207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 10, 2012, 10:37:30
Duyurular:
STICKER DAĞITIMI İÇİN BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Nisan 08, 2010, 21:09:01 #30
serhat_2002

Ynt: LPG

arkadaslar atiker yeni nyazılım cıkarmıs safeline diye bir arkadasım citroen c4 taktırdı arıza lambası yakmadı sadece benzin ibresinde dusus oluyor herkesin bildigi gibi genel bir sorun bu bendede 207 var benzin tak etti canıma artık bu aralar bende satacam galiba satmazsam lpg taktıracam su atiker olayını bilen varmı yeni yazılımı
Oku Nisan 13, 2010, 22:28:18 #31
erkan_petrucci

http://www.207tr.com/index.php/topic,2952.msg37419.html#msg37419
bir okuyun derim fikir olması bakımından
Oku Nisan 21, 2010, 08:51:33 #32
Crazy Frog

LPG deneyimimi paylaşmak istedim sizlerle.
Benzinli bir 2009 Corolla'mız var evde. Şehiriçi ortalaması 8-8.5 olan bir araç ve ayda ortalama 1500 km yapıyordu. Son zamlardan sonra bende araştırmaya başladım bu LPG işini.
İnternette yabancı sitelere bakarken Toyota'nın Amerika'daki bazı kamyon-kamyonet arası modellerinin isteğe göre fabrikadan LPG'li çıktığını okudum. Bu bilgi kafamdaki LPG motoru öldürür tezini direk çürüttü. Ayrıca, özellikle Avustralya'da çok tutan Corolla'nın çevreyi korumak adına LPG ye dönüşümünün çok popüler olduğunu başka bir sitede okudum ve LPG taktırmaya karar verdim.
Türk forumlarını uzun uzun araştırdıktan sonra marka olarak BRC, Prins ve Teleflex den birini seçmeye karar verdim. Teleflex'in Doğalgazla da çalışabildiği için pahalı olduğunu öğrenince eledim. (1000€) Prins'in de servisinin sıkıntılı olduğunu okudum ve BRC taktırmaya karar verdim.
2 haftadır aracı LPG li kullanıyorum ve keşke daha önce taktırsaydım dedim. Aracın torkunda biraz düşüş oldu ama zaten performanslı kullanmadığım bir araç. Yakıt ortalaması şu anda 7lt. LPG nin de litresi 1.88 TL. Artık benzine para vermediğim için çok mutluyum Smiley
LPG montajını 1500 TL ye yaptırdım. Muayene ve Ruhsat masrafları da 300 TL tutacak. Eğer LPG-benzin fiyat aralığı böyle devam ederse ve montaj masrafını düşersek 50.000km de 5.500-6.000 TL kar ettirecek.
Ayrıca çevreci de bir otomobile sahip olduk  Smiley

Not: Corolla'da motor arıza ışığı yanmadı. Depoda kalan benzin miktarı çalışıyor. Gidilebilecek km dışında  yol bilgisayarı da çalışıyor. LPG, motor ısısı 40 derece ye gelince devreye giriyor ve LPG ye geçtiğini hissetmiyosunuz bile. Aynı şekilde depoda LPG kalmadığında benzine geçiyor.

« Son Düzenleme: Nisan 21, 2010, 12:02:35 Gönderen: Crazy Frog »

Oku Haziran 21, 2010, 08:48:28 #33
Degonet

Arkadaşlar 3 aylık araştırmalarım sonuç verdi ve lpg taktırtım ve sizinle paylaşmak istedim.
Forumlarda peugeotlar uyumsuz falan yazıyordu bende sırasıyla lpgcileri aramaya başladım. 2a kağıthane müdürlüğü ki brc merkezi bana brc peugeotla uyumsuzluk gösteriyor onun yerine bravo adında yerli üretim kit takıyoruz dedi. Nasıl dedim ya sonra çevre otogazı aradım sakın taktırma atiker daha kaliteli dedi dahada kıllandım. Bu böyle olmıycak dedim ikinci yöntem usta aramaya başladım. Usta nasıl aranır mı dediniz. en çok kim peugeota montaj yapmış lpghaber diye site var ordan montajlarıda seyrediyorsunuz. açtım hepsinin montajlarına baktım en çok mucip otogaz brc peugeotlara montaj yapmış ama nasıl yapmış tartışılır ben beğenmedim açıkçası. sonra çetinsay otogazın montajlarına baktım evet güzel düzenli işçilik. baktım bizim 207 de montaj yapmışlar ve motor kapağı falan yerinde duruyor. Güzel dedim Birde Van'da bir montaj resmine baktım süper olmuş. Adamı aradım sorunsuz zavoli çalışıyor abey dedi. peki kardeş istanbulda usta tavsiye et dedim çetinsay ve yalan olmasın bir otogaz firmasının daha ismini verdi. yavaş yavaş çetinsaya ısınmaya başladım. bide arayıp soralım bakalım müşteri ilişkileri nasıl dedim. Tamam güzel konuşma sorulara itinalı cevaplar randevuyu aldım cuma sabahtan büyükçekmeceden bostancı sanayi sitesine yolculuk başladı. sabahın 7.30 dayandım kapıya 7.45 de ustalar geldi. Zavoli taktırmaya karar verdim saat 8 de montaja bismillah deyip başladılar. bir montaj 11 saat sürer mi? sürer ince eler sık dokursan sürer dile kolay 5 saatte takan duymuştum.usta ama işte öyle montajdan hayır gelmez yiğen dedi. 96 yılından beri bu işin içinde olan usta işleri oğullarına da öğretmiş çokta iyi etmiş elleri dert görmesin.
motor kaputunu açınca hiçbir şey göremiyorsunuz anlamayan biri eee nerde lpg der. o kadar iddalıyım.
gaz göstergesi küllüğün içine kendi isteğimle monte edildi kapağı kapatın oda görünmüyor. Bagaja simit tank yerleştirildi delinen yerlerin hepsi siyah silikonla sıvandı. ve saat 7'de arabaya gaz koyduk, ayarlarını yaptık bismillah dedik saat gibin Grin.
3 GÜN oldu ve yorumlarım. 50 tl lpg şuanda 270 km deyim ve hala gidiyor Grin en ufak bir gaz kokusu en ufak bir çekiş kaybı duymadım görmedim.
3 depo kullan yakıtın düşer falan diyenlere inat ilk depode bu kadar az yakıyor. Ben anlattım karar sizin arkadaşlar...
Şiddetle tavsiye ediyorum usta + işçilik + marka on numara...

« Son Düzenleme: Haziran 21, 2010, 10:45:36 Gönderen: Degonet »

Peugeot 1.4 16V Trendy (90)
Oku Haziran 23, 2010, 09:11:15 #34
çare_sizsiniz

arkadaşlar ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.benzin ibresi haricinde tabi

bir gün herkes 207 ci olacak....
Oku Haziran 23, 2010, 12:03:53 #35
Degonet

evet benzin göstergesi düşüyor.
arabaya taktırmadan araştırmıştım bir parça takılıyor diye. ustaya sordum uzak dur dedi. bir süre sonra sorun çıkarabilir, gaz alırken 5 tl benzin at bişeyi kalmaz dedi. daha gaz bitmediği için (285 km oldu 50tl lik lpgye) benzin almadım. siteden bir arkadaş benzin kapağını açıp içine kalem sokuyormuş işe yarıyormu diye deniycem  Huh?

Peugeot 1.4 16V Trendy (90)
Oku Ağustos 07, 2010, 15:14:27 #36
4815162342

arkadaşlar, ben E46 BMW almayı düşünüyorum , ve LPG li olacak büyük ihtimal , sizden tahminen ne kadar yakacağı hakkında yorumlar rica edeceğim , 318i ve 320i için... LPG ile ilgili pek bilgiye sahip değilim , ama tahminimce direk benzinli olarak kullansam 320i , 35-40 kuruş, 318i de 30-35 kuruş arası yakar... bu LPG li olduğunca sizce tüketim ne kadara düşer km de ?

Oku Ağustos 08, 2010, 17:11:03 #37
Crazy Frog

erçin kuruş hesabı değilde 100 km de ne kadar yaktığından hesap edersek bizim toyota corolla da şöyle oldu.
Araç benzinlide şehir içi 8 lt yakıyordu. LPG ile 9 lt yakmaya başladı. Benzinli de yaptığın ortalamaya 1-1.5 lt koyacaksın.

Oku Şubat 11, 2011, 01:22:35 #38
dk207

serhat_2002 arkadaş bana da bazı montajcılar brc'nin pejolarda sorun çıkardığını söylediler. Ben de diğer arkadaşlar gibi kararsızım.

Oku Şubat 11, 2011, 03:25:10 #39

Arkadaşlar 3 aylık araştırmalarım sonuç verdi ve lpg taktırtım ve sizinle paylaşmak istedim.
Forumlarda peugeotlar uyumsuz falan yazıyordu bende sırasıyla lpgcileri aramaya başladım. 2a kağıthane müdürlüğü ki brc merkezi bana brc peugeotla uyumsuzluk gösteriyor onun yerine bravo adında yerli üretim kit takıyoruz dedi. Nasıl dedim ya sonra çevre otogazı aradım sakın taktırma atiker daha kaliteli dedi dahada kıllandım. Bu böyle olmıycak dedim ikinci yöntem usta aramaya başladım. Usta nasıl aranır mı dediniz. en çok kim peugeota montaj yapmış lpghaber diye site var ordan montajlarıda seyrediyorsunuz. açtım hepsinin montajlarına baktım en çok mucip otogaz brc peugeotlara montaj yapmış ama nasıl yapmış tartışılır ben beğenmedim açıkçası. sonra çetinsay otogazın montajlarına baktım evet güzel düzenli işçilik. baktım bizim 207 de montaj yapmışlar ve motor kapağı falan yerinde duruyor. Güzel dedim Birde Van'da bir montaj resmine baktım süper olmuş. Adamı aradım sorunsuz zavoli çalışıyor abey dedi. peki kardeş istanbulda usta tavsiye et dedim çetinsay ve yalan olmasın bir otogaz firmasının daha ismini verdi. yavaş yavaş çetinsaya ısınmaya başladım. bide arayıp soralım bakalım müşteri ilişkileri nasıl dedim. Tamam güzel konuşma sorulara itinalı cevaplar randevuyu aldım cuma sabahtan büyükçekmeceden bostancı sanayi sitesine yolculuk başladı. sabahın 7.30 dayandım kapıya 7.45 de ustalar geldi. Zavoli taktırmaya karar verdim saat 8 de montaja bismillah deyip başladılar. bir montaj 11 saat sürer mi? sürer ince eler sık dokursan sürer dile kolay 5 saatte takan duymuştum.usta ama işte öyle montajdan hayır gelmez yiğen dedi. 96 yılından beri bu işin içinde olan usta işleri oğullarına da öğretmiş çokta iyi etmiş elleri dert görmesin.
motor kaputunu açınca hiçbir şey göremiyorsunuz anlamayan biri eee nerde lpg der. o kadar iddalıyım.
gaz göstergesi küllüğün içine kendi isteğimle monte edildi kapağı kapatın oda görünmüyor. Bagaja simit tank yerleştirildi delinen yerlerin hepsi siyah silikonla sıvandı. ve saat 7'de arabaya gaz koyduk, ayarlarını yaptık bismillah dedik saat gibin Grin.
3 GÜN oldu ve yorumlarım. 50 tl lpg şuanda 270 km deyim ve hala gidiyor Grin en ufak bir gaz kokusu en ufak bir çekiş kaybı duymadım görmedim.
3 depo kullan yakıtın düşer falan diyenlere inat ilk depode bu kadar az yakıyor. Ben anlattım karar sizin arkadaşlar...
Şiddetle tavsiye ediyorum usta + işçilik + marka on numara...

hocam taktırdıgın yerin adresi ve telefonunu alabilrmiyim? ve nekadara mal oldu?
Oku Şubat 25, 2011, 23:56:16 #40
hitman298

arkadaşlar hangi usta dediyse atiker olmaz diye halt etmiş. ben taktırdım. bi sorun yok. ne performansta ne de yakıtta.
Oku Mart 02, 2011, 00:07:35 #41
serhat_2002

arkadaslar bende atiker safe fast 2 taktırdım sonuc mukemmel 10 ay oldu en ufak sorun yok arıza lambasıda yanmıyor
Oku Mart 02, 2011, 00:47:40 #42
erenalem

kardes 1 yıldır kararsızdım surekli arastırdım  bendede 1.4 trendy var brc taktırırsan sorun olmaz arıza ısıgı yanmaz ama cok pahalı onun haricinde landirenzoda taktıran var oda yakmıyor,  lavato bazılarında yakıyo bazılarında yakmıyo  zavoli yakıyor ama marka olarak tercih edilebilir atikere yaklaşma istanbulda biri taktırmıs bende netten buldum kesinlike tasviye etmedi bende taktırmaktan vazgectim simdilik daha az biniyorum yazada satıp dize alacam adamlar çok guzel araba yapmıslar cok seviyorum 207 yi ama nasıl bir pug koydularsa brc hariç uyusmuyor hepsi arıza ısıgı yakıyo
ben çok araştırdım teleflex de uyumlu bir marka ve baya iddalılar servis ve ekipmanlarda müşteri memnuniyeti üst düzeyde...ayrıca benzin ibresinin düşmesi olayınıda 150 tl lik bir kitle hallediyolar...bilgine
Oku Mart 02, 2011, 00:50:08 #43
erenalem

arkadaşlar lpg taktırmak istiyorsanız hiç düşünmeden taktırın derim.ben de yeni taktırdım.hiç bir sorunla karşılaşmadım.zamlardan sonra bile km de 17-18 kuruş yakıyorum.oh beee Cheesy
bende de lpg takılı şuan kıbrısta olduğum için malum benzin uygun burada benzinde biniyorum fakat bu formda uzun kmlerden sonra kaputta çatlaklar olacağı motorun üst düzey sıcak çalışmasından ötürü çok fazla arıza vermeye başlayacağı yazıyor o yorumları okuduğumda içimden bi ses türkiyeye döner dönmez sistemi söktür dedi o derece yani acaba anlatılanların doğruluk payı varmıdır??
Oku Mart 02, 2011, 00:54:20 #44
erenalem

Bugün Bostancıda 2A BRC mühendislikgin sahibiyle konuştum.Adam evet LPG pejoda sorun yaratyo ama bizim yapmış oldugumuz bi takım ayarlarla bi sorun kalmıyo dedi.Fiyatı 1650 dedi.Peşinat biraz fazla olursa bi miktar daha indiririm dedi.Arıza lambasının yanmıyacagına garanti veririm dedi;ama benzin ibresi için bi parca takmamız gerekyo dedi bu parcada 40 lira falanmış herhal ama buda istege baglı imiş.Pejolarda benzin ibresi lastiklere baglıymış o yüzden benzin ibresi sanki aracı benzinde kullanyomuşun gibi azalıyomuş ama 40 liralık parca takılınca düzelyomuş.1 günde takıyolarmış.müsait oldugum bi vakit gidip taktırcam Grin Grin Grin   
peki brc harici bir kit takılıysa benzin ibresinin düşmemesi için brc marka takılablirmi acaba çünkü teleflex takılı aracımda ve bu kite 150 fiyat biçtiler
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan