Arkadaşım merhaba,
Ben aracımı sıfır aldım ve aynı lastik vardı. Yaklaşık 23 bin km. de aynı sıkıntıyı yaşadım. Uzun süre bunun nedenini araştırdım. Bu lastik üretildikten kısa süre sonra üretimden kaldırılmış, nedeni ise sizin ve benim yaşadığımız sıkıntılar. Peugeot ile görüştüm, garanti kapsamı dışında tabii, gidip sıfır lastik almak durumunda kaldım.
Sizin şu an kullandığınız lastik üretimden kaldırılmış bir lastik. Aracıma Petlas lastik taktırdım 32 binde aracım ve hiçbir problem yaşamadım (tanesini 105 TL ye aldım ve gayet memnunum)
Mesajınıdan sonra kısa bir araştırma yaptım. Alıntı bir şikayet sitesinden;
''GOODYEAR Gt3 Lastiklerim 16000 Km’de Kopmaya Başladı 2008 model Doblo 1.9 Premio sahibiyim. Aracın ilk sahibiyim ve arabam hala garanti kapsamında. Aracımın lastikleri Goodyear gt3. Ön iki lastiğimde, nizami olarak lastiğin yürüyen kısmına dik şekilde kopmaların ve yırtılmaların olduğunu gördüm.
En yakın Goodyear yetkili bayisine başvurdum. Lastik eksperi geldi. Gelen eksper lastiği inceledikten ve numune aldıktan sonra durumu inceleme formuna işleyerek, bir nüshasını bana verdi. Sonucun bana yazılı olarak bildirileceğini ifade etti.
Goodyear'ın cevap yazısını beklemeye başladım. 15 gün geçmesine rağmen cevap yazısı gelmediği için müşteri hizmetlerini aradım. Bu telefon sonrası yazı 04.06.2009 tarihinde tarafıma faksla ulaştı. Yazıda netice olarak; “imalat veya işçilik kusuru bulunamamıştır” sonucuna varmışlar.
Bu lastiklerin yaptığı kilometre 16000. Para verip de aldığım aracımın lastiğini kendim kopartıp yırtmadığıma göre, bu lastikte problem varsa Goodyear üstlenmeli.
Yok eğer bu kopmalar yollardan kaynaklanıyor diyorlarsa, o zaman ben de :“ 23 yıldır aktif araç kullanmaktayım. Neden her lastikte olmuyor bu olay? Neden her gt3 lastikte olmuyor?” derim.
Ya da; "gt3 lastiklerde böyle problemler görülebiliyor" derlerse, ben bu lastiğin takılı olduğu arabayı almakla hata etmiş sayılmaz mıyım? Mağdur olmaz mıyım?