207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 07, 2012, 05:04:03
Duyurular:
STICKER DAĞITIMI İÇİN BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Mayıs 15, 2010, 13:54:30 #15
sserdar

Ynt: turbo hakkında

değerli arkadaşım 207 HDİ 70 hp lerde turbo varmı ? beni aydınlatırsanız mennun olurum.

olmasa o araç yerinden kalkar mı SmileySmileySmiley Bende sana onu sorayım

Oku Temmuz 19, 2010, 11:45:11 #16
serhandemirtas

gaza basarken 2000 deviri geçtikten sonra o tubonun vızıldamasını duyarsın ya, çok hoş..

Oku Temmuz 19, 2010, 17:46:08 #17
ultraoyuncu

değerli arkadaşım 207 HDİ 70 hp lerde turbo varmı ? beni aydınlatırsanız mennun olurum.

olmasa o araç yerinden kalkar mı SmileySmileySmiley Bende sana onu sorayım

Ben de abartmadın mı diye sarayım Smiley

... 06 GS ...
Oku Mart 05, 2011, 03:02:33 #18
mhmtsbrl

bence en guzel cevap tum yenı teknolojık dızel motorlaarda var.... olmasa bızım kalkısımız bır kanı gıbı olurdu....Cheesy
Oku Nisan 01, 2011, 07:17:03 #19
pirlantacocuk

Merhaba,

benim aracım 2007 model 207 hdi ve 77 bin oldu yeni aldım önce ki sahibi güzel kullanmışa benziyor ve peugeot açıda tüm bakımları zamanında yapılmış sizce endişelenmelimiyim malum ilk dizelim dizeller hakkında tek duyduğum şe arıza olursa sağlam olurmuş Smiley
Oku Nisan 01, 2011, 08:41:32 #20
xplod

1.4 hdi da  1. viteste  ağır ağır  (5-6 km hızında) giderken arabaya dip gaz verdiğimde 2000 devirde olusan ivmelenmeye  hastayım Cheesy
dostum o ivmelenmeler bır gun cebıne gırer sana bıraz dipnot verıyım dize araclarda maxımum tork a 2,500 - 3,500 cıvarında ulasırsın ve 3,5 yukarısında bır motor zorlaman motorda yağ yanmasına neden olur bu yanan yaglar dizel moturun turbosuna bir mermı gıbı carpar ve senın tubon paramparça olur buda sana cok yuksek malıyete cıkar turbo kanatları nekadar sert olur sa olsun bazı ları sımdı soylıycektır 2 bın devırde calısan bır motorun tubosu 50 bın devırde doner hıc bır sey koruyamz turbo pervanelerını parcalanır dıkkat et Wink

durumu biraz abartmışsın gibi geldi bana.
öncelikle, yağ, motorun çalıştığı her saniye tüketilir. devir arttıkça da oransal olarak bu miktar artmaya başlar. yüksek devirli kullanıcıların arabaları daha çabuk yağ eksiltir. bunun haricinde başka bir sorundan sebep aşırı miktarda yanan yağın silindir, kapak ve egzost hattında zamanla kurum oluşturmasını ve buna bağlı sorun çıkarması olasılığını anlarım ama, yanan yağın mermi gibi turboya çarpıp paramparça etme ihtimalini ben pek gerçekçi bulmadım.
turbo yüksek devirde dönerse, elbette ömrü de kısa olacaktır, sonuçta çift yatak üzerinde dönen bir milden ibarettir. ancak bu motor devriyle alakalı değildir sadece. yüksek tork üretilen düşük motor devirlerinde de turbo maximum devrine çıkabilir.
çok düşük devirde dip gaz yapıldığında, turbo, gönderilen yakıtın verimli yanmasına yetecek kadar hava basmayı anında sağlayamadığından, yakıt tam olarak yanmadan egzosttan atılır. dizel motorlarda duman atmanın en birinci sebebi budur. yanan yağın yapacağı kötü etki kadar bu duman atma da aşırı kurumlanmaya sebep olur.
her iki sebepten biriken karbon depoziti zamanla ciddi sorunlara sebebiyet verecektir.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan