207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 23, 2012, 00:35:35
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Temmuz 14, 2009, 18:37:44 #0
angle

2 tronic de yokuşta kalkma yöntemi

2 tronic vites kullanan arkadaşlara sorum olacak.Yardımcı olurlarsa sevinirim.Aracımı 1 hafta önce aldım ve yeni öğreniyorum. Dik bir yokuşta el freninin tutmadığı anda  fren gazla yokuştan kalktım.Bunu bir kaç defa tekrarladım.Ancak kullanım kılavuzunda gaz pedalını kullanmayınız, park frenini kullanınız diyor. Arabaya zararı nedir? Diğer arkadaşlar bu durumda neyi tercih ediyor? Bilgilendirirseniz sevinirim....
« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2009, 18:58:31 Gönderen: angle »
Oku Temmuz 14, 2009, 22:20:30 #1
oemren

Ynt: 2 tronic de yokuşta kalkma yöntemi

walla ben bütün yokuşlarda fren gaz yaparak kalkıyorum ve tam 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum ( araç 30000 km.de) arabanın bütün bakımlarını zamanında yaptırdım ve bugune kadar herhangi bir sorun olmadı.

207 1,4 90 bg. 2-Tronic
Oku Temmuz 15, 2009, 19:46:57 #2
pyhton

walla ben bütün yokuşlarda fren gaz yaparak kalkıyorum ve tam 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum ( araç 30000 km.de) arabanın bütün bakımlarını zamanında yaptırdım ve bugune kadar herhangi bir sorun olmadı.
slm bende 3 aydır 2 tronıc araç kullanıyorum yokuşlarda el freni ile kalkmanızı öneririm geri kacırma daha az oluyor ben toyotadan döndüm pug'a ama toyotada m/m şsnzıman vardı geri hiç kaçmıyordu eşim şimdiden gerimi toyotaya dönsek diyor ama bilmiyorum
Oku Temmuz 15, 2009, 20:19:01 #3
Omer Durusoy

Arkadaslar otomatık sanzumanda gerıye kacırması ıyı bırsey degıldır..

Sanzuman kacırıyorsa sorunludur denılır buna..

Ömer DURUSOY /// WASHING PARK
Online: omerdurusoy@hotmail.com
Oku Temmuz 15, 2009, 21:57:11 #4
oemren

Arkadaslar otomatık sanzumanda gerıye kacırması ıyı bırsey degıldır..

Sanzuman kacırıyorsa sorunludur denılır buna..

2tronic tam otomatik şanzıman değil, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman
opel easytronic
toyota m/m vb.

bu arada geriye kaçırmadığına göre toyotada hillholder var sanırım, bu sistemde ayağınızı frenden çekip gaza basana kadarki sürede arabanın geriye kaymasını engelliyor.

207 1,4 90 bg. 2-Tronic
Oku Temmuz 16, 2009, 13:06:59 #5
angle

Arkadaşlar , 2 tronic yarıotomatik. Bu yüzden geri kaçırması normal. Geçenlerde öyle bir yokuşta durdum ki el freni bile tutmadı mecbur fren gazla kalktım.Bu arabaya zarar verir mi endişesi yaşadım. Yanıtlarınız için teşekkürler....
Oku Temmuz 16, 2009, 20:56:42 #6
Omer Durusoy

Kusura bakmayın arkadaslar..

Direk kafam otomatıge gitti Wink

2tronık sıstemı okey bılıyorum Cheesy

Ömer DURUSOY /// WASHING PARK
Online: omerdurusoy@hotmail.com
Oku Temmuz 21, 2009, 16:15:55 #7
mkutlu

yeni 308 lerde de bu 2tronic benzeri şanzıman var dizel motor ile ancak onda yokuşta kalkış desteği var sanırım. 207 ye de koysalarmış ya.
Oku Kasım 13, 2009, 13:10:59 #8
207tronic

arkadaşlar, 207 2tronic lerde yokuşta geriye kaçırmasına pek izin vermeyin...çünkü frenden ayağınızı çekip gaza bastığınızda, araç geriye doğru kayma durumundaysa zararlı olabilir...bunun için tembellik yapmayın ve el frenini kullanın...
saygılar
Oku Nisan 02, 2012, 20:57:05 #9
ersanozcan

Selam arkadaşlar bende 2 senedir 2 Tronic kullanıyorum ve yokuşlarda genellikle el frenini kullanıyorum.Tavsiyem de el frenini kullanmanız,Çünkü bizim şanzımanlar sensör sayesinde vites değişimi yapıyor ve baskı balata mevcut normal vitesli araçlarda olduğu gibi.Anlayacağınız yokuşlarda fren gaz ile kalkış yaptığınızda baskı balataya zarar verebilirsiniz.
NOT: Aynı şanzımanı c1 de kullanıyor ve geçen sene enişten 600 TL para ödedi 70.000 km deki araca baskı balatası bitti diye.
Oku Mayıs 08, 2012, 22:29:51 #10
sonkahraman

2tronic de asıl  problem yokuş kaçırmadan ziyade biraz ısınınca vitesin devre dışı kalması ve trafiğin ortasında elinden hiç bişeyin gelmemesi. ve bunun bir çözümünün olmamasıda ayrı bir dert. bu mesele yüzünden şirkete dava açmak lazım...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan