet34
Göster samet34 son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster samet34.
Emniyet Amiri
1.4 leri bilmiyorum ama 1.6hdi biraz alıyor ses içeri bende bundan şikayetciyim
207 siyah 1.6hdi
Eylül 12, 2011, 12:45:36
207SW
207SW
Göster 207SW son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster 207SW.
Komiser
207sw
evet ses konusunda biraz sıkıntı var ama belli bir devirden sonra turbonun üfleme sesi geliyorya oda bir başka sürüş zevki veriyor
jf
Eylül 13, 2011, 08:02:22
MaDeN
MaDeN
Göster MaDeN son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster MaDeN.
Komiser Yardımcısı
Alıntı sahibi: 207SW üzerinde Eylül 12, 2011, 12:45:36
evet ses konusunda biraz sıkıntı var ama belli bir devirden sonra turbonun üfleme sesi geliyorya oda bir başka sürüş zevki veriyor
abi bence o rüzgarın üfleme sesi olabilir
Eylül 14, 2011, 09:41:52
06 EFKAN 06
06 EFKAN 06
Göster 06 EFKAN 06 son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster 06 EFKAN 06.
Komiser Yardımcısı
bu segmentteki kusursuz araçlardan birisi diyebilirim. ben kullanırken çok keyif alıyorum siyah incimi.
*****!!!Sadece Çizgifilm Kahramanlarının Sigortaya İhtiyacı Yoktur !!!********!!!Yoktur İhtiyacı Sigortaya Kahramanlarının Çizgifilm Sadece!!!*****
Ekim 30, 2011, 19:37:08
evolver
evolver
Göster evolver son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster evolver.
Polis Memuru
Ben Turbo sesi hiç duymuyorum içeriye , sadece rutin klasik dizel gurultusu var ama oda cok aşırı değil.Yalniz ruzgar sesi malasef aliyor
'2008 1.6HDI Premium + Panoramik Cam Tavan
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Üyelerimiz
-----------------------------