207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 23, 2012, 01:21:47
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ekim 04, 2009, 01:53:55 #0
SERCAN

fren modifikasyonu

arkadaşlar 207 gt'mi yeni  aldım su an 36000 km de on fren balataları 32000 de degısmıs fakat ben frenlerden pek memnun degılım . aslında pek fren kullanmaya gerek kalmıyoda Smiley yınede gıttıgı sekılde durmuyo ..kendı aracına frenler konusunda bı modıfıkasyon yapan varmı varsa malıyetı nedır? ben on fren ve arka fren dısklerını buyutmeyı dusunuyorum en fazla kac yapabılırım yardımlarınız ıcın sımdıden teşekkur..
Oku Ekim 06, 2009, 10:07:32 #1
karsiyakaliozi

Ynt: fren modifikasyonu

arkadaşlar 207 gt'mi yeni  aldım su an 36000 km de on fren balataları 32000 de degısmıs fakat ben frenlerden pek memnun degılım . aslında pek fren kullanmaya gerek kalmıyoda Smiley yınede gıttıgı sekılde durmuyo ..kendı aracına frenler konusunda bı modıfıkasyon yapan varmı varsa malıyetı nedır? ben on fren ve arka fren dısklerını buyutmeyı dusunuyorum en fazla kac yapabılırım yardımlarınız ıcın sımdıden teşekkur..
öncelikle aracını gule gule kullan fren dısklerini tam bilmiyorum rc ninkilerle değiştirebilirsin veya brembo alabilirsin zaten cok özel birşey bakmazsan zaten cok ucuk rakamlar deyıl disk maliyeti ama dıskden daha onemlisi kalıper ve balatadır bence balataya öncelik ver derim bulabilirsen celik orgulu fren hortumu alabilirsin (rc için bulamadım ben  gerci ) balatada paraya kıyarım dersen feredo ds serisi daha az odeyeyım dersen ebc bakabilirsin dersen para onemli deyıl komple değiştirirsin 2 veya 4 pistonlu kalıper takarsın kanallı dısk alırsın ama bunlar cıddı malıyet cıkartır ve normal kullanımda gereksizdir bence selamlar

Oku Ekim 06, 2009, 13:57:09 #2
ufukk

Bu işin bu şekilde kafadan şunu taktırayım, bunu büyüteyim şeklinde yapılması doğru değil. Ciddi mühendislik ve test süreçleri gerekli. Aksi takdirde frenlerden beklediğin verimi alamazsın ve frenleme esnasında beklenmedik tepkilerle karşılaşabilirsin...

207'nin eleştrilebilecek en son yerlerinden birisi fren performansı. Eğer aracın fren performansı iyi değilse, fren sistemi iyi bir usta tarafından elden geçirilmeli. Zira sağlıklı çalışan bir fren sistemi ile 207 frenleme konusunda son derece başarılı bir otomobil.

1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Oku Ekim 06, 2009, 15:54:57 #3
karsiyakaliozi

Bu işin bu şekilde kafadan şunu taktırayım, bunu büyüteyim şeklinde yapılması doğru değil. Ciddi mühendislik ve test süreçleri gerekli. Aksi takdirde frenlerden beklediğin verimi alamazsın ve frenleme esnasında beklenmedik tepkilerle karşılaşabilirsin...

207'nin eleştrilebilecek en son yerlerinden birisi fren performansı. Eğer aracın fren performansı iyi değilse, fren sistemi iyi bir usta tarafından elden geçirilmeli. Zira sağlıklı çalışan bir fren sistemi ile 207 frenleme konusunda son derece başarılı bir otomobil.

katılıyorum benım aracım rc  katalog deyeri 36.5-37 metre gibi 100km sürattde gt nınde o cıvarda bıseydır tahmınımce yani frenler ıyı denebilir pist kulanımı yapmıyorsan  fren le ugrasma hic aracı modlarsan dusunebilirsin standart kullanımda  için gereksiz selamlar
Oku Ekim 06, 2009, 18:23:20 #4
SERCAN

arkadaşlar cevaplar için tesekkur ederım. arabaya bır seyler yapmayı planladıgım için frenler konusunda bıseyler yapmak ıstedım .yoksa dedıgınız gıbı durus mesafesı kotu degıl.zaten trafıkte fazla fren kulanmaya gerek kalmıyor:).ama daha ıyı olabılırdı.ozi nin dediği gıbı oncelıklele balataları degıstırsem ıyı olacak galıba . hos aldıgım bayan on balataları yenı degıstırmıs ben arkalara feredo taksam daha ıyı sonuc alırım herhalde. bu arada 207 ler genellıkle yag ıkazı verıyormus gecende bende yasadım ama gectı bu sorunu sız yasadınız mı
Oku Ekim 06, 2009, 22:51:36 #5
TJ5224

Gazliyorsan, yuksek devirli kullaniyorsan arac yag eksiltiyor. Ben son bakimda 1 lt yag alip bagaja koydum isik yanarsa diye.
B urada ufak bir bilgi, aracinizi yikatiginizda lastik yanaklarina parlamasi icin deterjan benzeri bisey suruyorlar, yikamadan ciktiktan sonra normalde girebildiginiz virajlara hizli girmeyin, bu parlatici araci kaydiriyor (ben bu gun yasadim, arka taraf 100km/s de kontrolu kaybetti)
Oku Ekim 07, 2009, 00:57:31 #6
SERCAN

bende kıtabına baktım her 1000 km de yarım lıtreye kadar olabılır uzerındeyse problem var yazıyor.eh zaten yag degıselı 5000 olmus bende yenı aldım dıye gazladım bıraz bı lıtrede ben yag ekledım .. bundan sonra yag stoklu gezcez yani:P
Oku Ekim 07, 2009, 08:39:02 #7
karsiyakaliozi

arkadaşlar cevaplar için tesekkur ederım. arabaya bır seyler yapmayı planladıgım için frenler konusunda bıseyler yapmak ıstedım .yoksa dedıgınız gıbı durus mesafesı kotu degıl.zaten trafıkte fazla fren kulanmaya gerek kalmıyor:).ama daha ıyı olabılırdı.ozi nin dediği gıbı oncelıklele balataları degıstırsem ıyı olacak galıba . hos aldıgım bayan on balataları yenı degıstırmıs ben arkalara feredo taksam daha ıyı sonuc alırım herhalde. bu arada 207 ler genellıkle yag ıkazı verıyormus gecende bende yasadım ama gectı bu sorunu sız yasadınız mı

aracı durduran ön frendir değiştireceksen ön balataları değiştir arkalara gerek yok selamlar
Oku Ekim 31, 2009, 14:28:27 #8
jönysf

Arkadaşım şu seti bir incelemeni isterim.   

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/98-09-Peugeot-206-207-306-307-Big-Brake-Kit-bReMbO-aP_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem20adcf1710QQitemZ140354983696QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan