207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 23, 2012, 01:15:19
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Eylül 27, 2009, 12:57:31 #0
angle

karter koruma

Arkadaşlar 3 aylık bakımda aracın altına karter koruma önerdiler.Bende madem koruyor olsun dedim.Sonra burda gezinirken bir arkadaş şöyle açıklamış;çarpışmalarda motorun düşmesi gerekiyormuş karter koruma olduğunda düşmediğinden sakıncalıymış.Bunu okuyunca moralim bozuldu, keşke taktırmasamıydım diye düşündüm. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Oku Eylül 27, 2009, 17:59:26 #1
felistt

Ynt: karter koruma

kesinlikle iyi yapmışsın arkadaşım...günü gelince sende bunu anlayacaksın...çünkü türkiye de araba kullanıyorsun:)

ben 2500 km bu koruma olmadan nasıl yol yapmışım, bana arabayı alırken neden önermemişler ona şaşırmıştım...çok şükür birşey olmadı ama sonra o kadar faydasını gördümki anlatamam...

emin ol pişman olmayacaksın...
Oku Eylül 27, 2009, 20:54:20 #2
pyhton

kesinlikle iyi yapmışsın arkadaşım...günü gelince sende bunu anlayacaksın...çünkü türkiye de araba kullanıyorsun:)

ben 2500 km bu koruma olmadan nasıl yol yapmışım, bana arabayı alırken neden önermemişler ona şaşırmıştım...çok şükür birşey olmadı ama sonra o kadar faydasını gördümki anlatamam...

emin ol pişman olmayacaksın...
slm ne faydası oldu onuda söylersen sevinirim..belki bizde taktırırız..
Oku Eylül 28, 2009, 09:21:33 #3
ufukk

Karter koruma denilen zayıf bir kapak... Motorun düşmesini engelleyebilecek kadar sağlam bir yapısı olduğunu sanmıyorum...

1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Oku Eylül 28, 2009, 10:51:43 #4
felistt

şöyle diyeyim 3-4 kere altı bozuk yolda sürttüm...ve karter korumaya denk geldi..eğer o olmasaydı...delinme riski yüksekti. bizim firmadan skoda octavia sı olan bi arkadaş öyle yolda kaldı...haberi bile yokmuş karter korumadan, sinirden köpürdü...1500 tl masraf...
Oku Eylül 28, 2009, 10:52:33 #5
BlaCK_HeaRT

yaklaşık 1 yıldır kartel korumasız kullanıyorum hemde öyle böyle deqil deli kullanıyorum hiç bir sorunlada karşılaşmadım mutlaka faydası war ama çokta gerekli bişey deqil bence... ofroad yapmıyoruz 207 lerle

Arkadaşlar SweeMLeePeaCH olan Adımızı BLaCKHeaRT Yaptık Bilqilenize...

Alabildiqine Siyah... 
Oku Eylül 28, 2009, 13:19:39 #6
Helimoğlu

Karter koruma denilen zayıf bir kapak... Motorun düşmesini engelleyebilecek kadar sağlam bir yapısı olduğunu sanmıyorum...

ufukk;
orjinal karter koruma yani aracın fabrikasyon üstündeki koruma sert plastik malzemeden üretilmiş. sert plastikten yapılma nedeni kaza anında motor aşağı düşerken karter koruma kırılsın engel teşkil etmesin motorun düşmesine. biz ise o plastik korumayı çıkarıp yerine çelik sac taktırıyoruz. ve bu çelik saç 4 tane somun ile tutturuluyor şasiye. inanılmaz sağlam ve ağır birşey. kesinlikle basit birşey değil. motorun düşmesini kesinlikle önler... karter için mükemmel derecede koruma sağlar, güvenlik için ise bir o kadar oranda dezavantaj. taktırıp taktırmamak da seçim ve takdir tamamen sizin...

Oku Eylül 28, 2009, 17:28:36 #7
angle

Şimgi güvenliği düşünürsek taktırdığım korumayı çıkartmam mı gerekecek, benim iyice kafam karıştı:(
Oku Eylül 28, 2009, 17:41:34 #8
Helimoğlu

tercih tamamen senin... taktırırsın güvenlikten ödün verirsin. taktırmazsın olası bi altını sürttürmede en aşağı 2000 TL masraf ödersin...

bana soracak olursan, ben taktırdım örneğin.

Oku Eylül 28, 2009, 18:15:58 #9
pug50

eğer kullandığınız yerde yollar çok bozuksa mantıklı ama güvenlik bence daha önemli
Oku Eylül 28, 2009, 19:38:23 #10
Crazy Frog

Ben bir kere yukarıya doğru kalkmış bir logar kapağına çarpmıştım ve yurtdışından gelsin diye yaklaşık 2 ay şanzıman ve karter beklemiştim. Gerçi o zamanlar 18 yaşındaydık, o gün ki aylak araç kullanımım ile bugün arasında dağlar kadar fark var. Şimdiyse aracımın altını hayatta sürtmem gibi geliyor ama belli de olmaz. Ben de taktırdım ama taktırmasam da olurmuş, bugüne kadar karteri hiç sürtmedim.
felist bence sen orta susturucuyu sürtmüşsündür, karter biraz daha yukarıda kalıyor. Karter korumayı sürtmen için ön tamponu da yaralaman lazım.

Oku Haziran 02, 2011, 22:51:15 #11
ouzmdn

arkadaşlar dün 207 alımı için bi araç beğendik götürdük servise ustayla biraz samimiyet kurdum anlatıo şöyledir böyledir kaldırdılar arabayı havaya altına bakıyoruz bak bu karter koruması aracın dedi plastikten daha kendini koruyamıyo karteri nasıl korur bilmem dedi Smiley

Yani aracın üzerindeki çok dandik yalandan koymuşlar ülkemiz şartlarında yaptırmak lazım aslında..
Oku Haziran 03, 2011, 08:20:13 #12
kadir207

bencede karter koruma sart onemlı bır ayrıntı hem alttan gelen ufak tefek darbelere karsı korur hemde motorunuzun temız kalmasını sağlar sacma sapan yerlerde su lekesı kir vs gormezsiniz.

Oku Haziran 03, 2011, 17:38:13 #13
RUNo_32

2 senelik konular niye horluyor ya Sad

Oku Haziran 03, 2011, 20:07:11 #14
kadir207

ne yapalım kendımızı eglendırıyoruz ıste.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan