LPG deneyimimi paylaşmak istedim sizlerle.
Benzinli bir 2009 Corolla'mız var evde. Şehiriçi ortalaması 8-8.5 olan bir araç ve ayda ortalama 1500 km yapıyordu. Son zamlardan sonra bende araştırmaya başladım bu LPG işini.
İnternette yabancı sitelere bakarken Toyota'nın Amerika'daki bazı kamyon-kamyonet arası modellerinin isteğe göre fabrikadan LPG'li çıktığını okudum. Bu bilgi kafamdaki LPG motoru öldürür tezini direk çürüttü. Ayrıca, özellikle Avustralya'da çok tutan Corolla'nın çevreyi korumak adına LPG ye dönüşümünün çok popüler olduğunu başka bir sitede okudum ve LPG taktırmaya karar verdim.
Türk forumlarını uzun uzun araştırdıktan sonra marka olarak BRC, Prins ve Teleflex den birini seçmeye karar verdim. Teleflex'in Doğalgazla da çalışabildiği için pahalı olduğunu öğrenince eledim. (1000€) Prins'in de servisinin sıkıntılı olduğunu okudum ve BRC taktırmaya karar verdim.
2 haftadır aracı LPG li kullanıyorum ve keşke daha önce taktırsaydım dedim. Aracın torkunda biraz düşüş oldu ama zaten performanslı kullanmadığım bir araç. Yakıt ortalaması şu anda 7lt. LPG nin de litresi 1.88 TL. Artık benzine para vermediğim için çok mutluyum
LPG montajını 1500 TL ye yaptırdım. Muayene ve Ruhsat masrafları da 300 TL tutacak. Eğer LPG-benzin fiyat aralığı böyle devam ederse ve montaj masrafını düşersek 50.000km de 5.500-6.000 TL kar ettirecek.
Ayrıca çevreci de bir otomobile sahip olduk

Not: Corolla'da motor arıza ışığı yanmadı. Depoda kalan benzin miktarı çalışıyor. Gidilebilecek km dışında yol bilgisayarı da çalışıyor. LPG, motor ısısı 40 derece ye gelince devreye giriyor ve LPG ye geçtiğini hissetmiyosunuz bile. Aynı şekilde depoda LPG kalmadığında benzine geçiyor.